Skocz do zawartości
LINK DO NOWEJ STRONY ×

Poradnik jak zrobić strefę vip + arenę pvp na spawn.

vaaS

Rekomendowane odpowiedzi

Instrukcja:
1 - zaznaczenie siekierką (wandem)

2 - drugie zaznaczenie siekierką (wandem)

region - przykładowa nazwa regionu

pvp - przykładowa nazwa flagi

To do dzieła!

Zacznijmy od klatki pvp na spawn.
Najpierw robimy klatkę potem cuba na spawn, pewnie zapytacie czemu? A to dlatego iż cub pvp się nie nałoży na spawn i będzie dominowało non pvp.
Pierwsze co robimy musimy posiadać pluginy world edit i world guard.
Okej a więc tak:
Jeżeli klatka ma być 5 na 5 (przykładowo) to zaznaczamy na podłodze w rogu 1 potem w drugim 2. Następnie piszemy //expand 5 up w przypadku jak ma być 5 kratek w górę i 0 w dół w przypadku gdy 5 w górę i 5 w dół piszemy //expand 5 5 up. Potem piszemy /rg def region i mamy cuboida. Następnie piszemy //rg flag region pvp allow i mamy włączone pvp. Następnie robimy cuboida (spawnowego).
Nie będę pisać jak to się robi bo już napisałem @up tylko podam przydatne flagi:

Żeby tego nie było przykładowo piszemy /rg flag region pvp deny i nie mamy pvp na spawn.

pvp deny - brak pvp

tnt deny - tnt nie wybucha

mob-spawning deny - nie spawnują się moby

mob-damage deny - moby nie biją

enderpearl deny - perły nie działają

To takie na początek.

Przejdziemy do strefy vip.

Przykładowo ona będzie 5 na 5 a więc:

Zaznaczamy na podłodze 1 potem 2 i piszemy //expand 5 up jeżeli ma być tylko 5 kratek w górę a jeżeli ma być 5 w górę i 5 w dół to piszemy //expand 5 5 up.

Następnie piszemy /rg def region potem /rg flag region enderpearl deny (żeby nikt się nie tp perełką) potem /rg flag region entry deny i nikt nie może wejść. Dla bezpieczeństwa można dodać /rg flag region blocked-cmds tpaccept i tpahere.
Dodajemy grupy:
/rg flag region addmember G:VIP lub G:SVIP <<< jakie rangi tam chcecie.

Mam nadzieje że pomogłem :)

@up robiłem identycznie na swoim serwerze i działało, cuby się nie będą bugować nie wiem kto ci tak powiedział.

Taki poradnik na szybko pisany. Niewiele z niego zrozumiałem, gdybym wcześniej nie wiedział jak to się robi, to nie wiem czy bym to pojął po przeczytaniu poradnika.

Zacznijmy od tego, że nic Ci nie da zrobienie dwóch cubiodów pvp i spawn, skoro będą miały ten sam priorytet i będą się ludziom bugować.

A jeśli chodzi o Viproom, to tutaj też masz błąd, ponieważ nie zezwoliłeś memberom wejścia do regionu (odsyłam do wiki WG). A poza tym blokowanie komend jest niepotrzebne. Odpowiednio skonfigurowana blokada wejścia, blokuje też teleportację. Dodajmy do tego, że /tpaaccept i /tpahere to tylko dwie komendy, które mają po co najmniej 3 aliasy. Musiałbyś zablokować je wszystkie, co nie zawsze jest możliwe.

Jak zrobiłeś to tylko na jednym serwerze, to nie masz porównania. Rób to na 4 różnych serwerach, w różnych odstępach czasowych i z różnymi wersjami WG. Nikt mi tak nie powiedział, na własne oczy widziałem co się z tym działo. Nie wiem jakiej wersji WG używałeś, ale może akurat przy tej się nie bugowało. Wystarczy inna wersja i kłopoty gotowe.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Automatycznie wygenerowana wiadomość.
Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów.

Powód: Brak aktywności.

Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą.

Pozdrawiamy
Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności