Tim0rE 350 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Komputer/Laptop: Komputer System na którym pracujesz: Windows 7 Informacje o komputerze / laptopie ( procesor,karta graficzna itd)*: Procesor- AMD FX(tm)-4100 Quad-Core Processor (3.60 GHz) W czym masz problem?: Witam. Otoż od dwóch dni gdy gram sobie w skyrima lub painkiller czarna edycja mój procesor nagrzewa się do 70-80stopni po ok 30min grania a wcześniej nie nagrzewał się wogóle. To zaczęło się tak nagle bo wcześniej nie było z tym problemu. Myślałem że może jak wyczyszcze komputer to będzie chodziło już normalnie ale niestety tak nie jest. Prosiłbym bardzo o pomoc Edit: @TomeeeK czyściłem powietrzem w puszcze i nic z tego nie wyszło, więc pastę trzeba wymienić. @Browar pasty około 4-5miesięcy Dobrze Dziękuję wszystkim za porady jak znajdę przyczynę to napisze co to było Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez Lift12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
____ 629 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Przeczyść procesor najlepiej sprężarką, tylko ostrożnie. Jeśli nie podziała, musisz wymienić pastę. Pasta na 100% pomoże. Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez TomeeeK 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xKardzio 668 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Problemem też może być temperatura otoczenia, słaba wentylacja obudowy, jak i nadmierne grzanie się np. takiej płyty głównej. Warto też komputer przeczyścić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar 169 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) No to tak, może to być wina słabej obudowy w upały, bo jak masz tanią obudowę to może być w środku słaba cyrkulacja powietrza. Może to być też wina zepsutego chłodzenia/ Ostatni powód jaki przychodzi mi do głowy to po prostu stara pasta na procesorze. Pastę należy wymieniać co jakiś czas, bo twardnieje i traci swoje właściwości. Ile czasu nie wymieniałeś pasty? ;p @Lift12 to pasta na bank odpada, stawiał bym na chłodzenie Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez Browar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi