Skocz do zawartości

[JB CS:GO] Propozycje Ogólne

-_-

Rekomendowane odpowiedzi

- Usunięcie głosowań tzn, Kickowanie gracza za pomocą opcji.

- Dodania gangów

- Więcej zabaw

- Deagle za 15k

- Molotov za 9k

- Nade za 7k

- Armor za 6k

[VIP] 

- Dodatkowe 10 HP

- Większa kasa za rundę 

• Like 1

- Usunięcie głosowań tzn, Kickowanie gracza za pomocą opcji.

Zrobione przez -_-

- Dodania gangów

- Więcej zabaw

Wkrótce.

- Deagle za 15k

- Molotov za 9k

- Nade za 7k

- Armor za 6k

Muszę to przemyśleć, ale jak coś wprowadzę.

[VIP] 

- Dodatkowe 10 HP

- Większa kasa za rundę 

Vip już ma +25HP i większy dmg z noża.

Kasa na rundę na razie odpada.

Edytowane przez OG droso
  • Like 4

Muzyka jest dodana w zabawie "ganiany" ~ nie wiem na ile to możliwe, ale można by było tą muzykę przedłużyć gdyż kończy się ona stosunkowo szybko, a zabawa dalej trwa. 

Odnośnie innych zabaw to jakoś specjalnie tam podkład muzyczny nie jest tam przydatny (przynajmniej według mnie), jednak to już kwestia indywidualna. :) 

Dodanie RS'ów, ew. muzyki na zabawę, mógłbym pomóc w tej kwestii (tj. cięcie niektórych fragmentów o ilę znajdę wolny czas :D)

RS'y według mnie to zbędne pobieranie plików przez graczy, które i tak wyłączają. Co do muzyki na zabawach typu KD lub WG w grę wchodzą tylko utwory do około 30 sekund.

RS'y według mnie to zbędne pobieranie plików przez graczy, które i tak wyłączają. Co do muzyki na zabawach typu KD lub WG w grę wchodzą tylko utwory do około 30 sekund.

Taa i w dodatku nie na początku, bo by zagłuszały mikro, a w takich zabaw się to przydaje.

Co do ganianego, na ganianym są dwie nuty, które są losowane jedna jest dłuższa, a druga krótsza (1 min).

Tą krótszą może zapętlę (ale tylko, żeby odegrała się dodatkowo raz), ale nie wiem czy ma to sens

1.Zapętlenie 'kaczuszek' ma zdecydowanie sens, fajniebyłoby gdyby to ktoś ogarnął :).

2.Naprawa (?) samowolnego przerzucania więźniów do CT [Zgłoszone by >>Maniek<<] - w jedną strone działa, szkoda ze często wyrzuca CT do TT bez powodu.

3.Chciałbym aby pojawił się jeden wielki regulamin, opisujący co można, a co jest zabronione na serwerze...

Ciągłe powtarzanie czego nie może robić więzień na FD jest uciążliwe, oraz według mnie idiotyczne (taki temat zawsze można podpiąć pod /regulamin na serwerze - przeniesie nas automatycznie do tematu na forum). 

4. Dodanie zabawy "Polowanie" ( identyczna jak kaczuszki na 1.6)

5. Plugin na bronie, na początku rundy dla CT...  Chciałbym aby po stronie CT, dla VIP'a komenda była dostępna cały czas pod /guns, lub !guns.

6. Muzyka podczas zmiany mapy!!

Prezentuje się to tak:

link do pluginu: https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=264189

7. Gra TETRIS na serwerze!

Gra niegdyś kultowa, po śmierci zamiast umierać z nudów można się czymś zająć.

https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=169464

8. Dodanie pluginu "BulletDamage" - fajna sprawa wiedząc ile zabrałeś HP na zabawie / podczas buntu.

9. Dodanie pluginu "kolorki" - Gdzieś na kompie jeszcze mam plugin, pozwalający na oznaczenie gracza na dany kolorek - przykładowo...

!oznacz szyberek czerwony. Fajna sprawa kiedy chcemy podzieiić TT na grupki, albo kiedy chcemy pobawić się w pokemony.

10. Dodanie pluginu "NoBlock" - Po wpisaniu !nb wyświetla się menu z włącz/wyłącz. Przydatna sprawa na kolorkach, kiedy ktos się zbuguje itp.

• Like 2

1. Zrobię to i w trochę inny sposób, według mnie lepszy.

2. Przerzucanie do TT nie jest samowolne... po prostu jest ich za dużo i przerzuca ostatnią osobę, która dołączyła do CT.

Lub ta osoba dostała bana na ct/lub więźniowie zrobili votekicka na tą osobę.

Powodów jest tak naprawdę dużo, ale na pewno nie wywala za nic, bo nigdy takiego błędu nie zauważyłem.

3. jw

4. Zrobię to.

5. Bronie na początku rundy dla CT (menu) już jest ... (!guns - też jest)

6. Mało potrzebne. A wręcz jestem przeciwny, żeby jakaś pompa mi grała, która podoba się tylko kilku graczom, a resztę denerwuje.

W dodatku, ja lubię używać mikro przy zmianie mapy (jak jest tabela), więc ten plugin usunąłby mi taką możliwość.

7. Nikt z tego nie skorzysta. (bo zero z tego profitów, ale w przyszłości pojawi się KPN na respekt).

8. Jestem przeciwny, ponieważ w GO nie ma hudu, więc wszystko będzie w jednym miejscu wyświetlane (komunikat na środku).

9. Może w przyszłości się pojawi. Ale koloru czerwonego/niebieskiego/zielonego nie będzie, bo są już używane.

10. Średnio rozumiem... ale prowadzący ma możliwość włączenia przenikalności przez siebie więźniów, więc chyba zbędne.

Edytowane przez OG droso
  • Like 1

Nawet nie zauważyłem że na serwerze mamy już NoBlock.

Dlatego proszę o dodanie pod /komendy wszystkich komend dostępnych dla graczy (nawet jeśli dostępne są pod /menu wardena)

/menu - zawiera najważniejsze komendy. Ta komenda działa także jak jesteś więźniem, wkrótce zaupdateuje menu, żeby było więcej komend.

/komendy - możliwe, że pojawi się w przyszłości (raczej na pewno :D), na razie musi wystarczyć /menu.

• Like 1

Latarka po stronie AntyTerorrystów... wszystko łądnie pięknie, proszę tylko o zmienienie klawisza z "F" na jakiś inny (przykładowo T).

W samym pliku .sp od pluginu jest napisane że klawisz zmieniać można - a pod F mamy nasze kochane skiny - co niekoliduje z latarką.

To nie to samo, kiedy nie mozemy przejrzec naszego skina bo jakies swiatelko wylatuje nam z brzucha :(

Latarka po stronie AntyTerorrystów... wszystko łądnie pięknie, proszę tylko o zmienienie klawisza z "F" na jakiś inny (przykładowo T).

W samym pliku .sp od pluginu jest napisane że klawisz zmieniać można - a pod F mamy nasze kochane skiny - co niekoliduje z latarką.

To nie to samo, kiedy nie mozemy przejrzec naszego skina bo jakies swiatelko wylatuje nam z brzucha :(

Problem jest taki, że można zmienić na jakikolwiek, ale gracz będzie musiał to zbindować, a jaki procent tak naprawdę ogarnia bindowanie xD

Według mnie lepiej jakby zostało tak jak jest, latarka się przydaje czasami, a oglądanie skina w ogóle.

Jak dobrze pamiętam dało się ustawić automatyczne bindowanie na klawisz, wystarczy poszukać na necie jak to się robiło.

Według mnie dobrą sprawą byłoby zmniejszenie prędkości na ganianym, aktualnie zbyt szybko się biega - sporo osób podziela moje zdanie.

Na KillDay'u terroryści automatycznie powinni dostać kolorek czerwony ;).

Na WG ciągle spammuje wiadomość, że rozpoczęła się wojna gangów. Najlepiej jakby było napisane to max 3 razy, a nie ciągle spammi.

Był to bug z timerem, już mam nadzieję, że został zażegnany.

Jak dobrze pamiętam dało się ustawić automatyczne bindowanie na klawisz, wystarczy poszukać na necie jak to się robiło.

Według mnie dobrą sprawą byłoby zmniejszenie prędkości na ganianym, aktualnie zbyt szybko się biega - sporo osób podziela moje zdanie.

Na KillDay'u terroryści automatycznie powinni dostać kolorek czerwony ;).

Automatyczne bindowanie graczom klawisza raczej jest zakazane nawet przez Valve, więc nawet jak i byłby sposób nie chcę tego robić niech gracz sam sobie grzebie w swoich configach.

Prędkość na ganianym hm, według mnie jest dobra, a nawet bym powiedział, że jest wolno (porównanie do CS JB 1.6), ale jest to ustawione tak, żeby strażnicy mieli jakąś szansę trafić (w GO jest ciężej)

Im mniejsza szybkość tym mniej zabawy tak naprawdę, a teraz do tej prędkości da się naprawdę przyzwyczaić, ja w sumie zawsze łapię wszystkich i nie widzę z tym problemu (na ganianym jest dużo czasu na wyłapanie), ale można mnie oczywiście przegłosować. Zapraszam do dyskusji :v

Co do killdayu zmiana estetyczna, na razie tego nie będzie (za dużo mam do roboty na ten moment :D, szkoda mi czasu na takie pierdółki), zobaczymy w przyszłości.

Edytowane przez OG droso

Dodanie do menu admina - Ustawianie Przenikalności

Zostało dodane do menu, jednak są problemy z dzialaniem...

Raz się włączy, a raz nie :(

Pewnie mówisz o menu CT.

Bo Ustawianie Przenikalności [Admin] jest dostępne tylko dla Opiekunów :D

Możesz mi powiedzieć, co się wyświetla na chacie jak włączysz,a a nie działa?

Proszę o dodanie regulaminu serwera pod /regulamin :)

Dodam wkrótce.

• Like 1

właśnie nic sie nie wyswietla, w menu admina raz opcja jest zablokowana (szara), a raz działa ale bez zadnego infa.

Naprawione, pomyliłem troszkę działanie funkcji z tym z 1.6 xD Skleiłem się :D

Bug z niewidzialną bronią ciągle występuje :D

Ok dzięki za info, nadal pracuję nad rozwiązaniem, ale muszę wiedzieć co to w ogóle powoduje najpierw :(

Mam prośbę notujcie jak możecie w miarę możliwości w jakich dniach wypada ten bug, bo może jest to jakoś powtarzalne etc.

Edytowane przez OG droso
  • Like 1

Witam, chciałbym zaproponować dodanie paru "bajerów" dla Vip oraz Admin.

Vip:

- Rezerwacja slota.

- Dodatkowe granaty* ( 1xHE 2xFlash 1xSmoke )

- Przed nickiem widoczny napis Vip.

Admin:

- Rezerwacja slota.

- Laser

* Owe granaty pomogą w ucieczkach. Może wyda się to dziwne ale fajniej jest jak ma się do dyspozycji flash i smoke. Dajmy masz cele obok drzwi to rzucasz Smoke, Flash i uciekasz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności