GryTrean 677 Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) Już na starcie wspomnę, że cały ten temat opierał się będzie na punkcie 4.11 z regulaminu. 4.11 Klawisze mają zakaz okłamywania/żartowania sobie z więźniów w przypadku zabicia będzie to traktowanie jako FreeKill. Ten punkt jest źle zrozumiany przez mniej więcej połowe serwera, i nie ukrywam, że zaczyna na prawde to już denerwować. Co chwile ktoś mówi "CT NIE MOŻE KŁAMAĆ, BAN!", chociaż nie ma takiego zakazu w regulaminie. Owszem, jest punkt zakazujący okłamywania więźniów, jednak nie ma on na myśli zabraniania kłamania o przykładowo kolorze swoich skarpetek. Jako przykład wezmę zdarzenie z dzisiaj. CT powiedział coś w stylu "Nie znajdziecie mnie" na freedayu, a gdy terrorysta go znalazł, +/- 50% serwera zaczeło krzyczeć "CT nie może kłamać". Wiadomo, sporo osób z tych 50% po prostu trollowało, jednak zdarzają się sytuacje, gdzie tak w cale nie jest. Punkt ten ma na celu zabraniania np. kłamania o poleceniach. Jako przykład, powiedzmy, że terrorysta pyta się "Jest zakaz wychodzenia z cel?". Jeśli takowy zakaz JEST, a strażnik powie że go nie ma po czym zabije terroryste ponieważ wyszedł z celi, ma freekilla. Ten punkt regulaminu obejmuje właśnie takie zdarzenia, a nie takie, które omówiłem wcześniej. Aby jeszcze bardziej to wyjaśnić, napiszę to z "dialogiem" z serwera. <Prowadzący> Po otwarciu cel macie totalny bezruch na środku celi oraz zakaz wychodzenia z cel. <15 sekund później> <Prowadzący> Odwołuję wam totalny bezruch. Wychodzicie na mój marker i macie tam bezruch. <Terrorysta> Był zakaz wychodzenia z cel? Złamanie regulaminu: <Prowadzący> Nie było. <Terrorysta> *Wychodzi z celi* <Terrorysta> *Zostaje zabity* <Terrorysta> !fk Dlaczego mnie zabiłeś? Powiedziałeś, że nie ma zakazu wychodzenia. <Prowadzący> Był zakaz, było słuchać. <Prowadzący> *Odrzuca !fk* Prowadzący złamał regulamin, ponieważ okłamał terroryste, po czym go zabił. Zrobił on więc FK Przeztrzeganie regulaminu #1: <Prowadzący> Był. <Terrorysta> *Wychodzi z celi* <Terrorysta> *Zostaje zabity* Przeztrzeganie regulaminu #2: <Prowadzący> Był. <Terrorysta> *Zostaje w celi* <Terrorysta> *Nie zostaje zabity (o ile wykonuje polecenia)* Jaśniej się tego chyba nie da objaśnić. Pozdrawiam GryTrean Edytowane 8 Października 2016 przez GryTrean 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0dr1g3z 57 Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Nie za bardzo kumam czemu ma ten temat służyć. Prawie każdy żartuje sobie z tego, że CT nie może kłamać, w błachych sprawach. Ty chcesz żeby Admini banowali za takie trollowanie czy jak? Bo z tego co opisujesz w tym temacie nie ma nic jakiegoś przełomowego. Jak zaczałem grać to z tego co zauważyłem to ludzie nie mają jakiegoś wielkiego parcia na to, że CT kogoś okłajmuje, no chyba że chodzi o FK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B!@ck 110 Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Nie za bardzo kumam czemu ma ten temat służyć. Prawie każdy żartuje sobie z tego, że CT nie może kłamać, w błachych sprawach. Ty chcesz żeby Admini banowali za takie trollowanie czy jak? Bo z tego co opisujesz w tym temacie nie ma nic jakiegoś przełomowego. Jak zaczałem grać to z tego co zauważyłem to ludzie nie mają jakiegoś wielkiego parcia na to, że CT kogoś okłajmuje, no chyba że chodzi o FK. Rodrigez chodzi o to, że to jest denerwujące jak ktoś Ci drze się że CT nie może kłamać i nie ważne czy on tylko żartuje czy nie. Jasno i wyraźnie jest napisane że "w przypadku zabicia będzie to traktowanie jako FreeKill." a niektórzy zaczynają tego używać myśląc że CT nie może kłamać w niczym i przez to tworzą się spiny. -- Bardzo dobrze że GyTrean to napisał. popieram. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0dr1g3z 57 Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Rodrigez chodzi o to, że to jest denerwujące jak ktoś Ci drze się że CT nie może kłamać i nie ważne czy on tylko żartuje czy nie. Jasno i wyraźnie jest napisane że "w przypadku zabicia będzie to traktowanie jako FreeKill." a niektórzy zaczynają tego używać myśląc że CT nie może kłamać w niczym i przez to tworzą się spiny. -- Bardzo dobrze że GyTrean to napisał. popieram. No ok poruszył ten temat no i co. Coś się zmieni na serwerze? Raczej wątpię, no chyba że Admini zaczną kickować za takie rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Besi523 3 023 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów. Powód: Zamykam. Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi