Dopi 138 Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) nie no musi być koniecznie 970 karta :D nie mogę czekać, bo to komputer nie dla mnie, którego akurat nie kupuje dla siebie xD powiedz mi tylko co mam zmienić w tym hhttps://www.morele.net/inventory/info/rlopWb/, żeby wszystko działało i się nie zepsuło ;v lub w tym twoim https://www.morele.net/inventory/info/LFoIN/, żeby był dysk 250gb ssd do 4400zł i ten ram mnie odrzuca jakoś xD Edytowane 2 Lipca 2016 przez Dopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destroyer 548 Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Do jakich zastosowan ma być komp oraz czy będzię się ktoś bawił w oc lub rendering? Czy same gry? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopi 138 Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) same gry ten twój zestaw jest git, ale dysk ssd bez zwykłego 250gb tej osobie starczy same gry https://www.morele.net/inventory/info/LFoIN/ jakiś dysk jakbyś zmienił na 250gb ssd, żeby było git i jakiś nowszy ram jak sie wgl da i będzie dobrze Edytowane 2 Lipca 2016 przez Dopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destroyer 548 Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 https://www.morele.net/inventory/info/CQvWoH/ Sky i5, gtx 970 Palit, 8GB ram, szybki SSD 240GB 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopi 138 Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) czymś się różnią te karty palit, msi, gigabyte bo wszystkie to 970, a ja ciemniak xD i tutaj dałeś inny procesor bez K ^ https://www.morele.net/inventory/info/ZWTNvq/, a z tym prockiem to będzie działać czy nie pasuje xD Edytowane 2 Lipca 2016 przez Dopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destroyer 548 Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) Gigabyte, Palit - chłodzenie lepsze i obudowa karty lepsza MSI - kwestia modelu, ale MSI są z reguły bardziej wadliwe ze względu na swoją obudowę (lecz to zdarza się rzadko) Procek z literką K i bez niej różni się tylko możliwością OC - np. i5 6600 nie ma możliwości OC ogolnie (lecz jak sie uprzesz to zrobisz) i5 6600K ma możliwość OC czyli możesz sobie podkręcić procka do np. 5.2 ghz Zestaw co dałeś wyżej jest już do działania, zamawiasz, częsci przychodzą ,składasz, testujesz, grasz. Ważna rzecz, jeżeli chcesz aby morele Tobie złożyło komputer z tymi częsciami to musisz dodać do listy składanie komputera inaczej będziesz musiał sam składać Edytowane 2 Lipca 2016 przez Destroyer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopi 138 Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 nie no zamawiam od znajomego, dlatego upewniłem się, że jeszcze mogę zmienić mam nadzieje, że to wszystko będzie działało dzięki jeszcze raz;DD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destroyer 548 Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Wszystko będzie ładnie i płynnie chodziłoW csgo wyciągniesz spokojnie te stałe 500fps (300 podczas streamowania) Wiedzmin - tytuł dosyć wymagający więc tu karta trochę w dupe dostanie :D lecz na FHD powinno być te ~100fps (dokładnie nie powiem, bo nie grałem w wiedźmina, gre znam tylko z testów różnych online) Crysis - też wymagająca gra co może wyciągnąć z karty sporo, lecz to już sam zobaczysz co i jak w różnych grach i itp. Zestaw jest mocny dosyć, z czasem gdyby była myśl zmiany karty i procka to wtedy GTX 1080Ti i i7 6700K (jeżeli pod ten sam socket) polecam. Jak masz jakieś pytania jeszcze to pisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopi 138 Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 a te 8 ramu starczy, czy jakoś może brakować w tych bardziej wymagających grach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destroyer 548 Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) Starczy, po prostu wyłącz zbędne procesy systemu przy rozruchu i wtedy nie będziesz miał takiego zużycia pamięci. Jeżeli twierdzisz ,że 8 GB będzie za mało to zamień po prostu ram na 16 gb i po kłopocie, lecz wątpie abyś zużył więcej pamięci. Edytowane 2 Lipca 2016 przez Destroyer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopi 138 Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 czyli gdyby osoba chciała ulepszyć tego pcta, to wystarczy wymienić tylko procek na i7 i najnowsza nvidie za kilka lat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destroyer 548 Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) czyli gdyby osoba chciała ulepszyć tego pcta, to wystarczy wymienić tylko procek na i7 i najnowsza nvidie za kilka lat? Komputer do renderowania, streamowania i grania w jakości 4k przykładowo: https://www.morele.net/inventory/info/0kzyCf/ s2011-3,core i7 6900K (8 rdzeni), gtx 1080 (jako,że nie ma jeszcze 1080Ti gtx to dałem standardowy model 1080) Na tym sprzęcie możesz duzo robić, grać na najwyższych detalach, streamowac w 4k 60fps lub wiecej nawet, zaawansowany rendering, zaawansowana grafika - w tej kwesti dokładniej NEAR.YOU ci powie. Obecnie najnowsza technologia nvidi to pascal,we wrześniu jakoś powinna być premiera GTX 1080Ti oraz nowego TITANA(HBM2 pamięć). Dla porównania: 2 modele kart nvidi maxwell oraz pascal 970 gtx i 1080 gtx 970 - pamieć GDDR5 : 1080 GDDR5X Niżej masz ss pokazujący różnice między tymi modelami // To co dałem w ss to przykład. Pascal to nowa technologia, wyjdzie volta tez bedziesz gadał , że to maxwell :D? Maxwelle nie mają GDDR5X więc wiesz. Za 4.5 złozysz kompa owszem ,lecz to jest kwestia socketu, procka i do czego ma byc komp, np. ja do swoich potrzeb muszę mieć 2011-3 socket z 6 rdzeniowym prockiem, wydajna grafiką oraz dużą pamięcią. Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez Destroyer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baNia` 13 Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) Nie wiem czy nadal temat jest aktualny, ale pragnę zauważyć że pascale to nic innego jak mniejsze maxwelle z wymaxowanymi zegarami. 1080TI? zakładam że koszt będzie wynosił 4,5k+, a za tyle można złożyć dobrego kompa Dodatkowo 980TI po OC = 1080 i to w zupełności wystarczy. btw. Founders Edition xD referenty to słabizna. Edytowane 8 Lipca 2016 przez baNia` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów. Powód: Brak aktywności. Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi