kedzior 29 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Witam! Chciałbym podzielić się z wami moim własnym przepisem. Przepis nie jest wart Master Chefa, ale według mnie dla osób którę lubią jeść pikantnie danie jest idealne. Zapewne wy wszyscy wiecie co to rosół. Dlaczego by go nie ulepszyć? Moim zadaniem w tym poście jest przytoczenie takie przepisu, który każdy z was mógł sobie zrobić te danie. Na najtańszą jego wersje zapłacicie zaledwie 10 zł, ale zjecie rosół z kostki, a nie prawdziwy swojski z kury. A więc do rzeczy: Z garnka w którym ugotowaliście rosół przelejcie samą zupę (bez mięsa i włoszczyzny) do innego garnka. Następnie do zupy bez włoszczyzny i mięsa dodajcie według własnego uznania paprykę czerwoną ostrą i marejanek*. Cały wywar zagotować i przecydzić. *Dla osób, które, że tak powiem są bardziej zorientowane w świecie kulinarnym polecam pokroić papryczkę chile, dosłownie troszeczkę imbiru i małą szczyptę skórki z cytryny. Co prawda brzmi zwiariowanie ale te smaki jakoś tańczą w tym samym rytmie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopi 138 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 lubię pikantne rzeczy, ale wystarczy dowalić pieprzu i z głowy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia! 3 386 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 lubię pikantne rzeczy, ale wystarczy dowalić pieprzu i z głowy xD Pieprz to pieprz. Ma zupełnie inny smak niż papryczka chilli. Ja ostrej papryki używam do wszystkiego. (Tak schabowe w ostrej panierce. XDDD) Może kiedyś wypróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
James0v 1 688 Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Napisze, że tego przepisem nazwać nie można. Ale tak czy siak sposób jest dobry choć mam swoje sposoby na "tagi": "ostra zupa". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lulok 14 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 lubię pikantne rzeczy, ale wystarczy dowalić pieprzu i z głowy xD No właśnie, mam to zdanie co ty xDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szevska 0 Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Ja często robię rosół na ostro. Często jeszcze do gotującego się wywaru dodaję paprykę, dzięki czemu smak jest intensywniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusky 3 Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Ja często robię rosół na ostro. Często jeszcze do gotującego się wywaru dodaję paprykę, dzięki czemu smak jest intensywniejszy. mówisz o papryczce chili? Według mnie najlepszy jest pieprz ;kajen; Ale ten pomysł z imbirem muszę wypróbować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maf 1 Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Nie wiem czy bym to zjadł . Nie za bardzo przetrawiam chili . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlopek999 0 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 A ja mam takie pytanie, mianowicie lubię bardzo ostre potrawy, ale jednocześnie chciałbym trochę się odchudzić. Czy jedzenie ostrego nie przeszkodzi w tym? Czytalem że mogę jeść wszystko normalnie jesli stosuję te tabletki - http://zrzuctenbalast.pl/green-magma-cena-opinie-forum-oraz-gdzie-kupic-tabletki-apteka-allegro/ - czy ktoś z Was może próbował? :co_jest: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi