kedzior 29 Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 Witam! Chciałbym podzielić się z wami moim własnym przepisem. Przepis nie jest wart Master Chefa, ale według mnie dla osób którę lubią jeść pikantnie danie jest idealne. Zapewne wy wszyscy wiecie co to rosół. Dlaczego by go nie ulepszyć? Moim zadaniem w tym poście jest przytoczenie takie przepisu, który każdy z was mógł sobie zrobić te danie. Na najtańszą jego wersje zapłacicie zaledwie 10 zł, ale zjecie rosół z kostki, a nie prawdziwy swojski z kury. A więc do rzeczy: Z garnka w którym ugotowaliście rosół przelejcie samą zupę (bez mięsa i włoszczyzny) do innego garnka. Następnie do zupy bez włoszczyzny i mięsa dodajcie według własnego uznania paprykę czerwoną ostrą i marejanek*. Cały wywar zagotować i przecydzić. *Dla osób, które, że tak powiem są bardziej zorientowane w świecie kulinarnym polecam pokroić papryczkę chile, dosłownie troszeczkę imbiru i małą szczyptę skórki z cytryny. Co prawda brzmi zwiariowanie ale te smaki jakoś tańczą w tym samym rytmie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dopi 138 Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 lubię pikantne rzeczy, ale wystarczy dowalić pieprzu i z głowy xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasia! 3,385 Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 lubię pikantne rzeczy, ale wystarczy dowalić pieprzu i z głowy xD Pieprz to pieprz. Ma zupełnie inny smak niż papryczka chilli. Ja ostrej papryki używam do wszystkiego. (Tak schabowe w ostrej panierce. XDDD) Może kiedyś wypróbuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
James0v 1,688 Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 Napisze, że tego przepisem nazwać nie można. Ale tak czy siak sposób jest dobry choć mam swoje sposoby na "tagi": "ostra zupa". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lulok 14 Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 lubię pikantne rzeczy, ale wystarczy dowalić pieprzu i z głowy xD No właśnie, mam to zdanie co ty xDD Link to comment Share on other sites More sharing options...
szevska 0 Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Ja często robię rosół na ostro. Często jeszcze do gotującego się wywaru dodaję paprykę, dzięki czemu smak jest intensywniejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janusky 3 Posted May 13, 2016 Share Posted May 13, 2016 Ja często robię rosół na ostro. Często jeszcze do gotującego się wywaru dodaję paprykę, dzięki czemu smak jest intensywniejszy. mówisz o papryczce chili? Według mnie najlepszy jest pieprz ;kajen; Ale ten pomysł z imbirem muszę wypróbować :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maf 1 Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Nie wiem czy bym to zjadł . Nie za bardzo przetrawiam chili . Link to comment Share on other sites More sharing options...
qlopek999 0 Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 A ja mam takie pytanie, mianowicie lubię bardzo ostre potrawy, ale jednocześnie chciałbym trochę się odchudzić. Czy jedzenie ostrego nie przeszkodzi w tym? Czytalem że mogę jeść wszystko normalnie jesli stosuję te tabletki - http://zrzuctenbalast.pl/green-magma-cena-opinie-forum-oraz-gdzie-kupic-tabletki-apteka-allegro/ - czy ktoś z Was może próbował? :co_jest: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts