s t a r g i r l 3 949 Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) Czas pieczenia: 10-12 minut Temperatura pieczenia: 180 stopni Składniki: -mąka(250g) -tabliczka czekolady deserowej(1) -posiekany orzechy włoskie(50g) -masło(120g) -drobny cukier(80g) -jajko(1) -łyżeczka proszku do pieczenia(1) Sposób przygotowania: KROK 1 Czekoladę pokrój na malutkie kawałki. KROK 2 Miękkie masło trzyj z cukrem,używając miksera.Dodaj jajko,wymieszaj stopniowo dodawaj też mąkę,cały czas mieszając ciasto. KROK 3 Na samym końcu do masy dodaj orzechy i czekoladę,wymieszaj łyżką. KROK 4 Z masy formuj małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego,kładź je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,lekko spłaszcz łyżką*zachowaj odstępy gdyż ciastka trochę się "rozpłyną" Specjalnie dla Powodzenia i Smacznego :D :banan: Edytowane 29 Października 2016 przez Wercia. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shino 1 881 Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 IDĘ JEŚĆ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aver 1 488 Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Kupuje składniki i robie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyńka 2 434 Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Ciekawe :D Mam nadzieję, że aż tak bardzo się nie rozleją... :D Spróbuję zrobić, zobaczymy co z tego wyjdzie :banan: 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi