Skocz do zawartości

[ODRZUCONA][PRZYJĘTA][ODRZUCONA][ODRZUCONA][ODRZUCONA]Skarga na Koala

Karisek

Rekomendowane odpowiedzi

1.Twój Nick: Karisek
2.Nick admina/gracza który zawinił: Koala
3.Admin/Gracz : Admin
4.IP/SID oskarżanego: Nie wiem
5.Data i godzina: 19.07.2015 - 16:04:21
6.Dowody (demko/screeny/świadkowie): hltv
7.Opis sytuacji:
Otóż, pisałem do typa z teamu, żeby podkładał pake, po czym on odpisał mi coś obraźliwego, w wiadomości było coś tam "cioto" czy jakoś tak... a że nie lubię jak ktoś mnie ciśnie, to mu odpisałem co o nim myśle... poszła niekulturalna wymiana zdań i skończyło się banami dla mnie i dla niego... Oboje zasłużyliśmy na bana, z tym się zgadzam. Nie zgadzam się natomiast z długością bana...
Dlaczego gracz który rozpoczął wyzwiskiem w moją stronę, dostał bana na 30min, a ja odpowiadając na jego obraźliwy tekst dostałem na 1 dzień?
Stąd moja skarga o niesłuszną długość bana dla mnie. Od kiedy osoba która zaczyna kłótnie dostaje krótszego bana?

Fakt, on zaczął obrażać, z tym się zgodzę, jednak on dostał na 30min, ponieważ to były inne teksty on powiedział jak napisałeś "cioto", a Ty cisnąłeś po rodzicach i gdzie zdziwienie ? Może nie pamiętasz co pisałeś ? Otóż to - (piszę z pamięci, sorry jak coś pomyle) "ruchałem ci matke" "ojciec z Cb cwela robił" coś takiego, dalej się dziwisz czemu takie długości bana ?  Jak dla mnie ten ban dla Cb był słuszny, bo inaczej jest powiedzieć jedno słowo, a inaczej cisnąć po rodzicach.

• Like 7

pokaż mi gdzie w długościach banów są bany uzależnione od rodzaju wyzwisk? "obraza matki - ban 1 dzień", "obraza ojca - ban 12h"... i nie wyzwał mnie tylko od "cioty", ale też od "cwela" i jeszcze coś napisał... Rodzaj wyzwisk nie ma znaczenia według mnie i tym admin nie powinien się kierować, kiedy to typek na normalną wiadomość odpisuje wyzwiskiem.... maksymalnego bana powinienem dostać na 1h a nie na 1 dzień... Nie należę do cierpliwych osób i jak ktoś zaczyna mnie cisnąć, to nie pozostanę mu dłużny i też go pocisnę... A jeżeli na tej sieci serwerów ma to wyglądać tak, że "atakujący" dostaje krótszego bana niż "broniący się", to od razu poproszę perma na tą sieć...

Nie ma bana od jakiegoś słowa admin sam ustala na jaki czas ma zbanować po powiedzmy jakości wulgaryzmów jeśli wyzywałeś dla mnie uzasadniony ban. I jeśli nie należysz do cierpliwych osób i wyzywasz w grach fps to jest twój problem jak się nie umiesz kontrolować. I powinieneś zgłosić obrazę na u@ niż go "pocisnąć" z powrotem.

I co by mu admin zrobił jakbym go zgłosił na u@? Napisał "Kultura" albo "Słowa"... Taa po prostu wchodzę na serwery i bluzgam ludzi... Odpowiedziałem na jego wyzwisko i zanim pocisnąłem mu po rodzinie, trochę czasu minęło (gra toczyła się dalej), a w tym czasie admin nic nie zrobił... skończyła się runda i typek dalej mnie ciśnie od "cwela", no to poszło wyzwisko za wyzwisko... A jak admin jest wrażliwy na wyzwiska po rodzicach i tylko tym sugerował długość swojego bana, to nie widzę w tym sensu... Wyzwiska przez neta to po prostu wyzwiska, a nie jakaś wielka obraza głowy państwa.

Po pierwsze co chcesz osiągnąć tą skargą ?

Po drugie przeczytaj to co napisałeś myślisz że można się wyzywać przez internet bo to internet ? I ile masz lat żeby obrażać kogoś rodziców zastanów się.

@EDIT

jakbyś miał trochę oleju w głowie to byś nie odpowiadał na wyzwisko tylko poczekał aż admin da kicka/bana za kulturę

Edytowane przez BigK4812

Jakbym nie zareagował to zapewne admin nic by nie zrobił, bo typek mnie wyzwał tylko od "cioty" przecież... A patrząc jak ten admin sugeruje się tylko wyzwiskami, to dałby mu tylko słowne upomnienie...

Po 1. Po co mu odpowiadałeś ciśnięciem ? Przez internet i tak ci to nic nie da, żadnych pochwał, da ci to tylko bana jakiego otrzymałeś.

Po 2. Jest różnica między słowami "cwel" "ciota" a zdaniem "ruchałem ci matke" "ojciec z Cb cwela robił" inaczej jest wyzywać od rodziców plus do tego obrazić gracza a inaczej samego gracza, ja to traktuje inaczej, innymi wyzwiskami jest powiedzieć do kogos cwel a inaczej debilu, gamoniu (gorzej nie napisze).

Po 3. Skąd wiesz, że napisałbym "kultura" "słowa" ? Zgłaszałeś kiedyś takie coś mi, że wiesz ? Nie przypominam sobie. Ja banuje bez względu czy jest mi to zgłoszone czy też sam to widze.

"A jeżeli na tej sieci serwerów ma to wyglądać tak, że "atakujący" dostaje krótszego bana niż "broniący się"" - to zależy od tego jak mówił, jak pisałem inaczej jest poweidzieć cwel a inaczej jeżdzić po rodzicach, a jeśli broniący się odpowiada gorzej od atakującego to dostaje dłuższego bana proste.

Bo jestem typem człowiek który nie potrafi odpuścić i jak ktoś pociśnie, to tym samym zawsze odpowiem... internet to internet, tylko tak sobie można ulżyć jak ktoś zaczyna kozaczyć.... w realu pewnie zarobiłby na kły i poszedłbym dalej...
I tak się nie zgadzam z długością bana, bo jakichkolwiek wyzwisk bym nie użył, to i tak nie powinienem dostać bana na 1 dzień, gdyż ja nie zacząłem tej spiny na serwie i na to też powinieneś patrzeć... max 1h-3h ban... tyle w temacie.

Posłuchaj może koala pomylił się co o długości bana ale wciąż masz problem z tym że nie potrafisz odpuścić i jakie masz prawo żeby wyznaczać długości banów dla mnie jesteś nikim masz problem z długościami

banów pisz temat do opiekuna 

@EDIT

nie zacząłeś "spiny" ale udzieliłeś się w niej 

Edytowane przez BigK4812

Dobra to inaczej w regulaminie jest napisane :  

§3.1. Surowy zakaz obrażania innych graczy w jakikolwiek sposób. [ban 1 godzina – 1 dzień]

§3.4. Zakaz urażania innych graczy w jakikolwiek sposób. [1. Ostrzeżenie. 2. Kick. 3. Ban na 5 minut – 1 godzinę]

Iiiii teraz pewnie sie przyczepisz czemu tamten dostał bana na 30 min, zapewne na "pomyliło się" nie uwierzysz, ale po części tak było. Dostałeś bana na dzień zgodnie z regulaminem, więc nie wiem o co chodzi ? A poza tym powiedz mi, kto ustala długość bana/kary ? Winny czy banujący ? Chyba banujący. Piszesz, że to nie Ty rozpocząłęs spine, więc nie powinieneś na taką długośc bana dostać, przecież to nie zależy od tego kto zaczął, w regulaminie nie jest napisane na jak długo gracz zaczynający ma dostać bana a na jak długo ten broniący sie, jest napisane ogólnie, kto obraził/uraził ten dostaje bana.

EDIT

@Down

To po co sie zniżyłeś do jego poziomu ? Honor ci nie pozwolił nie odpowiedzieć ? Czy jeszcze coś innego ? Dla mnie nie jest ważne kto sprokurował tą kłótnie, lecz co było pisane podczas niej.

Edytowane przez SANEPID :D

I czy to nie jest swego rodzaju pocisk "Dla mnie jesteś nikim"? :) Napisz, że jeszcze gardzisz mną... bo bardzo mi zależy na Twojej opinii.
To że nie potrafię odpuścić, to akurat zaleta, może nie w przypadku kłótni, ale w życiu jak najbardziej tak... jestem jaki jestem.
Ja nie zamierzam mówić adminom jaka długość banów mają dawać, a skarga ma na celu pokazanie, jak niesprawiedliwie admin postąpił... Zostałem "zaatakowany" przez innego gracza, postanowiłem się zniżyć do jego poziomu i odpowiedzieć na to równie "dziecinnymi" tekstami, ale na 1 dzień bana na pewno nie zasłużyłem... zasłużyłbym jakbym to ja sprokurował tą kłótnie, a tak przecież nie było...

Po pierwsze zaleta tak ale nie w każdej sytuacji 

Po drugie po zdaniu "Dla mnie jesteś nikim" chodziło mi o to że nie mogę cię wziąć na poważnie przez twój sposób wypowiedzi np "pocisk" i jesteś nowym graczem nie znam cie i do tego od razu składasz skargi i robisz zamieszanie na serwerze. Nie pokazałeś siebie z najlepszej strony.Jak dla mnie temat do zamknięcia, dyskusja jest bez sensu. Ty wciąż mówisz to samo że jesteś ofiarą a nie jesteś i sam napisałeś zniżyłeś się do jego poziomu i jak pisał koala nie ma takiego czegoś na jaki czas zasłużyłeś admin ustala według regulaminu czyli 1h-1dzień i na jak długo w tym zakresie.

Edytowane przez BigK

Taaa nowym graczem... wczoraj się zarejestrowałem, a dzisiaj pierwszy raz CS odpaliłem :)
Atakowany gracz, który odpowie "brutalniejszym" tekstem, musi być od razu gorzej potraktowany? Jak to czasami bywa, w samoobronie można dopuścić się różnych rzeczy :) Mniej bym miał żalu do admina, jakby przynajmniej takiego samego bana obu graczom dał... A nie, że zostałem zaatakowany i jeszcze większą karę dostałem...

Piszesz że zostałeś zaatakowany i że musiałeś się bronić na początku piszesz że to internet to jak można się obrażać o wyzwiska a teraz to po drugie przez nowy chodzi mi o to że na ffa bo wiem że grasz na innych

serwerach CSC.

@EDIT

Tak ogólnie co chcesz osiągnąć tym postem żeby koala cie przeprosił czy żebyś dostał ub ?

Edytowane przez BigK

Ja się nie obraziłem po jego wyzwisku, tylko się wkurzyłem i zareagowałem jak zareagowałem, czasu nie cofnę... Nie wiem, może jak Ciebie ktoś obraża, to Twoja pierwszą reakcją jest WIELKI spokój i względnie rozsądne działania... impulsywnie zareagowałem, na pewno za brutalnie napisałem, ale tak jak napisałem, czasu nie cofnę.
Co chcę osiągnąć? Sprawiedliwości, której jak dotąd nie zaznałem :D Na pewno skrócenia tego bana. Przeprosin nie oczekuje, bo to że dał mi i temu typkowi bana, to dobrze zrobił... Sprawiedliwości nie było jak ustalał sobie w głowie długość bana dla mnie i dla niego... A skoro tego bana dostałem koło 16, to już powinien zostać anulowany, gdyż czuje się winny na 3h bana :)
PS. 1 dzień bana byłby zrozumiał, jakbym to ja wszedł na serwer i zaczął bez powodu obrażać jakiegoś gracza.

Tak jak ci pisałem na czacie. Zaczepka na zaczepke się nie odpowiada.. Bana admin dał takiego jakiego uważał.. Może twój rywal"słowny" użył łagodniejszego języka i tak mocno nie obraził twojej postaci a ty za to mu zaczeles docinac w jakikolwiek sposób...

Różne są typy ludzi, a jak mnie ktoś wkurzy, to nie przebieram w środkach. Ukarać mnie powinien, ale nie w taki niesprawiedliwy sposób, że typek 30min odpoczął, a ja 24h dostaję... bo "mocniejszego" języka użyłem...

Tutaj Wam teraz łatwo na chłodno napisać, że trzeba było nie wdawać się w dyskusje, tylko zgłosić adminowi... A pewnie większość z Was w podobnej sytuacji, MOGŁOBY się nie opanować i Was też by poniosło... (ciężko jest się opanować, jak parę dni temu rzuciło się palenie) tak na marginesie.

Edytowane przez Karisek

L 07/19/2015 - 16:02:42: "Karisek<178><VALVE_ID_LAN><TERRORIST>" say_team "no pake podkladaj!!!"
L 07/19/2015 - 16:03:07: "YOU LOSE<175><VALVE_ID_LAN><TERRORIST>" triggered "Planted_The_Bomb"
L 07/19/2015 - 16:03:15: "YOU LOSE<175><VALVE_ID_LAN><TERRORIST>" say "stul pizde cioto"
L 07/19/2015 - 16:03:23: "Karisek<178><VALVE_ID_LAN><TERRORIST>" say "ryj wiesniaro"
L 07/19/2015 - 16:03:27: "Karisek<178><VALVE_ID_LAN><TERRORIST>" say "cele masz a nie"
L 07/19/2015 - 16:03:32: "YOU LOSE<175><VALVE_ID_LAN><TERRORIST>" say "won parowo \"
L 07/19/2015 - 16:03:47: "Karisek<178><VALVE_ID_LAN><TERRORIST>" say "matke Ci rucham"
L 07/19/2015 - 16:03:47: "YOU LOSE<175><VALVE_ID_LAN><TERRORIST>" say "ty w pysku masz mego kutasa"
L 07/19/2015 - 16:03:53: "YOU LOSE<175><VALVE_ID_LAN><TERRORIST>" say "cwelu"
L 07/19/2015 - 16:04:04: "Karisek<178><VALVE_ID_LAN><TERRORIST>" say "Twoj stary z Ciebie zrobil cwela"

Żaden z kobwoi internetowych nie popisał się kulturą i obu należał się ban. Co do długości bana to admin mógł wybrać taki jaki w jego ocenie powinen być właściwy. Ode mnie pewnie dostalibyście najpierw kicka zanim wywiązała by się cała ta "rozmowa" a dopiero potem bym was zbanował gdyby to nie pomogło. Skarge w mojej ocenie niesłuszna. Następnym razem lepiej trzymać "język za zębami". To tylko internet, więc poza wyzwiskami no i wrzutami na rodziców ( co jest na poziomie podstawówki) nie rozwiąże waszej sytuacji. Może na ulicy dalibyście sobie w morde, ale to w realnym świecie, a nie witrualnym.

• Like 2

Generalnie reakcja opiekuna błyskawiczna... ponad 6h temu ban mi minął, ale ok. I jak widać po tym co przedstawiłeś, typek również nie był delikatny w wyzwiskach + zaczął całą spine i dostał TYLKO 30min... Tak na podsumowanie: Zasłużyłem na bana, ale nie na 24h... w mojej ocenie, typek bardziej zasłużył na wyższą karę... Niesprawiedliwość aż razi w oczy.

Widziałem temat, lecz nie miałem dostepu do mojego laptopa, ponieważ byłem na 2 dniowym wyjeździe, więc odpuść sobie jakąś śmieszną krytykę mojej osoby. Bany były słuszne, lecz do admina zalezy w jakich ramach czasowych dostaliście oboje. Jeżeli to tyle co chciałeś nabąknąć to zamykam temat :)

Automatycznie wygenerowana wiadomość.

Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów.

Twoja skarga nie została przyjęta!

Pozdrawiamy

Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności