Skocz do zawartości

Przepis na sernik z rosą.


s t a r g i r l

Rekomendowane odpowiedzi

Czas pieczenia : 45 minut 

Temperatura pieczenia : 180 stopni

 

Ciasto

 

Składniki :

-żółtko(3 sztuki)

-Kostka do pieczenia Kasia(125g)

-cukier(125g)

-proszek do pieczenia(1 łyżeczka)

-mąka(180g)

-cukier waniliowy(1 opakowanie)

 

 

Krem 

 

Składniki :

-twaróg w wiaderku(1kg)

-jajko(3 sztuki)

-cukier(400g)

-budyń śmietankowy(1 opakowanie)

 

KROK 1

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem oraz cukier waniliowym.

 

KROK 2

Dodaj żółtka,posiekaną Kasię i szybko zagnieć ciasto.

 

KROK 3

Odstaw na 30 minut do lodówki.

 

KROK 4

Ciasto rozwałkuj,a następnie wyłóż nim spód wysmarowanej i posypanej bułką blaszki o wymiarach 25x30cm(tutaj nie ma znaczenia).

 

KROK 5

Jajka ubij z 250g cukru i cukrem waniliowym,dodaj twaróg,budyń,mąkę ziemniaczaną,mleko,olej i sok cytrynowy.

 

KROK 6

Wszystko wymieszaj mikserem i wyłóż na ciasto.

 

KROK 7

Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.

 

KROK 8

Po 45 minutach na podpieczony sernik wyłóż pianę ubitą z 3 białek i reszty cukru.

 

KROK 9

Piecz jeszcze 15 minut.

 

Specjalnie dla @  :love:

 

Powodzenia i Smacznego  :D  :banan: 

Edytowane przez Wercia.
  • Like 10
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności