【HaNyS】 80 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Siemaneczko, chcę zacząć nagrywać filmiki na YT z gier Szczególnie cs:go i jeszcze pare innych gierek. Piszę tutaj do was z pomocą, ponieważ zastanawiam się juz przez 4 godzinki jaki program do nagrywania wybrać, action czy bandicama czy może coś innego co byście mi polecili?. Filmiki by miały trwać tak po 45/50 minut w 1080p oczywiście, mikrofon mam wbudowany w słuchawkach SteelSeries SiberiaV2 więc myślę że problemu z ustawieniem nie będzie żeby nie szumiło czy cos Tutaj taki ss dot ramu itd. Jeśli chcecie więcej info dot komputera proszę pytać. Czekam na propozycje dziękuje bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzeregowiecPL 2 439 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 1 - Program do nagrywania Fraps (najlepsza jakość, ale brak kompresji i duże obciążenia) / ACTION - (słabsza jakość, kompresja i znikome obciążenia) | Bandicam to gówno przy konkurencji. 2 - Nagrywaj w 720p, a nie w 1080p, ponieważ renderowanie zajmuje o 40% więcej czasu, wrzucanie na YT o 80% więcej czasu, a tak naprawdę te 1080p filmiki po 40 min nie będzie dużo osób oglądać. Więc lepiej 720p na spokojnie i to wystarczy. 3 - Mikrofon w Sv2 da radę tylko nagrywaj głos programem ACTION w najlepszej częstotliwości i trzymaj mikrofon daleko od buzi, a później zrobisz głos głośniej w programie do renderowania, ponieważ nie ma osłonki na micro / nie jest to mikrofon kierunkowy i będzie słychać delikatne trzeszczenia itd. 4 - Program do renderowania - (Vegas Pro - do renderu normalnych filmików itd), (Adobe After Effects - do filmików z efektami montaże itd) [Vegas pro łatwiej ogarnąć, a AAE trudniej] 5 - Jak bd chciał więcej info to kontaktuj się ze mną na steam. Mówił doświadczony YouTuber 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi