Rias Gremory 2 600 Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) GRINDHOUSE: DEATH PROOF GATUNEK: thriller PREMIERA: 20 lipca 2007 (Polska) PRODUKCJA: USA REŻYSERIA: Quentin Tarantino SCENARIUSZ: Quentin Tarantino GŁÓWNI BOHATEROWIE: Kurt Russell (Kaskader Mike) Rosario Dawson (Abernathy) Vanessa Ferlito (Arlene) OPIS FILMU: Kaskader Mike to zabawowy gość. Lubi pić, lubi bzykać, lubi ostrą jazdę musclecarem, a także lubi zabijać młode, seksowne dziewczyny. Obiera sobie za cel kolejną czwórkę laseczek, ale nie spodziewa się tego, jak potoczą się wydarzenia - niby bezbronne kobietki, a jednak pokazują kły. MOJA OPINIA: Jednym słowem: dziwny. Tak jak lubię twórczość Tarantino, tak nie mam pojęcia co ten film przekazuje. Akcja rozwija się jak spadający z urwiska fiat, w sumie nadal nie wiem o co chodziło w tym filmie. Mamy do czynienia z walniętym kaskaderem, który tak od (bo może) zabija fajne dupeczki poprzez wypadek samochodowy. Żadnego wprowadzenia kim jest, po prostu wyżyna fajne dziewczyny. Ogólnie rzecz biorąc: film dziwny, pościg średni, fabuły brak. Jednak za piękne widoki, grę aktorską i typowo tarantinowski klimat daję ocenę 5/10. CIEKAWOSTKI Pretendentów do zagrania roli kaskadera Mike'a było aż czterech. Mickey Rourke, Sylvester Stallone, Ving Rhames i wreszcie Kurt Russell, który okazał się być najlepszym z nich. Z początku Kal Penn miał zagrać jedną z ról, jednak aktor był już zajęty innymi projektami. Sceny pościgu rozgrywają się w stanie Tennessee, w którym tablice rejestracyjne pojazdów są umieszczane z tyłu i z boku pojazdu, a nie z przodu. ZWIASTUN: (zawiera elementy Planet Terror) FILM ONLINE: Death Proof Pozdrawiam Marek Edytowane 9 Maja 2016 przez Alvaro 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi