SzeregowiecPL 2 439 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Czekoladowy piernik z prażonym słonecznikiem 1.Piernik: 2 jajka1 szklanka cukru - te trzy składniki zmiksować na puszystą masę.0,5 kostki margaryny 'Kasia' Cały czas miksując dodawać stopniowo 1 szkl. mleka wymieszaną razem z dżemem wiśniowym (0,5 słoiczka)1 opak. przyprawy do piekarnika,2 łyżeczki kakao i 3 łyżeczki sody.Na koniec dodać 3 szklanki mąki zwykłej. Następnie upiec. (Około 20 min.) 2. Masa: 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego1 duża szklanka słonecznika łuskanego (ja dałem całe opakowanie z biedronki )1/2 szklanki cukru1,5 kostki masłaSłonecznik + 1/2 szklanki cukru + 1/2 kostki masła dać na patelnię, aby się połączyło,a potem na blaszkę, bez papieru i do piekarnika, aż się ozłoci i zrobi fajna skorupka. Potem jak ostygnie pokruszyć.Mleko gotować w puszce 2,5 -3 godziny. Ostudzone zmiksować z 1 kostką masła i dodać większą połowę upieczonego słonecznika.(Lub kupić gotową masę krówką w puszce [2 sztuki] i dodać 0,5 kostki masła (osełka) 3. Polewa: 1 mleczna czekolada3 łyżki śmietany - Wszystko razem roztopić na małym ogniu aż powstanie jednolita masa.1 łyżeczka kakao 4. Przygotowanie: Piernik przekroić na dwa placki.Zrobioną masę z połową słonecznika zmieszać i przełożyć połową masy piernik.Na wierz piernika położyć drugą część masy i polać ciasto lub pokropić zrobioną czekoladątak, aby masa od ciepła czekolady nie rozlała się na brzegi. Od razu posypać resztą słonecznikaSmacznego życzy Szeregowiec ! Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzika ryba 982 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Ahahaha wielki plus dzwonię do mamy, żeby kupiła te mleko i tego słonecznika i po zajęciach robimy! Zapraszam na poczęstuneczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzeregowiecPL 2 439 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 haha ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nico 5 Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Szeregowiec, takie ciasto to Ja robię w pół godziny, ale checi są. (y) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzeregowiecPL 2 439 Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Szeregowiec, takie ciasto to Ja robię w pół godziny, ale checi są. (y) Czekam na filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lato ~wOw~ [t] 729 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatora. Powód: Brak aktywności. Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi