rafciu 57 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Artykuł o przygodzie z nałogami. Na podstawie wywiadu z panem Arturem. Przez około 18 lat był uzależniony od alkoholu, narkotyków i papierosów. Ojciec zawsze był dla niego autorytetem do czasu kiedy wprowadzono Stan Wojenny i został internowany przez to, że był działaczem Solidarności. Wtedy szukał autorytetu wśród kolegów. W wieku około 10 lat zaczęła się jego przygoda z narkotykami i alkoholem. Jak mówi: "Imponowało mi to, że pili piwo i wąchali klej." Przyłączył się do nich. Zaczęły się wtedy problemy w szkole, wagarowanie itp. Sytuacja nie zmieniła się nawet gdy wrócił do domu jego ojciec. "Coraz częściej byłem pijany, i praktycznie codziennie wąchałem klej. W międzyczasie rozwijałem swoje zainteresowanie np. nauczyłem się gry na gitarze" Gdy miał 14 lat pierwszy raz spróbował "kompotu" (polska heroina). Próbował z tym zerwać ale nie udawało mu się. Chciał pracować, założyć rodzinę. Ale każda próba kończyła się jego niepowodzeniem.Z pracy albo go wyrzucano albo sam odchodził.Rodzina rozpadła się.Znajomi odwrócili się od niego. W 2000 roku podjął się drugiej próby leczenia w świeckim ośrodku.Nie można było tam słuchać radia, oglądać telewizji i czytać literatury niezwiązanej z problemem uzależnienia. Nie zabraniano jednak czytania Biblii. Poprosił on swojego przyjaciela, z którym wcześniej pił alkohol, palił papierosy i brał narkotyki lecz, który wyszedł z nałogu wcześniej o to żeby przyniósł mu Biblie. Pan Artur lubił czytać. Czytał ją jak zwykłą książkę do czasu gdy zrozumiał Słowo Boże. "Gdy wyszedłem z ośrodka nadal nie pozbyłem się nałogów ale często czytałem Biblie. Powoli zauważałem w niej tak jakbym ja tam był. Widziałem jaki jestem i co źle robie." Poznawał coraz bardziej Jezusa. Zrozumiał swój błąd. Zrezygnował z przyjemności czyli sexu, narkotyków, alkoholu, papierosów i wiele innych. Opowiedział o tym swojemu przyjacielowi. Padli razem na kolana przed obrazem Jezusa Chrystusa z płaczem i modlili się przez chwile. Wtedy stwierdzili razem że dobrze by było jakby Artur poszedł znowu na leczenie tylko tym razem do chrześcijańskiego ośrodka. "Udało mi się! Wyszedłem z nałogu. Dzisiaj pomagam w prowadzeniu tego ośrodka. Dziękuję Ci o Boże za siły, za to, że pomogłeś mi wyjść z nałogów. AMEN." Dziękuję za uwagę. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Splade 34 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Świetny artykuł. Może otworzy niektórym oczy i zrozumią, że popadnięcie w nałóg (narkotyki, alkohol itp.) to w pewnym stopniu droga do śmierci. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafciu 57 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 (edytowane) @Splade Dziękuję. Starałem się, mam nadzieje, że inne artykuły również Ci przypadną do gustu. Będą prawdopodobnie dodawane 1 na dzień. Edytowane 29 Czerwca 2015 przez rafciu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisekS 15 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Wow! Naprawdę wszystko fajnie się czya, myślę że wielu osobom przemówi to do głowy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Power 49 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 czytałem go 3x bo artykuł fajny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENOM <>.<> 16 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Ciekawe ale i tak nie przestane ._. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omega* 2 077 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów. Powód: Brak aktywności Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi