Jump to content

Recenzja filmu "Carrie"

Tymbarkowa :3

Recommended Posts

carrie-2013.jpg

GATUNEK: Horror

PRODUKCJA: USA

PREMIERA: 2013 r

Film reżyserii Kimberly Peirce.

Tytułowa bohaterka- Carrie, mieszka z matką na przedmieściach małego miasteczka. 

Margaret - mama dziewczyny jest głęboko wierząca i tak też wychowała swoją córkę. Carrie jest prześladowana w  szkole, rówieśnicy ciągle z niej kpią.Kiedy po lekcji wf a dokładnie po basenie bohaterka idzie pod prysznic dostaje swoją pierwszą miesiączkę. Niestety Carrie nie wiedziała co się z nią dzieje bo rodzicielka nigdy jej o tym nie wspominała i popadła w panikę,co dla jej "kolegów i koleżanek" było następnym pretekstem do wyśmiania dziewczyny. jednakże jedną z rówieśniczek ruszyło sumienie i chce odpokutować dziewczynie swoje wybryki. Namawia swojego chłopaka, żeby ten zamiast ja na bal zaprosił Carrie. Tak też się stało. Jednak czy bal będzie wyglądał tak pięknie jak się zapowiada? A może Carrie zostanie nawet królową balu? A może jednak wszystko się posypie? Na te pytania odpowiecie sobie sami oglądając film.. :)

Parę slow ode mnie:

Mam nadzieje że w powyższym opisie dałam wam jakiś przedsmak tego filmu. Osobiście mi jako osobie uwielbiającej horrory film bardzo przypadł do gustu. Zakończenie było dla mnie ogromnym zaskoczeniem bo nie oszukując się myślałam że skończy się happy end'em. a tu jednak nie. Najlepszy moment? Stanowczo wybory króla i królowej balu. Bohaterka pokazuje w tedy swoje prawdziwe oblicze. Nie zaliczyłabym go do jakichś naprawdę strasznych horrorów aczkolwiek były momenty kiedy sama zasłaniałam oczy xD

W skali od 1-10 film oceniam śmiało na 7. 

Podsumowując:

Ciekawy wątek, nieprzewidywalne zakończenie, nawet w zasadzie cały film nie był przewidywalny, ciekawa obsada. gorąco polecam :)

Poniżej daje link do filmu online:

Miłego oglądanie ! 

i uważajcie, może Carrie zechce odwiedzić właśnie was;>

Edited by Tymbarkowa x3
  • Like 8

Warto dodać, że film jest na podstawie książki Stephena Kinga.

Wybierałem się na "Carrie" do kina, ale kiepskie recenzje mnie zniechęciły, toteż zrezygnowałem. Może sobie obczaję fragmentami z linku, który podałaś. ;)