Bozenka 6 Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Jestem przeciwny, by w jakimkolwiek konkursie nagrodą była odznaka, szczególnie na poziomie expert i profesional. Takie nagradzanie najlepszych graczy jest tak naprawdę podwójną nagrodą, bo nie dość, że dostanie profesora z dowolnej odznaki (gdzie nie oddał z niej nawet strzału) to ma znowu większe szanse na zdobycie kolejnej nagrody w przyszłym miesiącu. Z moich obserwacji wynika, że jest to konkurs zrobiony pod adminów, bo przeważnie to oni siedzą non stop na serwerze i w zasadzie są jednymi z najlepszych zawodników. Takie zachowania skutkują, że słaby, nowy, a nawet przeciętny gracz ma coraz mniejsze chęci by znów zawitać na ten serwer, bo po co kopać się z koniem (dobrym graczem z prawie darmowymi odznakami), gdy słabsi znów będą bez szans! Przeciętny gracz nie ma żadnych szans na top3 i zawsze będzie musiał ciułać na swoje odznaki. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoku13 50 Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Może by dać coś takiego że, zamiast właśnie tych odznak dla top 3, dawać im vipy tak jak to było, a wszystkim pozostałym z top15 vipy na tydzień tak jak to było za kadencji soota, to był dobry konkurs i ogarnial całe top15 a nie tylko 3 "najlepszych" Edytowane 7 Maja 2015 przez Smoku13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaaa 119 Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 odznaki już nie są na pewno do st. profy a expert jest ale już też rzadko, a Twoje obserwacje są chyba błędne, ponieważ nikomu nie bronie braniu udziału w konkursach i nie jest tylko jeden konkurs na top15 Smoku, dobry pomysł wezme go pod uwagę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K0wAl 110 Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Wypowiem się, bo w tym temacie chodzi o mnie. Więc wygrałem odznakę na poziomie profesjonalisty, bodajże w marcu, kiedy na koncie miałem 32/32 odznaki (nabite samemu), żadnej kolejnej odznaki nie mogłem mieć dodanej z powodu, że miałem je wszystkie Poczekałem do resetu i wykorzystałem wygraną odznakę z marca, wybrałem sobie z shotguna, ponieważ najciężej mi się ją wbijało i nie lubię grać shotem. Poza tym odznaka daje tylko niewidzialność na nożu, co jest głównie przydatne przy kampieniu, a ponieważ ja nie kampie, więc nie wiem o co ci chodzi. Praktycznie jej nie używam, mam ją tylko po to, aby ją mieć. Przy kolejnym resecie za 2-3 miesiące odznaka zniknie. Teraz tak jak już kubaaa powiedział można wygrać jedynie odznakę na poziomie experta. Według mnie nie ma ona sensu, ponieważ, ambitny gracz jak ja i tak woli mieć profę, więc nawet jakbym taką odznakę wygrał i została by mi ona dodana, to nabijał bym to bronią od nowa, aż bym nabił profę, czyli w sumie wyszłoby na to samo jakbym jej nie miał. Teraz odniosę się do nagród, moim zdaniem wystarczy tylko jako wygrana - VIP, tak jak jest lub na dłuższy okres, dla top5, bądź top15 jak powiedział już Smoku. To zwiększy liczbę graczy, którzy zdobędą nagrodę i coś im da to nabijanie "topki". Jak mam dalej wysłuchiwać tych żali i płaczy graczy, to wolę aby żadnych odznak do wygrania nie było. Jak już nabiję znowu 32/32 odznaki i tak będą płacze, ale to już nie moja sprawa. Konkurs nie jest pod adminów, tylko pod 3 najlepszych graczy serwera i tak się składa, że admini często coś tam wygrają. Nie ma co się rozpisywać, chyba wszystko już napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Monk 9 Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 jestem tego zdania co kowal co do odznak 3 topowych graczy je bedzie mial bo sam nabije wiec nie potrzebne moze top5 (dlaczego top 5 a nie top 3? bo wiadomo ze pierwsze miejsce nalezy do kowala wystaczy ze zacznie czesciej gracz drugie miejsce duszek/zebacz wiec to sa stali gracze a potrzeba nowych ) vip na miesiac top10 vip na 2 tygodnie top15 vip na tydzien lub odznaka expert wiem ze bedzie z tym duzo roboty dla ciebie kubus pod koniec miesiaca ^^ ;p 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bozenka 6 Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 K0wal, nie mam żalu do Twojej osoby. Akurat na Twoim przykładzie wyszły takie okoliczności, że dało mi do myślenia. Jeśli zależy Wam na nowych graczach i pełnym serwerze to nie jest to fer, żeby wynagradzać najlepszych graczy odznaką. Odznaki są po to by każdy je lekko pstryknął lub wypocił. Grałem na wielu serwerach i tylko tutaj spotkałem się by można było wygrać aż profesora. Maxem był weteran. Według mnie Vip powinien być nagrodą określony różnymi okresami w zależności od miejsca. Dla takich kozaków z top15 vip już jest wystarczającym ułatwieniem. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K0wAl 110 Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Dlatego wyraziłem Bozenka swoje obiektywne zdanie na temat odznak wygrywanych przez 3 najlepszych graczy serwera. Według mnie nie musi być żadnych odznak do wygrania, wystarczą vipa na taki czas jak były, ewentualnie zmienić, aby więcej graczy zgarniało (np. top5, top15, a nie tylko top3). Moim zdaniem, skoro już jest zmniejszone, że wygrać można tylko experta, to można to całkowicie wywalić, bo ja np. i tak będę bił ze wszystkiego profke Ale jak chcecie to może zostać expert lub weteran nawet. Wiesz Bozenka, nie była mi potrzebna ta odznaka, miałem 32/32 sam nabite i mógłbym to powtórzyć, ale skoro ją wygrałem to szkoda nie wykorzystać nagrodę, a wygrałem profę w marcu, kiedy jeszcze była ona do wygrania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaaa 119 Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 (edytowane) 1. Nie ma top3 tylko Top8 2. Nie ma odznak tylko są vipy. 3. Pierwsze 3 miejsca to vipy na miecha a reszta na 2 tyg 4. Zrobie wzmiankę w ogłoszeniu konkursu Edytowane 10 Maja 2015 przez kubaaa 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi