Tymbarkowa :3 1 854 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) GRAVE ENCOUNTERS GATUNEK: Horror PRODUKCJA: Kanada PREMIERA: 2011r REŻYSERIA: The Vicious Brothers SCENARIUSZ: The Vicious Brothers GŁÓWNI BOHATEROWIE: Lance Preston (Sean Rogerson) Matt White (Juan Riedinger) Sasha Parker (Ashleigh Gryzko) Houston Gray (Mackenzie Gray) T.C Gibson (Merwin Mondesir) OPIS FILMU: Ekipa jednego z reality show - "Grave Encounters" postanawiają nagrać kolejny odcinek swojej serii w opuszczonym szpitalu psychiatrycznym, gdzie jak informują tamtejsi mieszkańcy itd. dochodzi do niewyjaśnionych zjawisk. Bohaterowie chcą pozostać w tym zaskakującym miejscu prze całą noc, a żeby było to jeszcze bardziej realistyczne proszą tamtejszego dozorce, żeby ich zamknął od zewnątrz i wrócił o godzinie 6. Tak też się dzieje. Ekipa rozstawia kamery w miejscach gdzie najczęściej ujawniały się „duchy” i oczekuję pojawienia się istot pozaziemskich. W międzyczasie, chodzą po szpitalu ze specjalnym sprzętem próbując coś wyłapać. Kiedy już ich nadzieje na znalezienie jakiegokolwiek dowód na obecność duchów znikają wnet dzieje się coś niespodziewanego – stojąc i rozmawiając „coś” chwyta i podnosi dziewczynie włosy do góry. Od tamtej pory zaczyna się ich najgorsza noc w życiu... Czy ekipa przeżyję tą „przygodę”? Czy znajdą dowody na istnienie duchów/upiorów? A może po prostu ktoś sobie z nich żartuje? Tego dowiecie się oglądając sami... MOJA OPINIA: A więc tak. Film jak dla mnie dobry, jednak mało dopracowany. Reżyser chciał zrobić coś strasznego a wyszła pod tym względem kapa.. Jest też nie do końca zrozumiały. Musiałam go obejrzeć w sumie dwa razy żeby zrozumieć dokładnie o co w tym wszystkim chodzi. Najlepszy moment w całym filmie? Wydaje mi się, że nie ma takiego, ale jeśli już koniecznie musiałabym wybrać to jest to moment kiedy Lance Preston ( prowadzący to show) zostaje sam w podziemiach. Nie będę więcej zdradzać, bo za dużo byście wiedzieli. Jeśli mogłabym w sumie w nim coś zmienić, to były by to te całe „duchy”, które były tragiczne, za dużo ich i no nie oszukujmy się, miały one straszyć a u mnie wywołały śmiech. Podsumowując film oceniam na 5/6-10. CIEKAWOSTKI: W czasie gdy po raz pierwszy widzimy wannę, w której zostało popełnione samobójstwo jest ona brudna, lecz kiedy Lance Preston siada w niej, jest zupełnie czysta. Zdjęcia do filmu kręcono w Vancouver (Kanada). ZWIASTUN: http://www.filmweb.pl/video/zwiastun/nr+1-28023 FILM ONLINE: http://www.cda.pl/video/15586654 Edytowane 21 Marca 2016 przez #Brawa Dla Tej Pani 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omega* 2 077 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Film oglądałem i po prostu byłem zawiedziony. Podczas filmu bawiłem się telefonem (Thug life). Ogólnie film nudny i nie polecam. + Za recke 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yuno 5 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Oglądałam, film bardzo mi się podobał, lubię te klimaty. Za recenzje łap +. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neska. 3 198 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Nie oglądałam. Ogólnie nie jestem fanką horrorów, okazjonalnie obejrzę. Plusik za recenzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shanell 1 787 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Film jest świetny. I nawet uważam, że część 1 jest lepsza od 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MumbayPro 0 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Właśnie przed chwilą skączyłem oglądać. I mam zdanie podobne do recenzanta. Filmu nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi