CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Nick: CiapatyMurwa Opis problemu: Po aktualizacji windowsa do 10 zepsuło mi się micro w CS zamiast mojego głosu słychać niewyraźne trzaski micro, bardziej zgniatanie płatków śniadaniowych niźli mój głos. Na TS/skype wszystko jest OK, jedynie CS mi zjechało. -To samo mam na Non Steam. -Przed aktualizacją nie miałem problemu. Co do cofnięcia aktualizacji to już jest za późno a na wgrywanie od nowa win7/8 trzeba u mnie więcej desperacji. -Próbowałem już otwierania CS'a w zgodności z innymi systemami, nie pomogło. Screenshoty: Brak Dane kontaktowe (gg/skype/steam/pw) : (35390633/PW/temat/STEAM_0:1:1687158) Inne: Ktoś? Coś? Edytowane 2 Stycznia 2016 przez CiapatyMurwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szara Mysza 210 Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Trzeba zrobić poradnik jak korzystać z google Wujek google nie gryzie, tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Natomiast mam dziś wyjątkowo dobry dzień, więc trzymaj: Na początek wejdź w swój folder z Cs-em. Wejdź do folderu cstrike Otwórz userconfig.cfg za pomocą notatnika (Jeśli nie posiadasz takiego pliku, stwórz go) Do pliku userconfig wklej: voice_maxgain "5" voice_avggain "0.500" voice_scale "5" voice_fadeouttime "0.100" voice_profile "0" voice_showchannels "0" voice_showincoming "0" voice_enable "1" voice_dsound "0" voice_overdrive "2" voice_overdrivefadetime "0.400" voice_recordtofile "0" voice_inputfromfile "0" voice_modenable "1" voice_clientdebug "0" Następnie uruchamiamy CS Wchodzimy w options/audio i zaznaczamy to co pokażę na obrazku KONIECZNIE PAMIĘTAMY O KLIKNIĘCIU APPLY! BO INACZEJ BĘDZIEMY WSZYSTKICH INNYCH SŁABO SŁYSZEĆ!!! UWAGA! Jeśli ktoś ma słabą kartę dźwiękową, włączenie EAX i A3D nic nie da. Jeśli nadal trzeszczy Ci mikrofon zrób tak: 1. Wchodzimy w panel sterowania. 2. Dźwięki i urządzenia audio. 3. W nagrywaniu dźwięku wyciszamy Miks Stereo. Edytowane 26 Października 2015 przez Szara Mysza 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Próbowałem tego na NS bo na ST nic mi się nie pojawiało. Nic nie pomogło. Edytowane 2 Stycznia 2016 przez CiapatyMurwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Besi523 3 023 Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Masz komputer czy laptop? Próbowałeś zmienić wejście? a w przypadku laptopa wyłączyć mikrofon (ten od laptopa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szara Mysza 210 Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) W takim razie spróbuj pobrać i zainstalować najnowsze sterowniki dźwiękowe. p.s. może się przyda http://answers.microsoft.com/pl-pl/windows/forum/windows_10-win_upgrade/naprawa-d%C5%BAwi%C4%99ku-i-mikrofonu-w-windows-10/ab42a4a4-fb53-4fd6-acfc-bbb46c06d023 Edytowane 27 Października 2015 przez Szara Mysza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ωιncнєѕтєr 1 310 Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Podłącz słuchawki z tyłu - zawsze pomaga ( ͡° ͜ʖ ͡°) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. 3 324 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Temat zostaje otwarty na prośbę autora @CiapatyMurwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Otóż poczytałem w internecie i jedyny sposób jaki znalazłem na usunięcie tego problemu to powrót do systemu Win7, poczytałem też w internetach, że cofnąć mogłem tylko przez miesiąc od aktualizacji więc już jest za późno. Zouza-próbowałem ustawić każdą jakość micro i nic nie działało, na ts3, skype normalnie działa tylko w tym cs coś się zepsuło. winchester-na lapku nie tak łatwo wywiercić dziurę na słuchawki Besiałkę sprawdziłem i w cs mikrofon z lapka też nie działa. A co do jego wyłączania to nie wiem za bardzo jak to zrobić, gdy wyłączę ten jedyny dostępny mikrofon to po podpięciu słuchawek też nie działa. Po prostu i słuchawki i lapek działają na tym samym, słuchawki nie pojawiają się jako nowe okienko. Edytowane 31 Grudnia 2015 przez CiapatyMurwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Question?;3 113 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 A takie pytanie. Masz może inne mikro? Jeśli masz to spróbuj sprawdzić czy działa. A do tego Twojego, jeśli masz jeszcze jakiś komputer w domu toteż sprawdź czy działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Próbowałem słuchawek z telefonu, micro w lapku i micro w słuchawkach dużych. Wszędzie to samo. To windows zrobił coś z odbieranym dźwiękiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Question?;3 113 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Mój brat też miał takie coś, tylko, że on nie słyszał dźwięku ze słuchawek. W ustawieniach mikrofonu próbowałeś przywrócić do podstawowych ustawień? Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Question?;3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dziś spróbowałem, nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz 2 789 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 A takie pytanie. Masz może inne mikro? Jeśli masz to spróbuj sprawdzić czy działa. A do tego Twojego, jeśli masz jeszcze jakiś komputer w domu toteż sprawdź czy działa. To nie jest wina mikrofonu, bo zaznaczył że.. Zouza-próbowałem ustawić każdą jakość micro i nic nie działało, na ts3, skype normalnie działa tylko w tym cs coś się zepsuło. Spróbuj podmienić kodek. Może aktualizacja systemu coś zmieniła, warto spróbować. http://download.cs-classic.pl/voicecodecfix/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Siwy jakieś instrukcje? Niestety na rozszerzonej informatyce w liceum robiliśmy w WORD'zie zamiast uczyć się działania komputera ;3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Question?;3 113 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Przywróć stare sterowniki karty dźwiękowej lub usuń aktualne i pobierz na nowo. Jakoś tak to leciało. Albo.. Upewnij się, że masz kartę dźwiękową lub procesor dźwięku i że ten element działa. Otwórz menu Start, wpisz Menedżer urządzeń, zaznacz go na liście wyników, wybierz swoją kartę dźwiękową, otwórz ją, wybierz kartę Sterownik, a następnie wybierz pozycjęAktualizuj sterownik. Jeśli system Windows nie wykrywa nowego sterownika, poszukaj go w witrynie internetowej producenta urządzenia i wykonaj instrukcje instalacji. Źródło: http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-10/fix-sound-problems#v1h=tab01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz 2 789 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 To nie jest wina mikrofonu, bo zaznaczył że.. Spróbuj podmienić kodek. Może aktualizacja systemu coś zmieniła, warto spróbować. http://download.cs-classic.pl/voicecodecfix/ Siwy jakieś instrukcje? Niestety na rozszerzonej informatyce w liceum robiliśmy w WORD'zie zamiast uczyć się działania komputera ;3 No przecież Ci pisze co masz zrobić Ściągasz Klik VoiceCodecFix.asi i voice_speex.dll wrzucasz do Counter Strike 1.6 (nie wchodzisz do cstrike) i poprawiasz bindy bind „k” „+servervoice” // kodek ns bind „l” „+steamvoice” // kodek steam spróbujesz obu, może poprawi jakość rozmowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. 3 324 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów. Powód: Brak aktywności. Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi