Skocz do zawartości

DO OPIEKUNÓW SERWERÓW CS:GO

Besi523

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zauważyliście zostały podmienione i wzory skarg jak i podań, jednak ja chciałbym się skupić na podaniach:

Każdy z Was ma indywidualne wymagania odnośnie rekrutacji na własnym serwerze, ja wklejałam wzór ze swojego serwera i chociażby ja wymagam rzeczy takich jak:

Wymagania:

1. Ukończone 17 lat

2. Spędzone 25 godzin na serwerze 

Oraz to czego nie było we wcześniejszym wzorze: 

Podanie natychmiastowo zostanie odrzucone gdy:

1. Posiada się mniejszą ilość godzin na serwerze niż jest to wymagane ~ 25 godzin
2. Mikrofon jest niesprawny bądź w przypadku jego nie posiadania
3. Posiadanie mniejszej ilości niż 150 godzin w Counter Strike Global Offensive
4. Osoba nie wykazuję się kulturą osobistą 
5. Osoba składająca podanie wypowie się pod nim ~ służy do tego opcja edytuj
6. Namawianie osób trzecich do wypowiedzi w podaniu
7. Brak jakiegokolwiek podpunktu we wzorze skutkuje odrzuceniem podania

Tutaj wymagania jak i co jest zależne w natychmiastowym odrzuceniu podania jest zależne od Was, aby nie było, że te wymagania zostały wam narzucone - nie
Chciałabym aby każdy z Was który np. miał wymagany wiek 16, spędzonych godzin 20 i np. nie zależy mu aby osoba składająca miała 150 godzin w CS:GO, aby te podpunkty usunęła/zmieniła według własnego uznania.

Dziękuje, miłego dnia życzę.
  • Like 5

Jako, że posiadam rangę opiekuna i narazie nie wiem co przyniesie przyszłość to chciałbym się podzielić swoją opinią na temat wypowiedzi w podaniach skoro ten temat tego dotyczy.

Z góry chciałbym przeprosić za słowa, które zostaną użyte, ale inaczej się nie da, jeśli ktoś zostanie urażony, jego sprawa.

Rozumiem, że żyjemy w takim kraju jaki jest i nikomu nigdzie nie zakażemy się wypowiadać, ale.

Przykład:

Ktoś składa podanie na admina serwera 3map csgo, więc dlaczego w takim podaniu wypowiadają się osoby, które na tym serwerze nie grają i większość wypowiedzi jest od graczy i adminów serwerów 1.6 albo innych serwerów csgo, tylko po to by nawalić kilka kolejnych postów (nabijanie postów).

Nie dosyć, że większość wypowiadających się w podaniu nie gra na serwerze, to jeszcze wypowiadają się w sposób debilny.

+......

+.....

+.....

-.......

-......

-.......

Dla mnie takie wypisywanie w pkt. jakie wymagania osoba spełnia, a jakich nie spełnia to czysty debilizm, bo opiekun czytając podanie chyba widzi czy osoba taka spełnia wymagania czy też nie, a w tej chwili w podaniach wypowiadają się osoby, które nie grają na serwerze i oprócz takiego debilnego posta nic więcej napisać nie potrafią.

Nie wiem jaka jest opinia na ten temat innych opiekunów, ale Ja osobiście chcę, by osoby wypowiadające się w podaniu napisały mi, czy osoba nadaje się na admina, bo jest: kulturalna, nie ma z nią problemów, czy zawsze można się dogadać, czy jest wręcz przeciwnie.

Są sytuacje, że właśnie kilka osób wypisuję, że osoba się nadaje bo wszystkie wymagania spełnia te na forum i serwerze, ale te osoby nie wiedzą, że składający jest chamem, niereformowanym dzieciakiem co się na admina nie nadaje.

Dlatego takie wypisywanie w pkt. czy wymagania gracz spełnia powinno należeć do opiekuna, opiekun zamykając podanie w swoim ostatnim poście mógłby wypisać, że jakie wymagania gracz spełnia i dlaczego został przyjęty.

Dla dobra tej sieci, a w szczególności dla dobra tego forum, dodałbym pkt. "Zakaz wypowiadania się w podaniu osób, które na serwerze nie grają i nie adminują", a posty pisane przez delikwentów usuwałbym, a autorów karał warnami.

@up

No właśnie tu z tymi graczami co próbują przekonać do własnych racji i że grają na serwerze różnie może być.

Jeśli wypowiada się osoba co ma zbyt mało postów, to może być to osoba, która dopiero się zarejestrowała na forum i chce się wypowiedzieć i wtedy opiekun taką osobę może zgłosić lub taką osobą może być ktoś kto długo jest na serwerze i forum, ale nie chciało się jemu jakoś specjalnie wypowiadać.

W takiej też sytuacji admini i opiekun dostają pole do popisu żeby wyczaić czy gracz gra czy nie, od tego są statystyki gameme, a wiele osób widzi się na forum, których na serwerze w ogóle nie widać.

Pisząc o tym żeby wprowadzić zakaz mam namyśli głównie adminów i opiekunów innych serwerów, bo tak jak już pisałem, mnie szlak trafia jak admini serwera dd2 wypowiadają się w podaniach FFA itd. albo admini 1.6 w podania CSGO. To, że ktoś raz czy dwa razy wejdzie na inny serwer i rozegra na nim 2 mapy, nie znaczy, że ma wyrobioną opinię na temat gracza, zwłaszcza, że nie wie czy ten gracz złoży podania, nie będzie pamiętał, czy to ten gracz jest tym złym.

@up2

Karol i ok. Jeśli w podaniu wypowiadają się takie cwaniaki, to wtedy opiekun niech kombinuje poprzez GT lub Gameme czy taka osoba powinna się wypowiadać. Bo jestem pewny, że racja będzie po mojej stronie.

Jeśli nie, to wtedy opiekun ukrywajac post, wpisuje, że twój post został ukryty, ponieważ nie wnosił nic do tematu.

W naszych propozycjach wydaje mi się, że chodzi o to, by opiekunowie w pełni decydowali o tym czy post brać pod uwagę czy nie i jeśli widzę, że post danej osoby nie jest mi potrzebny to go ukrywam.

W sytuacji gdy Ty lub ktokolwiek wchodzicie w temat i widzicie ukryte posty to znak dla was, że opiekun tych postów nie bierze pod uwagę, a osoby, których posty zostały ukryte muszą być świadome, że ich posty nic nie znaczą.

Dlatego też, może we wzorze nie powinno być zakazu, o którym pisałem wyżej "Zakaz wypowiadania się w podaniu osób, które na serwerze nie grają i nie adminują", powinien pojawić się pkt. mówiący "opiekun ma prawo ukryć posty, które jemu się nie podobają" coś w tym stylu.

@up3

Ja to się dzisiaj na edytuję.

Co do wymagań. Ja u siebie przy nie których pkt. dopisywałem, że dany pkt. (nie wymagany w wyjątkowych sytuacjach), bo są sytuacje, gdzie ktoś jest bardzo aktywny na serwerze, idealnie się nadaje na adma, a nie spełnia wymagań na forum, wtedy takiego kogoś się przyjmowało i liczyło na to, że się z aktywnością na forum poprawi.

Co do odrzucania podania zauważyłem, że ty Besi ostatnio kilka podań zamknęłaś bo jakiś tam wymagań nie spełniały, więc tutaj wydaje mi się, że tego nie powinnaś robić, po to są opiekunowie, żeby się tym zajęli, bo oni mogą mieć inne spojrzenie na kandydata niż ty. Poza tym nie widziałem, żeby wcześniejsi moderatorzy zamykali takie tematy. Wyjątkiem jest sytuacja kiedy podanie jest napisane bez ładu albo składający ma jakiegoś warna wtedy myślę, że moderator może zamknąć. W sytuacji kiedy jest podanie pisane zgodnie ze wzorem, to o zamknięciu niech decyduje opiekun i niech on zgłasza moderatorom jakieś naruszenia, bo tak jak napisałem, czasami opiekun może odstąpić/ przymknąć oko na wymagania.

Znam graczy, którzy mają kilka tys. godz. i też nie potrafią wyłapać haxów, chyba, że też sami tak grają i inni cziterzy im nie przeszkadzają. :D

Zbyt dużo tych edycji ode mnie, więc napiszę w pkt. swoje osobiste propozycje:

1. Opiekun może ukryć każdy post, który mu nie pasuje, czy to ze względu na autora lub treść.

2. Kto chce to powinien móc edytować wzór i go zmienić lub coś dodać/usunąć (np. przy wymaganiach, że w wyjątkowych sytuacjach nie brane pod uwagę).

3. Opiekunowie i Moderatorzy powinni się jakoś indywidualnie dogadać, by nie wchodzić sobie w drogę przy rozpatrywaniu podań.

4. Co do skarg, to tam wszystko jest opisane, że jak czegoś nie ma to temat zamykany, więc tam moderator może pracować. Jak skarga na opiekuna, a wymagań nie ma to opiekun zamknąć może, jak skarga wporządku to tylko Właściciel nią się zajmie :D

Edytowane przez Corey Graves
  • Like 4

Generalnie to co napisałeś ja popieram i wraz z Kryptonem mówiliśmy Karolowi parę dni temu, jednak Karol powiedział, że będzie sobie gracz X, który napisze, że jest na TAK ktoś go upomni, że wcale na tym serwerze nie gra, a ten gracz X napisze, że był (mimo, że np. 10 min) ale był i gra to może się wypowiedzieć. Sama uważam, że wypowiadanie się 

"Nie gram na tym serwerze, ale podanie jest napisane schludnie to..." itp. jest bezsensowne, gdyż każdy jeżeli chce to napisze podanie rozbudowane bądź też nie jednak w grze nie koniecznie może budzić tak samo pozytywną opinie gdzie jak wiemy ~ w grze są też inne osoby, denerwujemy się, a to przekłada się na nasze zachowanie i czym np. umiemy nad sobą zapanować gdzie na forum piszemy sobie podanie na spokojnie. 

Nawet ja miałam sytuację na pewno 1 gdzie podanie było napisane naprawdę dobrze, ale jednak gracz ten na serwerze już tak dobrze się nie sprawiał, a mimo to pisali tej osobie na tak. 

Popieram to co napisał Graves i uważam, że powinno to zostać zmienione i wprowadzone w życie forum. Skoro to jest tema do opiekunów to wypowiedzcie się też na ten temat. 

• Like 2

Ja tak samo jestem za tym, co napisał Corey.

Jak widzę teraz takie podania i tam tylko odpowiedzi typu "Jestem na tak. mikro wiek składka" to wtedy się wnerwiam i to ostro.

Osoby wypowiadające się (tak jak to wyżej napisałem) nie znają tej osoby. Na serwerze można się inaczej zachowywać, niż na forum.

Powiedzmy, że jeśli mielibyśmy za to przyjmować adminów to byłby wielki chaos. Może i osoba schludnie napisała podanie, a na serwerze może wszystkich wyzywać.

Dla mnie dobry pomysł.

Edytowane przez xKardzio
  • Like 2

Jakby miało to być wdrążone na DM to:

2. Mikrofon jest niesprawny bądź w przypadku jego nie posiadania
-W przypadku DM to trochę zbędne, tam każdy wchodzi aby cwiczyc przed mm, info się nie daje ;)

3. Posiadanie mniejszej ilości niż 150 godzin w Counter Strike Global Offensive
- Wg mnie bez sensu, jak ma to służyć aby admin był "skillowy" to trochę nie trafione :P są tacy co mając ponad 800h graja jak typowe gówno :D
jeżeli ma to inny cel to rozwin jak możesz mysl bo nie bardzo wiem jak to rozumieć.

Co do wieku to jak wiesz każdy idiota moze napisac że ma te 17 a rzeczywistości mniej ma, nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić :P

Dodatkowo przydałoby się wprowadzić jakies zaostrzone wymogi co do postów zarówno dla składających podanie jak i obecnych adminów, z tego co widzę co drugi ma w dupie wchodzenie na forum i udzielanie się, wejdzie raz na ruski rok napisze 1 czy 2 posty i szczęsliwy. To samo nowi, obiecanki "poprawię aktywnosc" i z obietnic wychodzi przysłowiowy **** 
(sorki za słowa ale inaczej nie sposób tego napisać)

@edit
wiem ale i tak rozwin aby każdy zrozumiał co masz na myśli :P
Edytowane przez Destroyer

• -_- odpiął/ęła ten temat
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności