Tymbarkowa :3 1 854 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) GATUNEK: Dramat PRODUKCJA: USA, Wielka Brytania PREMIERA: 2006 r (w Polsce, na świecie 2005 r) Film reżyserii Lexi Alexander. Holigans opowiada o życiu tak zwanych Kiboli.. Główny bohater - Matt po niesłusznym wyrzuceniu z Harvardu postanawia odwiedzić swoją siostrę. Po przyjeździe poznaje jej męża, a z biegiem czasu jego brata. Na początku nie jest przekonany co do tej znajomości gdyż Pet (brat szwagra) jest kibicem tamtejszej drużyny a za razem przywódcą grupy kibolskiej Green Street Elite (G.S.E). Jednak z biegiem czasu zaczyna mu się podobać takie życie (Matt przez wcześniejszy okres życia był tak zwaną "ciotą", chłopak nigdy się nie bił itp). Zaczyna jeździć z Pet'em na mecze, na których pierwszy raz bierze udział w bójce. Bohater jednak z biegiem czasu zaczyna dowiadywać się coraz to gorszych dla niego rzeczy, jednakże mimo to nie zniechęca się do udziału w ustawkach. Wszystko idzie dobrze do czasu kiedy G.S.E spotyka swojego odwiecznego wroga - Millwall z którymi mają nie zakończone sprawy sprzed lat... Czy dojdzie do ustawki między tymi dwiema grupami? Czy może jednak coś wydarzy się wcześniej? Tego dowiecie się sami.. Parę słów ode mnie: Od czego tu zacząć.. Film jak dla mnie boski, cudo i w ogóle brak słów do opisania jego. Przed oglądnięciem go nie byłam zbytnio przekonana gdyż nie lubię filmów z taką tematyką. Film po opisie może wydawać się nudny - "a no tak, są sobie dwie drużyny kiboli i będą walczyć ze sobą bla bla bla..." ale jednak jest inaczej! Fakt jest taka tematyka ale jak dla mnie film ma wielkie przesłanie. Najlepszy moment? Oczywiście walka między G.S.E a Millwall ! Coś genialnego. Wielki szacun dla reżysera. Mogę wam szczerze teraz powiedzieć - ja jako osoba na której filmy nie robią wielkiego wrażenia ( horrorów się nie boje, na romansidłach nie płacze xD) to tak na końcówce filmu "Hooligans" poryczałam się jak małe dziecko Moja końcowa ocena dla filmu w skali od 1-10 hmm.. oczywiście że 10! Poniżej link do filmu online: http://www.cda.pl/video/106693bc/Hooligans-online-2005-Lektor-PL-HD Miłego oglądania ! Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maikeru 176 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Bardzo fajny film ! Jeden z moich ulubionych Oglądałem wszystkie 3 części. Co do recenzji to bardzo dobra. G.S.E ! Edytowane 10 Stycznia 2015 przez maikeru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladek(Pasza) 168 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Fajny filmy oglądałem all części i na tym się opieram czekam na kolejne recenzje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*_* 89 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Recenzja całkiem spoko, -leci +, W wolnej chwili obejrzę, zobaczmy, czy u mnie tez będzie 10/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rSh 10 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Jutro chyba obejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruffi 108 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Film super najlepsza czesc najnowsza taka sobie. Fajna recenzja ladnie opisane + 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi