CL Varian 27 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Cześć wszystkim! Gram na serwerze only DD2 i często spotyka się tam nowych graczy, którzy nie znają wszystkich lokacji i ich nazw. W tym poradniku zaprezentuję wszystkie ważniejsze miejsca na mapie, łącznie z częściami BSów, pokażę miejsca z których kryję się BSy (jako ct), miejsca w których często czają się gracze oraz miejsca najlepsze dla snajperów. W 2 poscie będą miejsca, na które można się podsadzić. Na końcu zaprezentuję miejsca najlepsze do podłożenia bomby. Poradnik w 3 postach, TYLKO dlatego, że wszystkie zdjęcia nie mieszczą się w jednym poście! Na początek skin całej mapy: Lokacje. Tutaj zaprezentuję wszystkie ważniejsze lokacje zaczynając od respa TT idąc zgodnie z ruchem wskazówek zegara, kończąc na midzie. Czerwonymi kółkami na skrinach oznaczyłem miejsca, w których często czekają gracze. 1. Resp TT. W tym miejscu zaczynają gracze TT. 2. Przed trupem. Jest to lokacja pomiędzy wejściem do Górnego trupa, a Respem tt. 3. Górny trup/tunel. Tunel prowadzący na Bombsite B lub do Dolnego trupa. Wykorzystywany przy szybkim wejściu na B przez terrorystów. 4. Dolny trup/tunel. Tunel prowadzący z Mida do Górnego trupa. Umożliwia szybką zmianę pozycji, np. kiedy rezygnujemy z atakowania B i idziemy na A etc. 5. Bombsite B. Jedno z dwóch miejsc, na których terroryści mają podłożyć bombę. 6. Mid/środek CT. Przestrzeń pomiędzy Respem CT a Bombsitem B. Na skrinach znajdziecie kilka propozycji pozycji do krycia Mida CT Propozycje: 7. Resp CT. W tym miejscu zaczynają gracze CT. 8. Bombsite A. Jedno z dwóch miejsc, na których terroryści mają podłożyć bombę. 9. Long/długa. Długa "ulica" prowadząca na Bombsite A, wykorzystywana przy wejściu TT na Bombsite A przez Longa (wiem, banalne). Tutaj mamy zaznaczone ważniejsze części longa: 10. Anarchia/double doors. Podwójne drzwi, przechodzi się przez nie podczas wchodzenia na Długą/longa z respa TT i vice versa. 11. Przed anarchią. Lokacja pomiędzy Anarchią, a Respem TT. 12. Mid/środek. Przestrzeń na środku mapy. Łączy się z Dolnym trupem, Shortem, Midem CT, Przed anarchią oraz ciemnią. Kilka miejsc na midzie. 13. Ciemnia. Miejsce pomiędzy Midem, a Respem TT. 14. Short/krótka. Droga prowadząca na Bombsite A, wykorzystywana przy wejściu TT na Bombite A przez Shorta. Części BSów. A. B. Poniżej mamy miejsca najczęściej używane przez snajperów na DD2. Kilka miejsc dla broniących BSów: A. B. Kolorki i skriny specjalnie dla CiapatyMurwa. Spojlery dla Daniel.! Edytowane 29 Marca 2015 przez CL Varian 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel.! 793 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Ładniej by to wyglądało gdyby każde zdjęcie było w spojlerze Plusik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CL Varian 27 Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Miejsca w których możemy się podsadzić. Kilka prostych miejsc: 1. Do pilnowania Longa. 2. Do pilnowania Anarchii. 3. Do pilnowania Shorta. 4. Podsadzanie się na Shorta. 5. Podsadzanie się na BS A. Edytowane 29 Marca 2015 przez CL Varian 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CL Varian 27 Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Najlepsze pozycje do podłożenia bomby: A. Na longa. Podłożoną tak bombę możemy łatwo bronić z longa. 1. Tu 2. Albo na skrzyniach. Na shorta. Podłożoną tak bombę możemy łatwo bronić z shorta. B. 1. Normalnie. Według mnie najlepsze w większości sytuacji. Bomby nie da się rozbroić będąc schowanym za skrzynkami. 2. Ukryta. Może się przydać. Jeśli CT wyjdzie z trupa lub drzwi nie zobaczy jej. Proszę o niezamykanie tematu, planuję go jeszcze zmodyfikować. Edytowane 29 Marca 2015 przez CL Varian 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Powinieneś zrobić każdy poradnik osobno tzn. 1.Nazwy miejsc na DD2 2.Gdzie kłaść pakę 3. itd. . . . . Łatwiej będzie się zorientować w dziale poradników :/ Poradniki łatwe ale gdzieś Ty wyczaił żeby robić wszystko w jednym temacie to ja nwm... Edytowane 29 Marca 2015 przez CiapatyMurwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CL Varian 27 Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 @CiapatyMurwa Chciałem zrobić wszystkie typy "miejsc", myślałem, że same "longi i szorty" to trochę mało i nie wypada nawet dodawać. Faktycznie mogłem lepszą nazwę dać ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi