Shanell 1 787 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 (edytowane) Dramat 16 marca 2001 (Polska) 14 maja 2000 (świat) Stany Zjednoczone Darren Aronofsky Darren Aronofsky Hubert Selby Jr. Ellen Burstyn --> Sara Goldfarb Jared Leto --> Harry Goldfarb Jennifer Connelly --> Marion Silver Marlon Wayans --> Tyrone C. Love Jest to hipnotyzująca opowieść o tęsknocie za miłością, życiu w iluzji, kłamstwie i zjawisku uzależnienia. O czwórce bohaterów, dla których ucieczka przed problemami jest jednym z najlepszych pomysłów w życiu, którzy coraz bardziej pogrążają się w nałogu narkotykowym. Jest jednym z wstrząsających opowieści o czwórce bohaterów, którzy mają swoje marzenia i plany. Niestety przewyższają ich problemy. Widziałam w życiu wiele obrazów, które mnie zszokowały, ale te? Heh, dały mi dużo do myślenia. Postaciami jest maniaczka telewizyjna - Sara, jej syn - Harry, dziewczyna Harry'ego - Marion oraz przyjaciel Tyron. Nie grają oni głównej roli, tylko ich nałóg. Wplątują się w życie z używkami, eksperymentują dla zabawy z substancjami psychoaktywnymi. W nim ukazuje się jak człowiek potrafi się zmienić (w zasadzie narkotyki) i jak jego poboczne problemy stają się tymi głównymi. Film jest pokazany jak na tamte lata w sposób nowatorski i atrakcyjny jak na taką formę. Reżyser ukazuje wzloty i upadki ludzi rozpaczliwie próbujących zrealizować swoje pragnienia. Film oceniam 7/10 - w pewnych momentach przypomina sławnego youtuber'a "HowToBasic". Kiedy Ellen Burstyn przeczytała scenariusz do filmu, była przerażona i odrzuciła rolę, lecz potem ją przyjęła. Aby lepiej przygotować się do roli narkomana Jared Leto zaprzyjaźnił się z prawdziwymi narkomanami z Brooklynu oraz schudł 11,5 kg. Ellen Burstyn, aby wyglądać na 20 kilo grubszą, spędzała 4 godziny dziennie na charakteryzacji. http://www.cda.pl/video/646900f Dziękuję za opinię. Recenzja wykonana na prośbę Paweł.? Edytowane 19 Czerwca 2016 przez Shanell 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neska. 3 198 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Recenzja jest dobra, ale boli mnie to, w jaki sposób odmieniane są imiona. Nie Harrego, a Harry'ego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shanell 1 787 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Recenzja jest dobra, ale boli mnie to, w jaki sposób odmieniane są imiona. Nie Harrego, a Harry'ego. Poprawione, dzięki za spostrzeżenie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi