Skocz do zawartości

Początki na YT, jaki program :D?

【HaNyS】

Rekomendowane odpowiedzi

Siemaneczko, chcę zacząć nagrywać filmiki na YT z gier ;) Szczególnie cs:go i jeszcze pare innych gierek. Piszę tutaj do was z pomocą, ponieważ zastanawiam się juz przez 4 godzinki jaki program do nagrywania wybrać, action czy bandicama czy może coś innego co byście mi polecili?. Filmiki by miały trwać  tak po 45/50 minut w 1080p oczywiście, mikrofon mam wbudowany w słuchawkach SteelSeries SiberiaV2 więc myślę że problemu z ustawieniem nie będzie żeby nie szumiło czy cos ;) Tutaj taki ss dot ramu itd.  Jeśli chcecie więcej info dot komputera proszę pytać. Czekam na propozycje dziękuje bardzo :)

vq8vqu.jpg

1 - Program do nagrywania Fraps (najlepsza jakość, ale brak kompresji i duże obciążenia) / ACTION - (słabsza jakość, kompresja i znikome obciążenia) | Bandicam to gówno przy konkurencji.

2 - Nagrywaj w 720p, a nie w 1080p, ponieważ renderowanie zajmuje o 40% więcej czasu, wrzucanie na YT o 80% więcej czasu, a tak naprawdę te 1080p filmiki po 40 min nie będzie dużo osób oglądać. Więc lepiej 720p na spokojnie i to wystarczy.

3 - Mikrofon w Sv2 da radę tylko nagrywaj głos programem ACTION w najlepszej częstotliwości i trzymaj mikrofon daleko od buzi, a później zrobisz głos głośniej w programie do renderowania, ponieważ nie ma osłonki na micro / nie jest to mikrofon kierunkowy i będzie słychać delikatne trzeszczenia itd.

4 - Program do renderowania - (Vegas Pro - do renderu normalnych filmików itd), (Adobe After Effects - do filmików z efektami montaże itd)

[Vegas pro łatwiej ogarnąć, a AAE trudniej]

5 - Jak bd chciał więcej info to kontaktuj się ze mną na steam.

Mówił doświadczony YouTuber :)

• Like 1

• Kasia! zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności