Umciaak * 1 502 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Cześć. Dziś około godziny 17:00, nasza koleżanka z forum Nessia otrzymała telefon od "csc" i osoby podszywającej się pod Omege. Omega został oczyszczony, z zarzucanego mu czynu. Pytanie, kogo to numer? 695387143 Nadawca głupiego telefonu niech wie, że sprawa ma trafić na policję! A co ktoś powiedział, że aż na policję? ;d Krypton Edytowane 23 Czerwca 2016 przez Umciaak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omega* 2 077 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Jeżeli ktoś zna ten numer i tą osobę zapraszam na pw ;) Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Omєga * Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corey Graves 248 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Rozumiem, że Nessia nigdzie publicznie nr nie podawała?? Jeśli komuś z sieci podała to niech szuka wśród tych osób, a dalej niech te osoby szukają wśród kolejnych, bo coś mi się wydaje, że mógł pójść łańcuszek, nie wiem co Nessia usłyszała ze słuchawki, ale pewnikiem to była osoba co nie lubi Omegi :D PS. jak macie możliwości to zacznijcie wysyłać na ten nr, sms z bramki internetowej :D Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Corey Graves Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ωιncнєѕтєr 1 310 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 A co ktoś powiedział, że aż na policję? ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyńka 2 434 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Po głosie nie dało rady sobie z kimś skojarzyć? Nie wiem, może wcześniej gdzieś umieszczała numer, albo ktoś z posiadających go, po prostu komuś przekazał? Nie mam pojęcia jak pomóc :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiszpanskiTorreador 272 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Przecież to jest śmieszne, żeby dzwonić do kogoś z forum i się pod kogoś podszywać. Co do samego zdarzenia mogę się założyć, że nikt się nie przyzna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legatus 2 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 (edytowane) dzwoń i zapytaj kto po drugiej stronie :> to jest pewne że nikt się nie przyzna. Edytowane 23 Czerwca 2016 przez Legatus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDASLASKA1920 131 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 I co policja zrobi ?? Chyba nie znacie Polskiego wymiaru sprawiedliwości :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promistrz 598 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Ale macie problemy xd co ten typek zrobil niby przez telefon? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiszpanskiTorreador 272 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 I co policja zrobi ?? Chyba nie znacie Polskiego wymiaru sprawiedliwości :D Art. 190a. § 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej. § 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiochuxD 123 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Dawidia trochę się zagalopowałeś :) Byłem 3,5roku uczony prawa i wiem że policja dużo z tym nie zrobi ,po pierwsze ,treść rozmowy ,jaka ona była ? Jeżeli ktoś z tej drugiej strony groził to i tak nikomu brać się nie będzie za to chciało bo takich telefonów może być kilka a nie jeden ,bo osoba oskarżona może powiedzieć że to był żart a jeden taki telefon każdy daruje i dostanie taka osoba tylko pouczenie.Art. 190a. § 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.Dokładnie uporczywe nękanie ,a jaką mamy pewność że ta osoba "uporczywie nęka" ? Puki co żadnej np dlatego że było tylko zapytanie czyj to numer i nie podał tutaj Umciak treści rozmowy ,chciałbym bardziej się rozpisać ,ale nie mam czasu niestety :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlopek999 0 Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Do mnie kiedyś dzwonił ktoś nękający. Sprawa się skończyła na policji. Nie wiem czy mogę pisac o szczegółach, ale jakby ktoś chciał o tym pogadać to zapraszam. Tak czy inaczej powazna sprawa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów. Powód: Brak aktywności. Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi