NexT. 315 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Siema Nick:NexTData(nie obowiązkowo):Pytanie:Mam jedno pytanie czy jakoś mogę się pozbyć mojego zmiennego ip ? XD Inne:Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omega* 2 077 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Jeżeli masz zmienne ip to wątpie. Musisz się skontaktować z dostawcą internetu i zapytać się czy mają taką usługę. Edytowane 15 Lipca 2015 przez Omєga * Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. 3 324 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Raczej nie, ale możesz zawsze spróbować zmienić automatyczne DHCP na ręczne, wtedy będziesz mógł ustawić zakres Ip wchodzących pod dzierżawę np. od 10.192.0.10 do 10.192.0.20 (tylko przykład), ale osobiście nie radziłbym tego robić jeżeli się na tym nie znasz (a widać, że się nie znasz). Istnieje jeszcze inna opcja, czyli ta którą opisała osoba wyżej, i ta opcja jest bardziej "bezpieczna" chociaż wątpię żeby twój provider miał taką usługę.. #edit.No.1 Oczywiście ten sposób, który opisałem, można ustawić w routerach które obsługują Acces Pointa, lub Active Directory, czyli router TP-Link'a, nie wiem jak sprawa ma się z routerami innych firm, bo z nimi nie miałem styczności. A że się tak zapytam poco ci grzebać w ustawieniach routera? Edytowane 15 Lipca 2015 przez Evviva L'arte! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzeregowiecPL 2 439 Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Są różne strony do utrzymywania takiego samego IP na routerze, ale to rozwiązanie często robi dziwne wyskoki, psuje się itd. Poczytaj sobie o no-ip, albo o DynDNS chociaż ten już nie jest darmowy. - Możesz zadzwonić do operatora, ale na 99,9% będziesz musiał płacić dodatkowe pieniądze za stały adres IP. Często taki adres dokupują sobie klienci biznesowi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omega* 2 077 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów. Powód: Brak aktywności Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi