Omega* 2 077 Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Druga tura wyborów prezydenta FIFA przyniosła odpowiedź, kto będzie rządzić światowym futbolem. Niezbędną większość uzyskał Gianni Infantino. Do zdobycia prezydentury FIFA w drugiej turze potrzebna była większość zwykła, czyli 104 głosy. Prawo oddania swojego miało 207 delegatów. Dwie federacje: Kuwejt i Indonezja są zawieszone i nie mogą wybierać. Niezbędną liczbę 115 głosów otrzymał Gianni Infantino. - Jestem dumny z powierzonej mi misji. Chcę podziękować każdemu z delegatów. Chcę być prezydentem każdej z federacji i pracować z wami wspólnie. Otwórzmy nową erę dla FIFA i światowego futbolu - powiedział krótko po wyborze nowy prezydent FIFA. Zastanawia mnie jedno. Czemu odrzucili wniosek o przeźroczystych urnach..? Dzień przed głosowaniem FIFA odrzuciła wniosek, by głosować w przeźroczystych urnach. Miało to wyeliminować podejrzenia o przekupstwo. Jednym z celów na najbliższe lata jest właśnie poprawienie wizerunku organizacji, o której głośno robiło się przy okazji skandali korupcyjnych i gier interesów. Podobnego kryzysu zaufania nie miała od początku swojego istnienia. Ciekawy jestem jak sobie poradzi. ~sportowefakty Edytowane 27 Lutego 2016 przez Omєga * Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lulok 14 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 I co dalej, jak tam poradzili ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi