Skocz do zawartości

[WYJAŚNIONE]Jedno wejście na słuchawki-micro nie działa

CiapatyMurwa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako, że mam jedno wejście w laptopie na słuchawki/micro a mój mikrofon w lapku jest strasznie cichy wyposażyłem się w przejściówkę, która pozwoli mi połaczyć micro i słuchawki w jedno: http://www.morele.net/kabel-gembird-adapter-rozdzielacz-mini-jack-m-2x-mini-jack-f-20-cm-cca-417w-523943/#div4

Jednak, gdy podłączyłem wogóle nie wyłapywało dźwiękU, dźwięk za to łapie gdy podłączę tylko zieloną wtyczkę(dźwięk nagrywa wówczas laptop a ja to słyszę w słuchawkach).

Ma ktoś pomysł gdzie mam w ustawieniach przestawić aby z tego jack'a wychwytywało mi mikrofon oraz leciał dźwięk do słuchawek?

edit: 

Jeszcze lepiej bo mi słuchawek nie wykrywa wgl po podłączeniu przez jack'a

m7xo5y.png

Edytowane przez CiapatyMurwa

Nie za bardzo rozumiem o co chodzi?

Słuchawki do zielonego

Mikrofon do czerwonego/różowego (jak kto woli)

Prawy przycisk myszy na mały głośniczek w prawym dolnym rogu ekranu.

Urządzenia do odtwarzania / nagrywania.

Wybierasz podłączone.

Jak chcesz / nie chcesz słyszeć tego co mówisz do micro to wchodzisz w urządzenia do odtwarzania > naciskasz prawym na dane urządzenie > właściwości > poziomy > i regulujesz "poziom głośności i mikrofon"

Wtyczka, którą kupiłeś u mnie działa tylko z konsolą PS3/4.

+ jakie masz słuchawki? Może po prostu sterowniki i panel do słuchawek wypadało by zainstalować i tam się bawić?

Twoje słuchawki posiadają usb czy tylko mjacki?

(Jeżeli tylko mjacki - i w ogóle tych słuchawek / sprzętu nie wykrywa na niczym) to kabelek się jebnął / wejście mjack, które jest bardzo wrażliwe i często się psuje dlatego powinno się podłączać i odłączać sprzęt przy tym wejściu przy wyłączonym komputerze.

Edytowane przez SzeregowiecPL

Słuchawki mi działały na luzie na poprzednim lapku gdzie miałem 2 wejscia :D

http://merlin.pl/Sluchawki-TRACER-WEGA-TRS-681M_Tracer/browse/product/208,765697.html

Teraz mi w ogóle słuchawek nie wykrywa podłączając jack'iem

" http://www.morele.net/kabel-gembird-adapter-rozdzielacz-mini-jack-m-2x-mini-jack-f-20-cm-cca-417w-523943/#div4' Ten kabelek, może nie działać na 90%, ponieważ wejście może działać na innych hz, albo tak jak w kablu rj-45 sygnał próbuje odpowiadać na 1 linii i występuje konflikt dlatego nie działa. Ja sb też kupiłem do kompa, a gówno tylko przy konsoli działa :P

Mikro robisz głośniej w następujący sposób (jeżeli nie ma panelu / sterownika do tych słuchawek, albo nie masz panelu realteka)

Urządzenia do nagrywania > dane urządzenie > właściwości > poziomy > mikrofon i tam masz suwak.

Ze słuchawkami to tak jak pisałem:

" Jak chcesz / nie chcesz słyszeć tego co mówisz do micro to wchodzisz w urządzenia do odtwarzania > naciskasz prawym na dane urządzenie > właściwości > poziomy > i regulujesz "poziom głośności i mikrofon"

Jeżeli masz na maxa to bardziej się nie da. Wtedy pozostają opcje w danych programach w cs można, na ts można. Prawie wszędzie można :)

Automatycznie wygenerowana wiadomość.

Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów.

Powód: Wyjaśnione

Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą.

Pozdrawiamy

Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności