Affensive 0 Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 (edytowane) Cześć ;) Nie taką chwile temu, chciałem powrócić na deathrun'a i sprawdzić, ogółem waszą sieć jak i serwery. Ale nie o tym tutaj mowa. Chciałbym się zapytać, dlaczego serwer deathrun narzuca nam ( graczom ) cl_forwardspeed 1000? Chciałbym się dowiedzieć, czy to jakkolwiek pomaga, na deathrun'ie. Musiałem poszperać w ustawieniach, żeby zobaczyć w czym tkwił mój problem. Nie którzy, gracze wchodzą na serwer, po czym wychodzą, i dalej mają narzuconą komende cl_forwardspeed 1000, zamiast np. cl_forwardspeed 400. Po wyjściu, z deathrun'a ta komenda cl_forwardspeed 1000, strasznie przeszkadza w graniu. Powoduje ona wolniejsze chodzenie po przekątnej.. Co jest sporym minusem, podczas gry np. ffa czy dd2, albo jakichkolwiek innych mod'ach. Prosiłbym o wytłumaczenie, z jakiego powodu, serwer narzuca nam cl_forwardspeed 1000. I pozostaje w configu, czyli po wyjściu, dalej będzie do póki sami tego nie zmienimy, albo w konsoli, albo w configu. Edit. Nie rozumiem, jak to ma działać :D Komenda, która spowalnia poruszanie się 2 naciśniętego klawiszu ( np W + A - przez co idziemy do przodu, lekko idąc w lewo ), ma związek z prędkością, jaką otrzymujesz biegnąć do przodu :V Edit. Każdy chyba wie, że w 1.6 gra się na 100 fps'ach :D I to nie przez fps'y tylko właśnie przez tą komendę tak się dzieje ;) Forwardspeeda nic nie narzuca, wpisując komendę /fps na czacie, w konsole są wpisywane: modem, max i właśnie forwardspeed. Nie wpisywałem takiej :D Edytowane 30 Lipca 2016 przez Affensive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiszpanskiTorreador 272 Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Jak masz max kondycje to biegasz tam chyba 600+ (nie pamiętam) a gdybyś miał cl_forwardspeed na 400 biegałbyś normalnie nawet po dodawaniu statystyk do kondycji xd. Ale nie jestem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black-Hunter 238 Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Jak masz max kondycje to biegasz tam chyba 600+ (nie pamiętam) a gdybyś miał cl_forwardspeed na 400 biegałbyś normalnie nawet po dodawaniu statystyk do kondycji xd. Ale nie jestem pewien. Tak to prawda gdy nie masz cl_forwardspeed 1000 wtedy nie nie będziesz szybszy nawet jeśli będziesz dodawał punkty w kondycje. A co do tego spowalniania po przekątnej zmniejsz fps do 100 :D bo gdy masz powyżej 100 fps to cię spowalnia gdy biegasz np. na ODD2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Ale pierdoły gadacie xd Forwardspeeda nic nie narzuca, wpisując komendę /fps na czacie, w konsole są wpisywane: modem, max i właśnie forwardspeed. Co do działania tej komendy: działa jak ogranicznik. Przy normalnym fs 400, przy pełnej kondycji biegasz 400, a fs 1000 pozwala na większe prędkości. Zawsze z poziomu serwera można ustawienia cofnąć: /fpsback. Tyle z mojej strony. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ReK 293 Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 to moze po prostu dodac do tej komendy /fps cl_sidespeed 1000 oraz cl_backspeed 1000 wtedy gdy ma sie wszystko na 1000 to nie dosc ze ciagle dziala szybkosc biegania i wgl to na innych serwerach jest tak samo jak na 400 bo wartosci sa wszedzie takie same wiec nie ma problemu ze skrecaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V0RDEN 1 573 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 <p><strong class='bbc'>Automatycznie wygenerowana wiadomość.</strong><br />Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów.</p><p> </p><p><strong class='bbc'>Powód:</strong> temat wyczerpany</p><p> </p><p>Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą.</p><p> </p><p>Pozdrawiamy<br />Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów.</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi