hajsik 1 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Witam, chciałbym zrobić u siebie w domu na kompie serwer cs 1.6. Takowy server miałem już parę lat temu, teraz planuję do tego wrócić. Mam kompa dość wydajnego, który chodzi 24/7, net też dobry, system Windows 7. Potrzebuje pomocy odnośnie IP zewnetrznego i instalacji serwera oraz mam jeszcze parę pytań, mianowicie: 1. Jak sprawdzić czy mam zewnetrzne IP? Ewentualnie jak je zrobić? 2. Jak postawić serwer? Jak ustawić liczbę fps, pingboost i inne istotne cechy, które pozwolą graczom grać u mnie w mozliwie najlepszych warunkach? 3. System windows - czy mogę tu ogarnąć coś w stylu, że jeśli serwer padnie to wstaje sobie sam? Wiem, że to nie linux, ale może coś podobnego bym ogarnął... 4. Wszystkie inne informacje potrzebne mi żebym postawił serwer w domu na kompie - mile widziane !!! Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destroyer 548 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Zadam trochę pytan Tobie. 1. Jak chcesz radzić sobie z obciążeniem procesora oraz skokami temperatury - czym chcesz chłodzic? boxowym chldzeniem czy wiatrak walniesz na kompa. 2. Jak chcesz odpierać ataki np. DDoS, BOT-NET oraz ataki sql - dla ciekawskich przez amxbans mozna bezproblemowo wbić na serwer jak i forum w przeciągu niespelna 3 minut jeżeli nie mamy załatanych dziur.(dodając do tego pełen dostep do hlds i rcona czy tez forum) 3.Kwestia serwera -ile slotów planujesz -jaki mod -jakie tickrate planujesz? 500? 600? 1100? -To ma być jeden serwer czy z czasem kilka serwerów 4. Jak chcesz utrzymac przyzwoity ping na osiedlowej infrastrukturze? Dodam, że w przypadku przeciążenia łącza(a takie przeciążenia będą na codzienności )uslugodawca ma prawo ci zablokowac usluge. 5. Dokładną specyfikacje komputera podaj. -procek -ram -HDD/SSD/SSHD -zasilacz -chlodzenie Edytowane 21 Września 2015 przez Destroyer 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzeregowiecPL 2 439 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Beznadziejny pomysł moim zdaniem, chyba że serwer MC na 2 osoby, albo do jakiejś innej gierki grając w coopa. Chociaż to lepiej hostować niż robić serwer. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destroyer 548 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Beznadziejny pomysł moim zdaniem, chyba że serwer MC na 2 osoby, albo do jakiejś innej gierki grając w coopa. Chociaż to lepiej hostować niż robić serwer. Serwer dedykowany już za 300 zł idzie dostać co uciagnie 3 serwery csgo 128tick po 25 slotów. A na windowsie duzo nie zdziała. prosty sql i lezy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Besi523 3 023 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów. Powód: Brak zainteresowania Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi