Shanell 1 787 Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) Komedia romantyczna 26 maja 2011 w Polsce 12 kwietnia na Świecie Stany Zjednoczone Luke Greenfield Jennie Snyder Urman Gennifer Goodwin ----> Rachel White Kate Hudson ----> Darcy Rhone Colin Egglesfield ----> Dex Thaler John Krasinski ----> Ethan Komedia romantyczna przestrzegająca nas przed łamaniem siódmego przykazania "Nie kradnij", ale nie tyczy się to przedmiotów, pieniędzy lecz uczucia do drugiej osoby. Film jest adaptacją powieści Emily Giffin znanej autorki książki, której jest on skonstruowany na wzór. Jest on historią dwóch przyjaciółek, które kochają tego samego mężczyznę. Wiadomo również, że od dawna faceci przyjaciółek to teren zakazany - jest to świętość - ale nie tutaj... Patrząc z punktu fabuły jest świetna. Opisuje dwie kobiety, które są w stanie wybaczyć sobie wszystko - zniszczenie ulubionej sukienki, ale nie kradzież swojego mężczyzny. Gdy dochodzi do takiego momentu wszystko kończy się wojną, zaczynają się kłótnie, rozstania. Jedna z głównych bohaterek postanawia nie mówić drugiej nic, a swoich zamiarach, i poczynianiach. Flirtuje na boku z mężczyzną swojej przyjaciółki, aż w końcu dochodzi do wielkopomnego romansu. W zasadzie narzeczony również nie kwapi się do powiedzenia prawdy - w zasadzie jest mu to na rękę. Są świadkowie, zaczynają się tworzyć plotki... Pożyczony narzeczony to kolejna schematyczna komedia w której zaczynają się kłótnie, złości, a na końcu jest wszystko ładnie opakowane i kończy się szczęśliwie. Nikt nie zostaje "spalony na stosie", a złość bohaterów w bardzo szybki sposób przechodzi. Seans trwa prawie 2 godziny, ale o dziwo mnie nie znużył. Niektóre sceny co prawda, mogą zaskoczyć, wywołać uśmiech. Fanom, którzy uwielbiają słodkie i romantyczne zakończenia powinno się spodobać. Film oceniam na 6/10. Nisko ze względu na skopaną akcję jednego z głównych bohaterów, jeżeli chodzi o obejrzenie filmu, polecam, ponieważ każdy w inny sposób może rozróżniać grę aktorską. Zdjęcia do filmu były kręcone w Nowym Jorku i Londynie. Gdy Marcus i Rachel siedzą w parku na ławce obok nich siedzi kobieta, która czyta kontynuację książki "Pożyczony narzeczony" 1. CDA - Film online 2. Zalukaj - film online Dziękuję za opinię. Przyda się! Shanell :) Edytowane 25 Lipca 2016 przez Shanell 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaveli. 2 153 Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Patrząc z punktu fabuły jest świetna. To zdanie jest dziwne :v W zasadzie narzeczony również nie kwapi się do powiedzenia prawdy - w zasadzie jest mu to na rękę. W zasadzie to twoje w zasadzie trochę kole w oczy :v Poza tym recenzja fajna, obszerna. Raczej nie obejrzę bo nie przepadam za komediami romantycznymi. Łap lajka ;d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shanell 1 787 Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 To zdanie jest dziwne :v W zasadzie to twoje w zasadzie trochę kole w oczy :v Poza tym recenzja fajna, obszerna. Raczej nie obejrzę bo nie przepadam za komediami romantycznymi. Łap lajka ;d Czemu zdanie jest dziwne? Co do drugiej części, nawet tego nie zauważyłam :D :facepalm2: ale nie będę poprawiać :regulamin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Patrząc z punktu fabuły - jest świetnie. (tak by było lepiej) Film jest adaptacją powieści Emily Giffin znanej autorki książki, której jest on skonstruowany na wzór. Tutaj, to nie wiem co się dzieje :D Szczerze zgłupiałem przy tym zdaniu :D Film jest adaptacją powieści Emily Griffin, znanej pisarki. Z tym konstruowaniem i wzorem to ja nie wiem o co Ci chodziło ;x Lubię Twoje recenzje i Twoje podejście do, w gruncie rzeczy, moich, wytykających błędy komentarzy ;D Czytając je, czuję, że podoba Ci się takie pisanie, a to przekłada się na całokształt prac. O tych autorskich nagłówkach już nie wspomnę ;] Świetna robota Shanell 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shanell 1 787 Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Patrząc z punktu fabuły - jest świetnie. (tak by było lepiej) Tutaj, to nie wiem co się dzieje :D Szczerze zgłupiałem przy tym zdaniu :D Film jest adaptacją powieści Emily Griffin, znanej pisarki. Z tym konstruowaniem i wzorem to ja nie wiem o co Ci chodziło ;x Lubię Twoje recenzje i Twoje podejście do, w gruncie rzeczy, moich, wytykających błędy komentarzy ;D Czytając je, czuję, że podoba Ci się takie pisanie, a to przekłada się na całokształt prac. O tych autorskich nagłówkach już nie wspomnę ;] Świetna robota Shanell Powiem tak, nauka czyni mistrza. Lubię jak mnie ktoś poprawia, bo przynajmniej wiem, że następnym razem muszę zwrócić na to uwagę. Jeżeli chodzi o poprawę pisowni - nie będę poprawiać, bo chce żeby każdy widział moje błędy stylistyczne :P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi