Melanjy 242 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) Więc otwieramy nasz program Gimp, tworzymy nowy obraz, wymiary najlepiej wpisać w pixelach i wybieramy kolor tła ja wybrałam przeźroczysty, dla potrzeb tego poradnika. Następnie wybieramy z narzędzi zaznaczenie eliptyczne i tworzymy na naszym tle kólko. Następnie bierzemy "kubek" wybieramy kolor i wypełniamy nasze kółko wybranym kolorem. Kolejnym krokiem jest stworzenie duplikatu naszego tła "zrób tyle ile chcesz mieć kolorów Następnie w miejsca kopii zmien kolor i wypełnij nim duplikat tła. Następnie klikamy "Plik" - "wyeksportuj jako" i w name wpisujemy nazwe naszej animacji a w typ pliku "Animacja MNG Klikamy wyeksportuj Następnie pojawi nam się okienko "eksport obrazu jaki gif" zaznaczamy okienko "jako animacja" Jeszcze raz zatwierdzamy, klikajać "Wyeksportuj" Animacja wykonana u mnie wygląda tak Mam nadzieje, że poradnik jest zrozumiały Semi dla mnie poradnik jest skończony Edytowane 24 Grudnia 2015 przez Melanjy 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Semi 1 260 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Czekam na więcej ^^ , bo rozumiem że poradnik nie kompletny. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Semi 1 260 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów. Powód: Brak aktywnosci Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi