Tymbarkowa :3 1 854 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 (edytowane) ZABAWA W DUSZENIE GATUNEK: Dramat PREMIERA: 26 lipca 2014 r PRODUKCJA: USA REŻYSERIA: Lane Shefter Bishop SCENARIUSZ: Jen Klein GŁÓWNI BOHATEROWIE: Taryn (Freya Tingley) Nina (Alex Steele) Elena (Beverly Ndukwu) Heidi (Peri Gilpin) Ryder (Mitch Ainley) OPIS FILMU: Taryn to zwykła nastolatka, która pragnie urozmaicić swoje życia. Nie chce, żeby było ono jak do tej pory - nudne i monotonne. Kiedy w jej szkole pojawia się nowa uczennica - Nina, dziewczyny szybko nawiązują kontakt i zaprzyjaźniają się. Wkrótce Nina opowiada Taryn o grze, w której dziewczyna bierze udział. Chodzi dokładnie o wstrzymywanie oddechu do utraty przytomności. Nastolatka twierdzi, że owa zabawa daje świetne efekty (tak zwany odlot) i namawia przyjaciółkę do wspólnej zabawy, oczywiście nie wspominając o konsekwencjach zdrowotnych jakie mogą nastąpić... MOJA OPINIA: Zacznę od tematyki filmu. Pierwszy raz spotkałam się z czymś tak amm dziwnym? Tak, dziwnym to odpowiednie słowo, ponieważ nie rozumiem tego jak można wpaść na pomysł, żeby się dusić dla przyjemności.. F*ck logic.. Nie mówię oczywiście, że film nie jest ciekawy. Według mnie jest dobry. Co do gry aktorskiej nie mam zarzutów, każdy spełnił się w swojej roli i odegrał ją na 100%. Końcówka filmu niestety jak dla mnie niedopracowana, po prostu była nudna, mogli ją troszkę inaczej zrobić. Najlepszego momentu filmu o dziwo nie mam. Czekam na wasze opinie na temat filmu, może odnieśliście jakieś inne wrażenia. Cały film oceniam na 5.5/10 CIEKAWOSTKA: Czyżby zabawę zapoczątkował film? (Premiera filmu 24 lipca 2014r, post dodany na bezużytecznej - 06 sierpnia 2014r) ZWIASTUN: FILM ONLINE: http://www.cda.pl/video/176210d5 Edytowane 25 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujoS 297 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Bardzo fajna recenzja filmu leci plusik dla ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 e nie dopracowana, p aaaaaa :x Ciekawy motyw w tym filmie xd. Nigdy bym nie przypuszczał, że można nakręcić film o takim bezsensie ;d. Recenzja fajna, nic dodać, nic ująć. Dobra robota Tymbark ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weronikaa 3 302 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Bardzo dobra robota! Bardzo ciekawie napisana recenzja. Plusik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bielecki 57 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Nigdy bym nie przypuszczał, że można nakręcić film o takim bezsensie Nie do końca tak bym to nazwał. Sensem tej "zabawy" jest tak zwany "odlot". Podczas duszenia się ogranicza się dostęp tlenu do mózgu. W tym czasie zastępuje go dwutlenek węgla, który powoduje halucynacje. Niektórzy po prostu sprawdzają jak to jest, może im nawet sprawia to przyjemność. A że jest to niebezpieczne, to już inna kwetia. Jeśli chodzi o recenzje, ładnie napisana, plusik leci. Jeśli jednak chodzi o treść filmu - raczej mnie odrzuca. Nigdy nie byłem i nie będę popierać tego typu zabaw, a po informacje wolę sięgać do bardziej rzetelnych źródeł niż hollywoodzki film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaveli. 2 153 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 jak dla mnie nie dopracowana chyba błąd :v Ogólnie tytuł mnie zaintrygował.. Niedawno nawet w tv mówili o tej dziwnej zabawie.. Nie wiem co w tym fajnego ale podobno każdy ma swój rozum. Fajna recenzja, ładnie opisane. Leci łapka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi