Shikkibane 54 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Jesteś fanem Highshool DxD? Oto coś dokładnie z tego samego gatunku, przed wami Dakara Boku wa, H ga Dekinai! Nazwa anime: Dakara Boku wa, H ga Dekinai Liczba odcinków: 12 + 1 OVA + 1 special Gatunek: Komedia, Romans, School, Ecchi, Harem Shinden: http://shinden.pl/anime/13058-dakara-boku-wa-h-ga-dekinai Anime opowiada historię młodego, zboczonego licealisty Kaga Ryosuke. Pewnego deszczowego dnia spotyka on pod swoim domem młodą dziewczynę Lisarah Restor, która należy do elity Shinigami ( tak, podobna zasada jak w Bleach'u. Nie oglądałeś Bleach'a? Krótko mówiąc, Bóstwo Śmierci). Dziewczyna twierdzi, że poszukuje pewnego mężczyzny, Ryosuke zdecydował się więc... postanowił... został zmuszony do zostania jej pomocnikiem. Jak jej pomaga? Lisarah czerpie z niego energię, dzięki której może przedłużyć swój pobyt na Ziemi. Reszty fabuły zdradzał nie będę Kreska jest miła dla oka, ścieżka dźwiękowa co prawda nie porywa, ale nie można jej nic zarzucić. Anime przepełnione jest cyckami, nagim ciałem, cyckami, no i jeszcze cyckami, typowe ecchi (coś idealnego dla fanów Liceum Diablic), zawiera również ogromną dawkę komedii. Pojawia się też oczywiście romans. Anime jest naprawdę fajnym zapychaczem czasu, dobrze się przy nim bawiłem, chociaż muszę przyznać, że fabuła była dosyć słaba. Anime ratowane jest jednak przez świetny humor, komediowe gagi i sceny, przy jego oglądaniu ubawu miałem co nie miara Czy polecam obejrzeć anime? Polecam gorąco osobom, dla których fabuła nie jest "must have and be perfect", ponieważ anime bardziej skupia się na komedii i rozbawieniu widza, niż na historii, która, bądź co bądź, totalnym "crapem" nie jest, możliwe że nie jest to mój "typ fabuły". Moja ocena: Fabuła: 6/10 Kreska: 8/10 Postacie: 8/10 Soundtrack: 6/10 Ogólna ocena: 7/10 Wielkie dzięki za przeczytanie, mam nadzieję, że zarówno opis, jak i samo anime, przypadną wam do gustu Planowane następne anime do opisania: True Tears Planowana data publikacji: Edit ~ 3-4 stycznia Źródła: www.tumblr.com Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Rias 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Sam chciałem się zabrać za recenzję tego animca . Cycki, komedia, cycki, rude cycki i trochę innych cycków - w sumie do tego można porównać całe anime. Fanom DXD może się spodobać, chociaż jest to zdecydowanie tańsza produkcja i z bardzo szczątkową fabułą. Dobra robota . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi