James0v 1 688 Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) 1. Składniki - 3/4 szklanki fasoli "Jaś" (100g) - mała cebula (60g) - ząbek czosnku - pół piersi z kurczaka (100g) - 3/4 szklanki pomidorów z puszki (180g) - łyżka oleju rzepakowego (10g) - przyprawy: sól, pieprz, kminek, papryka słodka, oregano 2. Sposób przyrządzenia Przygotowanie zaczynamy od namoczenia fasoli (około 10h), najlepiej przygotować ją wieczorem, by rano była gotowa. Po namoczeniu odlać wodę i zalać fasolę świeżą wodą oraz posolić. Następnie zagotować i gotować na mniejszym ogniu aż zmięknie: 30 -50 minut. Wodę z gotowania odlać. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, odrobinę posolić i podsmażyć z obu stron na oleju. Pod koniec dodać do niego pokrojoną cebulę i chwilę podsmażać pod przykryciem. Do garnka z ugotowaną fasolą dodać posiekany ząbek czosnku, kurczaka z cebulą oraz przyprawy: odrobinę kminku, pieprz, słodka paprykę i oregano. Dodać pomidory z puszki i odrobinę wody, a następnie wszystko zagotować i trzymać na małym ogniu około 20 minut pod przykryciem. Fasolka gotowa! 3. Wartości odżywcze Białko: 46 g Węglowodany : 72,9 g Tłuszcze: 13,5 g Błonnik: 16,7 g Łączna wartość kaloryczna: 534 kcal Chciałbym jeszcze powiadomić, że wszystkie przepisy rządzące u mnie w kuchni są ze strony fabrykasiły.pl - Wyśmienite smaki oraz zdrowe przepisy pasują mi do gustu choć nie wszystkie. Postaram się wybierać dania, które bardzo mi smakują. Osobiście mogę śmiało polecić ten przepis, wartość odżywcza daje dużo do myślenia. Polecam także zabawę z przepisami, nie dawajcie rodzicom/babciom itp. postarajcie się sami przygotowywać takie dania, świetna zabawa oraz przydatna umiejętność w życiu aby zaimponować kobiecie czy znajomym . Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
★ ZDW ★ 43 Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 O jakie zdrowe danie je... tak to fajny jest ten przepis ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. 3 324 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów. Powód: Brak aktywności. Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi