CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, jako, że mam jedno wejście w laptopie na słuchawki/micro a mój mikrofon w lapku jest strasznie cichy wyposażyłem się w przejściówkę, która pozwoli mi połaczyć micro i słuchawki w jedno: http://www.morele.net/kabel-gembird-adapter-rozdzielacz-mini-jack-m-2x-mini-jack-f-20-cm-cca-417w-523943/#div4 Jednak, gdy podłączyłem wogóle nie wyłapywało dźwiękU, dźwięk za to łapie gdy podłączę tylko zieloną wtyczkę(dźwięk nagrywa wówczas laptop a ja to słyszę w słuchawkach). Ma ktoś pomysł gdzie mam w ustawieniach przestawić aby z tego jack'a wychwytywało mi mikrofon oraz leciał dźwięk do słuchawek? edit: Jeszcze lepiej bo mi słuchawek nie wykrywa wgl po podłączeniu przez jack'a Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez CiapatyMurwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzeregowiecPL 2 439 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie za bardzo rozumiem o co chodzi? Słuchawki do zielonego Mikrofon do czerwonego/różowego (jak kto woli) Prawy przycisk myszy na mały głośniczek w prawym dolnym rogu ekranu. Urządzenia do odtwarzania / nagrywania. Wybierasz podłączone. Jak chcesz / nie chcesz słyszeć tego co mówisz do micro to wchodzisz w urządzenia do odtwarzania > naciskasz prawym na dane urządzenie > właściwości > poziomy > i regulujesz "poziom głośności i mikrofon" Wtyczka, którą kupiłeś u mnie działa tylko z konsolą PS3/4. + jakie masz słuchawki? Może po prostu sterowniki i panel do słuchawek wypadało by zainstalować i tam się bawić? Twoje słuchawki posiadają usb czy tylko mjacki? (Jeżeli tylko mjacki - i w ogóle tych słuchawek / sprzętu nie wykrywa na niczym) to kabelek się jebnął / wejście mjack, które jest bardzo wrażliwe i często się psuje dlatego powinno się podłączać i odłączać sprzęt przy tym wejściu przy wyłączonym komputerze. Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez SzeregowiecPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Słuchawki mi działały na luzie na poprzednim lapku gdzie miałem 2 wejscia http://merlin.pl/Sluchawki-TRACER-WEGA-TRS-681M_Tracer/browse/product/208,765697.html Teraz mi w ogóle słuchawek nie wykrywa podłączając jack'iem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzeregowiecPL 2 439 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Więc może po prostu wejście się zrypało? Nie znam słuchawek więc ciężko mi ocenić. Czasami wykrywa słuchawki po zainstalowaniu sterów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Chodzi o to, że jak podłącze same słuchawki(bez jack'a) to normalnie działają więc czy sterowniki czemuś winne? Może kabelek to szajs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzeregowiecPL 2 439 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 " http://www.morele.net/kabel-gembird-adapter-rozdzielacz-mini-jack-m-2x-mini-jack-f-20-cm-cca-417w-523943/#div4' Ten kabelek, może nie działać na 90%, ponieważ wejście może działać na innych hz, albo tak jak w kablu rj-45 sygnał próbuje odpowiadać na 1 linii i występuje konflikt dlatego nie działa. Ja sb też kupiłem do kompa, a gówno tylko przy konsoli działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Okej, czyli zakładam, że kabel na dno szafy. Teraz pytanie: masz jakieś sugestie co zrobić aby podłogosić micro w kompie albo coś zrobić z tymi słuchawkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzeregowiecPL 2 439 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Mikro robisz głośniej w następujący sposób (jeżeli nie ma panelu / sterownika do tych słuchawek, albo nie masz panelu realteka) Urządzenia do nagrywania > dane urządzenie > właściwości > poziomy > mikrofon i tam masz suwak. Ze słuchawkami to tak jak pisałem: " Jak chcesz / nie chcesz słyszeć tego co mówisz do micro to wchodzisz w urządzenia do odtwarzania > naciskasz prawym na dane urządzenie > właściwości > poziomy > i regulujesz "poziom głośności i mikrofon" Jeżeli masz na maxa to bardziej się nie da. Wtedy pozostają opcje w danych programach w cs można, na ts można. Prawie wszędzie można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów. Powód: Wyjaśnione Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi