Skocz do zawartości

[FFA] Propozycja nowej mapy

polaczekkkkkkkkkk

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo podobają mi się propozycje pontomeister'a więc jeśli już jakaś zmiana to mapy wymienione przez niego są bardzo ciekawe i warte uwagi a jeśli mamy opcję amx_vote możemy robić przed ostatnią rundą ankiety na przykład

Co sądzisz o tej mapie ? 

1.Podoba mi się (chcę aby została)

2.Może być

3.Nie podoba mi się (powinna być usunięta)

przez jakiś tydzień robić ankiety i ja bym założył temat na którym byśmi wpisywali wyniki ankiet wiem że to wygląda jak dużo roboty ale skoro mamy poznać opinię graczy to jak to zrobić ? z tych 5 map bodajże ? zobaczymy ile zostanie przyjętych

Ja bym jednak był za najprostszą formą, czyli ankieta na forum na czas paru dni. I zachecanie graczy na serwerze poprzez napisanie na y@@

typu: Oddaj swój głos na forum i sam zdecyduj jaką chcesz nową mapę!

Ewentualnie można zrobić szybki opis aby też pojawiał się na czacie w lewym dolnym rogu

Powiedzcie mi, na co robić ankiety ? na forum wypowie się może z 10/20 osób z serwera, na którym gra ile ? 2000 czy więcej osób ? I spoko na forum zostanie przyjęta a na serwerze będzie pustka (tak jak z hell'em). Na serwerze robić ankiety ? Możecie powiedzieć, że jestem tylko na nie, ale moje zdanie jest takie, na tych co Ponto zaproponował będzie tak jak z hell'em, na początku każdemu (który ma konto na forum z FFA) sie podobała, a na serwerze pustki, z tymi mapami będzie tak samo, bo ludzie ich nie znaja i robienie ankiet moim zdaniem będzie bezsensu.

Jeśli chodzi o kabula "Wielu graczy twierdzi, że CT obstawi mapkę w AWP i GG z czym się nie zgadzam, bo tt też może ładnie wbić z paru stron i roznieść awp." Czyli krótko mówiąc tak, jak mówiono o aztecu, "jak się tt zbierze i będzie grało ofensywnie to wygrają" coś takiego było pisane. Tutaj sie ludzie nie zbiorą, pójdzie może 3/4 a reszta gdzie indziej.

Westwood sam tą mapę lubię, ludzie ją znają i na niej grają, jednak jak by się ewentualnie przyjęła to trzeba by było sprawdzić na serwerze, bo jak pisałem wyżej, na forum mało graczy z serwera wchodzi.

Edytowane przez SANEPID :D

Coś trzeba zrobić tak czy inaczej.

@Koala piszesz ze gdyby westwood sie przyjął to trzeba sprawdzić jak będzie na serwerze , tyle ze taka sytuacja jest z każdą inna mapa nawet z tymi które podałem.

Co do nieznajomości map z tego co wiem podobna sytuacja była z de_Forge ze nikt nie znal a jakoś sie przyjęła.

Pytanie jest takie czy to napewno nieznajomość mapy decyduje o tym ze jest mało osób a nie inny czynnik jak przykładowo to ze ktoś danej mapy nie lubi i nie ma chęci na niej grać.

Co do ankiet na forum i tak nawet jakbys napisał ze "oddaj swój glos na forum" to większość i tak nie zagłosuje a będą to tylko stali bywalcy forum, wiec jest to strata czasu.

Co do westewooda to BigK nawiązał jaki jest stosunek do tej mapy.

Wszystkie pomysły czy wprowadzenie westa czy czegoś innego wymagają testów wiec czemu nie próbować też innych opcji a tylko standardów które są utrwalane.

Albo zostawić tak jak jest bez hella i tez bedzie dobrze  :tongue2:

Co to za nagła zmiana decyzji @ xD ?!

A co do dyskusji jestem za tym, żeby dodać ze 2 mapy przedstawione przez Ponto i dodać westwooda i na koniec mapy zrobić vote czy mapa się podobała.

Tylko jest jeden problem, ludzie mogą się wystraszyć nazwy mapy i nawet nie wejdą na serwer jej zobaczyć  <_< i w takim przypadku będzie głosowało 5-10 osób na cały serwer, wiec wyjdzie to samo jakby zrobić ankietę na forum  <_<.

Tyle z mojej strony POZDRAWIAM DuNg.  8)

Co to za nagła zmiana decyzji @ xD ?!

A co do dyskusji jestem za tym, żeby dodać ze 2 mapy przedstawione przez Ponto i dodać westwooda i na koniec mapy zrobić vote czy mapa się podobała.

Tylko jest jeden problem, ludzie mogą się wystraszyć nazwy mapy i nawet nie wejdą na serwer jej zobaczyć  <_< i w takim przypadku będzie głosowało 5-10 osób na cały serwer, wiec wyjdzie to samo jakby zrobić ankietę na forum  <_<.

Tyle z mojej strony POZDRAWIAM DuNg.  8)

Masz dziwne podejście na to. Dlaczego ludzie mają się wystraszyć ? Jak będzie przykładowo 20 graczy i będzie zmiana mapy to nie wyjdą ? Jak ja widzę nową mapę to lubię pochodzić i postrzelać na czymś nowym.

Masz dziwne podejście na to. Dlaczego ludzie mają się wystraszyć ? Jak będzie przykładowo 20 graczy i będzie zmiana mapy to nie wyjdą ? Jak ja widzę nową mapę to lubię pochodzić i postrzelać na czymś nowym.

Nie wszyscy są tacy jak Ty i lubią sobie postrzelać na czymś nowym raczej wolą znane mapy, a z tych nieznanych map raczej będą uciekać lub je omijać.

Oczywiście to jest Moje zdanie nie musisz nie z nim zgadzać <_<

Pozdrawiam DuNg. <_<

Westwood jak dla mnie to tylko podstawa bez tego rozszeżenia ale zawsze można dodać mapy typu vertigo, blue tak jak o tym wspomniał @pontomeister jak dla mnie to te mapy mają sens 

Pzdr :)

Nie wszyscy są tacy jak Ty i lubią sobie postrzelać na czymś nowym raczej wolą znane mapy, a z tych nieznanych map raczej będą uciekać lub je omijać.

Oczywiście to jest Moje zdanie nie musisz nie z nim zgadzać <_<

Pozdrawiam DuNg. <_<

Taaaa ale te "znane" mapy też musieli kiedyś poznać więc twoje rozumowanie jest dziwne 

Zawsze byłem zdania, że lepiej by pasowała nazwa serwera TP, ponieważ kojarzy się ona z mapami,które są grane pod teamplay i skojarzenie z eslem.

Teamplay maps ? dobra nazwa i nadal jestem za tymi propozycjami ponta przemyśl to

No z tym się zgodzę.

Niby jest FFA (free for all) ale kupy się nie trzyma jak dodaje się do tego wykonywanie celów mapy bo całkowicie odchodzi to od tego co jest w nazwie.

Jakby było TP to wtedy wszystko by grało i mapy tak jak polaczekk napisał by się zgadzały co do TP ;)

No tak wiadomo, ze na TP nie będzie takiego rashu, jedynie ze strony tt. Co z jednej strony jest i dobre,bo w końcu ct nie będzie raszować i zostawiać puste bsy.

Tylko wtedy kampiące tt bedzie problemy ale jest tez na to sposob. Pamietam, ze jak gralem na jakims tp, to byla fajna opcja. Gdy gracz siedział w jednym miejscu zbyt długo to mu ekran się ściemniał czy coś w tym rodzaju. Kojarzycie coś takiego ?

No tak wiadomo, ze na TP nie będzie takiego rashu, jedynie ze strony tt. Co z jednej strony jest i dobre,bo w końcu ct nie będzie raszować i zostawiać puste bsy.

Tylko wtedy kampiące tt bedzie problemy ale jest tez na to sposob. Pamietam, ze jak gralem na jakims tp, to byla fajna opcja. Gdy gracz siedział w jednym miejscu zbyt długo to mu ekran się ściemniał czy coś w tym rodzaju. Kojarzycie coś takiego ?

Prawdopodobnie plugin zapobiegający kampieniu ale po to są admini i do 1:00 ct nie mogą rushować potem kampiących tt wybiją a jak nie przestaną kampić to polecą za cele mapy 

To tak zwany camp meter tylko to działa w dwie strony a nie tylko dla strony tt chyba ze się da jakoś przerobić.

Tylko jak ct nie może raszowac to jakim problemem jest kampiace tt bo trochę nie rozumiem chyba tego co napisałeś.

Niech kampia ale co im to da ?

Ja bym był za tym, żeby zostawić serwer taki jaki jest, nie dodawać żadnej mapy, bo z kolejnymi zmianami map coraz więcej jest narzekania i wychodzenia z serwera.

Edytowane przez SANEPID :D
  • Like 1

Pierdzielenie jak marudzą to nie muszą grać po to jest ten temat bo ludziom się nudzą aktualne mapy więc Koala ten temat jest jaką mapę dodać a nie pisanie swoich opinii jak nie wyjdzie to nie wyjdzie i z powrotem będzie stary map cycle. Ja wciąż jestem za tymi mapami co przedstawił ponto.

Edytowane przez BigK

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności