Omega* 2 077 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam Ostatnio forum ostro łapie jakieś dziwne lagi. Czy to tylko u mnie? mam 100mb/s. Gdy chce zamknąć temat to błędy: http://zapodaj.net/addc02cd1ac02.bmp.html Dodam że na innych stronach żadnych lagów nie mam. Jest to naprawdę wkurzające Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Omega * 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymbarkowa :3 1 854 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Mam tak samo, forum strasznie laguje, bądź wgl się nie ładuje. Na telefonie jest to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. 3 324 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Problemy z hostingiem, widocznie forum jest przeciążone i się dłużej ładuje. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzeregowiecPL 2 439 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 U mnie wszystko jest mniej- więcej ok. Czasami tylko jak próbuję odświeżyć to muszę poczekać 'chwilkę dłużej'. Wcześniej były większe problemy bo czasami to forum się w ogóle nie ładowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiToL 580 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Mam ten sam problem co Ty. Czasami tematy potrafią mi się podwójnie zamknąć: np. Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez KiToL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybak 476 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Lagi spowodowane są przeciążeniami forum czyli dużą ilością użytkowników korzystających w tym samym momencie z różnych funkcji forum. Także prędkość internetu lub inne parametry komputera użytkownika wpływu na to nie mają ale jak dla mnie zdarza się to sporadycznie i nie jest żadnym utrudnieniem w korzystaniu z forum. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzesLaw ;p 5 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 mi tam wszystko dziala... wersja mobilna tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omega* 2 077 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Lagi spowodowane są przeciążeniami forum czyli dużą ilością użytkowników korzystających w tym samym momencie z różnych funkcji forum. Także prędkość internetu lub inne parametry komputera użytkownika wpływu na to nie mają ale jak dla mnie zdarza się to sporadycznie i nie jest żadnym utrudnieniem w korzystaniu z forum. Duża ilośc użytkowników na forum ( IP BOARD ) lagują? Wątpię. Widziałem inne fora postawione na tym samym silniku i po 3000 + użytkowników i 0 lagów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 909 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Właściciel Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 My nie mówimy o botach, tylko o użytkowników. Nie porównuj for typu mpcforum do classica, bo oni mają forum postawione na większym dedyku, który kosztuje kilkaset zlotych miesięcznie, więc nie ma co się dziwić.Tutaj też chodzi oto gdzie jest postawione forum, na jakiej maszynie, a my nie mamy forum które zarabia na siebie, więc nie jestem w stanie placić kilkuset złotych miesięcznie za coś takiego. Do tego chciałbym zaznaczyć, że posiadamy jeszcze dość aktywnego bloga na wordpress który też odwiedza ponad 1000 użytkowników dziennie, więc wystarczy sobie to podliczyć, do tego sklep i system banów, to wszystko jest postawione w jednym miejscu, to wszystko powoduje obicążenie, nie ma tutaj samego forum.Spróbuję ogarnąć te lagi, bo to raczej wina bazy. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. 3 324 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Dobra skoro wszystko zostało wyjaśnione [bynajmniej tak mi się wydaję] to chyba można zamknąć temat co nie? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi