Besi523 3 023 Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) 1. Ostrzeganie użytkowników Wczoraj dałam propozycję odnośnie Odnownienia grupy na steam Dzisiaj mam kolejną propozycję odnośnie moderatora, pomysł ten zaczerpnęłam w momencie wykonywania dzisiejszego raportu. Często inni użytkownicy raportują posty gdzie jest bezsensownie nabijamy post, regulamin mówi nam: 2. Posty bezsensowne, powtarzające się, nie na temat lub nie wnoszące nic do dyskusji będą usuwane, a ich autor karany. Niestety bądź też stety dla takich użytkowników kończy się to tylko na ukryciu posta (chyba, że dany użytkownik przesadza z ilością to wtedy już warnem) Jednak pomyślałam, aby ostrzegać takie osoby. Tak jak domyślnie mamy, że dajemy im 1 punkt ostrzeżenia to w tym przypadku by dawać 0 p. co spowoduje jedynie notatkę w profilu (w której będzie napisane iż dany gracz nabija posty) Jako, że jest to 0 puntków, użytkownik nie będzie zmuszony do odrabiania tego. Teraz ktoś zapyta po co? Kiedy przydarzy się sytuacja gdzie użytkownik ponownie postanowi spróbować nabić bezsensownie posty np. parę dni później to zdążymy wtedy już o tym zapomnieć bądź też inny moderator danym postem się zajął. W momencie gdybyśmy taką osobę ostrzegali w profilu byłaby to informacja dla użytkownika jak i moderatora na przyszłość ~ jeżeli taka sytuacja ponownie zaistnieje, zakończy się to już warnem. 2. W regulaminie w podpunkty takie jak 2.2 oraz 2.6 są takie same. §2 Zasady pisania [...] 2. Posty bezsensowne, powtarzające się, nie na temat lub nie wnoszące nic do dyskusji będą usuwane, a ich autor karany. 6. Spam i bezsensowne nabijanie postów będzie karane. oraz §4 Moderatorzy [...] 4. Moderator nie może wykorzystywać swojej pozycji do usuwania postów świadczących na jego niekorzyść[złamanie tego podpunktu grozi natychmiastowym odebraniem rangi. Podejrzewam iż "[" jest nie chciany w tym przypadku. Czekam na wasze opinie. @Paweł Ale to własnie nie jest robione XD Ja często chciałam dawać warny to -_- mówi, że mam ukrywać, a za jakiś czas dana osoba robiła dokładnie to samo.. @ Corey Graves również uważam, że to bardzo dobra uwaga wraz z połączeniem mojej propozycji, zawsze daną osobę się o tym informuje i w przypadku powtórki to wiadomo warn. I chyba ostatnia kwestia, niech się moderatorzy zastanowią nad tym co robią, bo było kilka takich sytuacji, że dawali warny osobą, których nie znają albo nie lubią, a tych, których darzą jakąś sympatią zostawiali bez kary. Nie wiem kogo masz tym na myśli tutaj, ja niezależnie od danej osoby bym warnowała, jednakże póki co nie miałam przypadku gdzie musiałam warnować kogoś z grona osób lubionych prze mnie. c: Pozdrawiam, Queen Besiałke Edytowane 7 Września 2015 przez Q♥een Besiałke 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. 3 324 Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Ale przecież Wy moderatorzy macie możliwość nadania ostrzeżenia werbalnego, (ostrzeżenie z wartością ZEROWĄ), więc nie rozumiem. Ostrzeżenie werbalne bądź niewerbalne (tutaj: punktowane od danego przewinienia) wciąż jest regulaminową karą, a skoro jest karą, to możecie zacząć ją stosować. Dla mnie to opisałaś czynność, którą powinniście robić... xD #Edit. No.1 @Up A to, że nie jest to robione, to tylko wina moderatorów, trzeba im wbić do główek, że mają też opcje warna werbalnego :giggle: Edytowane 7 Września 2015 przez Wujek Paweł.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corey Graves 248 Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Podoba mi się propozycja. Ja przytoczę wam jedną rzecz z SB, która się często trafia i powinna zostać zmieniona. Wiele osób zgłasza na SB cziterów nie podając nicku, wtedy ktoś siedzący na SB kopiuje i podaje użytkownikowi coś takiego "Informowanie o cziterach bez podania nicku kończy się blokadą na SB + 1 warnem". Podawanie takiej inf. użytkownikom jest już pewnym ostrzeżeniem, więc dlaczego taki użytkownik dostaje warna od moderatora, co skutkuje 2 ostrzeżeniami (słowne i punktowe). Były też sytuacje. że ktoś użytkownikowi podał tę formułkę "Informowanie o cziterach bez podania nicku kończy się blokadą na SB + 1 warnem" i jeszcze poleciał po moderatora, żeby ten dał warna użytkownikowi. Jeśli chodzi o SB to powinno się to zmienić, jeśli ktoś komuś przytacza tę formułkę, to osoba ta już nie powinna dostawać warna od moderatora, jeśli moderator zauważy łamanie tej zasady to może jako pierwszy od razu przyznać warna. Propozycja Qeen dotyczy postów, więc jestem za jej propozycją, a moja wypowiedź o SB to tak przy okazji. Jeszcze takie sprawy: Informowanie o cziterach bez podania nicku kończy się blokadą na SB + 1 warnem Moderatorzy dają warny, a gdzie blokada ns SB? Są tu opisane dwie kary, a nadawana jest jedna. Nie zostało też nigdzie sprecyzowane na jaki czas ma być tak blokada. SB: 4. Zakaz umieszczania linków reklamujących, a także linków reklamujących jakieś podanie, prośbę o UB bądź temat z przywitaniem/pożegnaniem się. Dla mnie powinien być zakaz umieszczania linków do każdego tematu znajdującego się na forum, a nie tylko tych wybranych. To tylko uwaga z mojej strony. 11. Nadużywanie emotek jest zakazane i grozi warnem. Kiedyś były takie zabawy, że każda wysłana wiadomość, to same emoty, ale moderatorzy też się bawili, więc karany nikt nie był. I chyba ostatnia kwestia, niech się moderatorzy zastanowią nad tym co robią, bo było kilka takich sytuacji, że dawali warny osobą, których nie znają albo nie lubią, a tych, których darzą jakąś sympatią zostawiali bez kary. Edytowane 7 Września 2015 przez Corey Graves 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 891 Opublikowano 7 Września 2015 Właściciel Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 11. Nadużywanie emotek jest zakazane i grozi warnem. Kiedyś były takie zabawy, że każda wysłana wiadomość, to same emoty, ale moderatorzy też się bawili, więc karany nikt nie był. Tutaj racze chodzi oto, że ktoś w wiadomościach potrafi nawalić wiecej niż 5 emotek (to przykład) i tak pisali po kolei wiadomości 4. Zakaz umieszczania linków reklamujących, a także linków reklamujących jakieś podanie, prośbę o UB bądź temat z przywitaniem/pożegnaniem się. Dla mnie powinien być zakaz umieszczania linków do każdego tematu znajdującego się na forum, a nie tylko tych wybranych. To tylko uwaga z mojej strony. Reklamowanie podania jest zakazane stąd dopisek nawet w regulaminie SB Reklamowanie próśb o UB jest bezsensu, bo przecież i tak to nic nie pomoże Reklamowanie tematu z przywitaj się/pożegnaj się też jest według mnie nie potrzebne, bo jest to dział prawie na samej górze, jeżeli chodzi o działy na forum. Reszta mi nie przeszkadza. Regulamin poprawiony 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi