Skocz do zawartości

Mapy i Rundy

Corey Graves

Rekomendowane odpowiedzi

1. Panowie Admini i gracze serwera, którzy być może tutaj zajrzą.

W dziale Ogólne w temacie Mapcykl Serwera kolorem czerwonym wyróżniłem mapy, nad którymi się ostatnio zastanawiam czy by ich nie usunąć.

de_blackgold - myślałem, że to będzie taki dust2 po tym jak się często grało na tej mapie na serwerach uproszczonych w czasie operacji breakout. Niestety po tym co widzę i słyszę to jakoś się ta mapa nie przyjęła w stosunku do pozostałych. Ją bym wywalił bez wahania.

Co do pozostałych map to chciałbym trochę mapcykl skrócić dlatego osobiście nie wiem, którą wyrzucić.

de_vertigo - jest problem z raszem, drabina i skoki na dół, a tak to ludzie grają, kwestia pory dnia.

de_seaside - krążą mi myśli by usunąć

Dlatego chciałbym poznać wasze zdanie, które 2 z tych 3 map usuwamy??

2. Kwestia co z mapami cs_ został office i italy. Osobiście bym je wywalił, jeśli się ze mną zgodzicie to wywalamy obie, by na serwerze nie było żadnej cs_. Na tych mapach najwięcej jest raszowania i banowania, więc w tej sytuacji nie będzie tylu banów, a przede wszystkim nerwów na to, że ktoś nie potrafi się dostosować do zasad serwera.

Zakaz raszu nadal będzie obowiązywał i na pozostałych mapach będziemy musieli tego pilnować, by gracze nie robili tego w sposób bezczelny, że w 10-15s będą na respie przeciwnika.

Do tematu ze strefami raszu postaram się dodać zrzuty pozostałych map.

3. W tej chwili na serwerze jest ustawione maksymalnie 20rund do rozegrania. Wczoraj słyszałem już głosy, że mapy długo trwają i wsumie czasami jak siedzę to też mi się gra na mapach dłuży, ale to już kwestia jak są teamy dobrane i czy jeden z nich zabardzo nie dominuje.

Dlatego może warto pomyśleć nad zmniejszenie rund do 16-18. Wtedy mapa by się kończyła przy remisach 8:8 lub 9:9 albo przy wygraniu 9 lub 10 rundy.

Podsumowując

W waszych wypowiedziach chcę zobaczyć:

czy zostawiamy wszystko tak jak do tej pory było?

jeśli wywalamy 2 mapy z wyróżnionych, to które mają polecieć?

mapy cs_ wywalamy czy zostają?

ilość rund zostaje czy zmniejszamy (ile tych rund maks.)?

Edytowane przez Corey Graves

Takie zmiany powinny dobrze wpłynąć na mapcykl serwera.

Moim zdaniem powinniśmy wywalić de_blackgold i de_vertigo, a de_seaside zostawić.

Jeżeli chodzi o mapy cs_, to powinien zostać italy.

Zmniejszona liczba rund przypadła mi do gustu :) Osobiście uważam, że powinno być ich 16.

Wedlu mnie : 

- rundy powinny być tak z 18,16

- powinny być usunięte mapy cs_office cs_italy de_vertigo de_aztec de_blackgold zamiast tego z 2,3 mapy nowe, a de_aztec dlatego że jest to strasznie nie zbalansowana mapa ct wygrywa przeważnie 8,9 rund jak nie 10 

- co do nowych map może dodać jakieś z poprzednich operacji lub z warsztatu np. westwood

- Rund może być 16 mi to tam nie robi różnicy czy 16 czy 20 :P

- Usunąć de_blackgold i de_seaside. Natomiast mapy cs_  moim zdaniem można zostawić :)

Pozdrawiam.

blackgold już usunięty

Zresztą poczekam na kolejne wypowiedzi, do poniedziałku chciałbym sprawę załatwić.

Fryto aztec jak każda mapa, kwestia tego jak się drużyny dobiorą. Poczytaj sobie o aztecu gdzieś w dziale serwera FFA 1.6 :D

Nie po to chce usunąć te mapy i ewentualnie mapy cs_ skracając mapcykl, żeby na je miejsce wrzucać coś innego.

Sam chciałbym usunąć obydwa dusty, ale to nie jest możliwe przy polskich graczach.

Co do rund ustawiłbym 16 :) Uważam, że to optymalna liczba przez co gra na jednej mapie nie będzie się dłużyć.

Co do map usunąłbym de_blackgold oraz de_vertigo. De_seaside wydaje się najbardziej wyrównaną mapą należącą  do tych "mniej znanych" przez większość graczy. Co do map cs_ zostawiłbym jedną z nich ale to już kwestia gustu kto którą woli. 

Pozdrawiam ! 

Edytowane przez Diverse

Dokonane zmiany:

- usunąłem mapy de_blackgold, de_vertigo, de_aztec

- ustawiłem 16 rund

- odebrałem admina Sylwkowi, z tego powodu, że ma warna, którego nie raczył odrobić, co wiąże się z nie przyznaniem rangi na forum, a to powoduje utratę admina, poza tym pojawiał się na forum i nie raczył się wypowiedzieć w tym temacie, więc stwierdzam, że popełniłem błąd przyjmując go na Admina.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności