Skocz do zawartości

Propozycja dla user'ów i donator'ów.

Paweł.

Propozycja.  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Podobają wam się pomysły?

• Jasne.
    • Tak średnio bym powiedział.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam pewną propozycję dotyczącą zmiany funkcji donatora i zwykłego użytkownika, tak więc zastanawia mnie fakt czy można by dodać pewne "udogodnienia" zwykłemu user'owi i donator'owi? Proponowałbym żeby zarówno zwykły user mógłby zarządzać tłem profilowym [dodawać/usuwać] ale tylko po spełnieniu pewnych warunków np:

-musiałby mieć napisanych 1500 postów, lub 500 lajków.

[oczywiście obrazek w tle zwykłego user'a musiałby mieć mniejszą wagę w KB niż donatora]

Kolejną rzeczą jest zwiększenie liczby postów, które mogą być napisane przez zwykłego user'a dziennie, gdy napiszę on:

-250 postów, user może napisać 15 postów dziennie.

-500 postów, user może napisać 20 postów dziennie.

-1000 postów, user traci limit postów [tak jak donator].

Następnie poruszę temat lajków, otóż każdy z user'ów może dać tylko 10 lajków dziennie [to zresztą już wiecie], ale chciałbym [o ile istnieje taka możliwość] aby user, który ma dla dużo lajków mógł dawać tych lajków więcej [czyli limit lajków by się zmniejszył] np:

-500 lajków, user może dać 15 lajków dziennie. 

Teraz donator, głównie to chciałbym żeby donator nie musiał mieć napisanych tych 500 postów po to, aby móc zmienić tytuł nazwy użytkownika, skoro jest to taki "vip" na forum, to niech ma pewne udogodnienia. 

Sygnaturki donator'ów: chciałbym żeby donator mógł mieć sygnaturki o większych wymiarach, teraz wszyscy mamy limit 600x300, to niech donator ma więcej dla przykładu 800x500.

Avatary, dobrze by było gdyby donator mógł mieć avatar, który waży więcej niż zwykłego user'a.

To chyba wszystko ode mnie, podkreślam, że to jest propozycja wraz z pytaniem [czy dałoby radę takie coś wprowadzić?], bo nie wiem jak sprawy się mają od strony technicznej. 

#edit. No.1

A jeszcze jedno, bo zapomniałem, fajnie byłoby gdybyście uzasadnili swój wybór w ankiecie, dlaczego jesteście za lub przeciw. Z góry dzięki. 

Edytowane przez Evviva L'arte!
  • Like 3

Co do pierwszej propozycji, to jestem za. Każdy chyba chce, żeby jego profil wyglądał ładnie, zachęciłoby to wielu użytkowników do większej aktywności na forum.

Nr. 2 - według mn. zbędne. Nikt i tak nie jest tak wciągnięty w życie forum, by pisać tyle postów. (no oczywiście wykluczając osoby z wyższymi rangami).

Co do lajków to też jestem na nie. Większość osób dostaje lajki za nic, więc cieszmy się z tego ograniczenia, bo niedługo osoby będą mieli po 1k like za bezsensowne posty w hyde parku, co jest często spotykane.  

"Teraz donator, głównie to chciałbym żeby donator nie musiał mieć napisanych tych 500 postów po to, aby móc zmienić tytuł nazwy użytkownika, skoro jest to taki "vip" na forum, to niech ma pewne udogodnienia." 

Również za, choć chyba większości osób nie zależy na tym, by koniecznie to sb zmienić. Przykładowo ja mam konto od prawie 3 lat, a ani razu nie zmieniłam xd

Sygnaturki - tu jestem na nie. 600x300 jest dobre, nie trzeba nic zmieniać.

Avatary - w sumie obojętnie. Można by dodać

Propozycja 1: jestem na nie. Zmiana tła profilu to dodatek dla donatora i według mnie może tak zostać. Zwykły user musi sobie zapracować, albo kupić tę możliwość, co mi się podoba.

Propozycja 2: to jest jakiś limit? xD Człowiek siedzi taki kawał czasu na forum i nawet o tym nie wie. :D Przy tym jestem neutralny, bo nie zauważyłem, żeby się ktoś skarżył na to.

Propozycja 3: wiele razy poruszałem ten temat i nadal jestem za. Te 15 lajków to nie jest dużo większa zmiana, a przynajmniej ja się o to czepiać przestanę ^^.

Propozycja 4 i 5: Jak najbardziej za. Donator mógłby mieć mniejsze ograniczenia i to co podałeś (800x500) nie jest złe. Rozmiar awatara także mógłby być powiększony dla donatorów, bo często się zdarza, że ktoś chce jakiś obrazek, a tu lipa, gdyż waży o 5kb za dużo.

• Like 1

• Właściciel

Tło na pewno odpada na razie.

Sygny dla donatora - poprawione

Limit na edycje tytułu użytkownika u Donatora - poprawiony (10 postów)

Reszta według mnie odpada.

• Like 2

Automatycznie wygenerowana wiadomość.

Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów.

Powód: Wyjaśnione.

Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą.

Pozdrawiamy

Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności