Skocz do zawartości

Małe pytanko.

Affensive

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć ;)

Nie taką chwile temu, chciałem powrócić na deathrun'a i sprawdzić, ogółem waszą sieć jak i serwery. Ale nie o tym tutaj mowa.

Chciałbym się zapytać, dlaczego serwer deathrun narzuca nam ( graczom ) cl_forwardspeed 1000? Chciałbym się dowiedzieć, czy to jakkolwiek pomaga, na deathrun'ie. Musiałem poszperać w ustawieniach, żeby zobaczyć w czym tkwił mój problem. Nie którzy, gracze wchodzą na serwer, po czym wychodzą, i dalej mają narzuconą komende cl_forwardspeed 1000, zamiast np. cl_forwardspeed 400. Po wyjściu, z deathrun'a ta komenda cl_forwardspeed 1000, strasznie przeszkadza w graniu. Powoduje ona wolniejsze chodzenie po przekątnej.. Co jest sporym minusem, podczas gry np. ffa czy dd2, albo jakichkolwiek innych mod'ach.

Prosiłbym o wytłumaczenie, z jakiego powodu, serwer narzuca nam cl_forwardspeed 1000. I pozostaje w configu, czyli po wyjściu, dalej będzie do póki sami tego nie zmienimy, albo w konsoli, albo w configu.

Edit. Nie rozumiem, jak to ma działać :D Komenda, która spowalnia poruszanie się 2 naciśniętego klawiszu ( np W + A - przez co idziemy do przodu, lekko idąc w lewo ), ma związek z prędkością, jaką otrzymujesz biegnąć do przodu :V

Edit. Każdy chyba wie, że w 1.6 gra się na 100 fps'ach :D I to nie przez fps'y tylko właśnie przez tą komendę tak się dzieje ;)

Forwardspeeda nic nie narzuca, wpisując komendę /fps na czacie, w konsole są wpisywane: modem, max i właśnie forwardspeed.

Nie wpisywałem takiej :D

Edytowane przez Affensive

Jak masz max kondycje to biegasz tam chyba 600+ (nie pamiętam) a gdybyś miał cl_forwardspeed na 400 biegałbyś normalnie nawet po dodawaniu statystyk do kondycji xd. Ale nie jestem pewien.

Tak to prawda gdy nie masz cl_forwardspeed 1000 wtedy nie nie będziesz szybszy nawet jeśli będziesz dodawał punkty w kondycje.

A co do tego spowalniania po przekątnej zmniejsz fps do 100 :D bo gdy masz powyżej 100 fps to cię spowalnia gdy biegasz np. na ODD2

Ale pierdoły gadacie xd

Forwardspeeda nic nie narzuca, wpisując komendę /fps na czacie, w konsole są wpisywane: modem, max i właśnie forwardspeed.

Co do działania tej komendy: działa jak ogranicznik. Przy normalnym fs 400, przy pełnej kondycji biegasz 400, a fs 1000 pozwala na większe prędkości.

Zawsze z poziomu serwera można ustawienia cofnąć: /fpsback.

Tyle z mojej strony.

• Like 2

to moze po prostu dodac do tej komendy /fps cl_sidespeed 1000 oraz cl_backspeed 1000 wtedy gdy ma sie wszystko na 1000 to nie dosc ze ciagle dziala szybkosc biegania i wgl to na innych serwerach jest tak samo jak na 400 bo wartosci sa wszedzie takie same wiec nie ma problemu ze skrecaniem 

• 2 tygodnie później...

<p><strong class='bbc'>Automatycznie wygenerowana wiadomość.</strong><br />Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów.</p><p> </p><p><strong class='bbc'>Powód:</strong> temat wyczerpany</p><p> </p><p>Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą.</p><p> </p><p>Pozdrawiamy<br />Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów.</p>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności