s t a r g i r l 3 949 Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Witam znowu! Dzisiaj mam dla was przepis na ciasto truskawkowo-bananowe na twarożku. Przepis sam w sobie, jest strasznie prosty oraz bardzo pyszny. Zapraszam do spróbowania swoich sił w tym przepisie i dzielenia się swoim wykonaniem Czas przygotowani: 30 minut/max godzina Składniki: Spód ciasta: ● 100g ciastek(najbardziej do tego pasują herbatniki)● około 2 łyżki oleju kokosowego Masa twarozkowa: ● 250g twarogu● 1 banan● 1 łyżka ksylitol lub innego słodzika● 1łyzka żelatyny● 1/4 puszki mleczka kokosowego Góra: ● galaretka truskawkowa● Tryskawki i granat(możecie użyć owoców, jakich tylko chcecie) Sposób przygotowania: Krok pierwszy Olej kokosowy blindujemy z ciastkami i odstawiamy na około 20 minut do lodówki. Krok drugi Mleczko kokosowe podgrzewamy, aż do roztopienia i mieszamy z żelatyną i ksylitolem(bądź innym słodzikiem) Krok trzeci W trakcie tego blendujemy twaróg z bananem. Dodajemy mleczko i ponownie blendujemy. Krok czwarty Rozkładamy na blaszkę i zostawiamy na około 30 minut do stężenia. Krok piąty Układamy owoce i zalewamy galaretką. Całość zostawić w lodówce, aż do stężenia. Smacznego! 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDevix 208 Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Jak mi je zrobisz to chętnie je zjem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mils 325 Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Zrób mi takie ciasto! A co do przepisu to serio super, kiedyś skorzystam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shino 1 881 Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Teraz nie wiem, czy chcę z Tobą pić alko, czy zajadać Twoje ciasta 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meduza 71 Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Bardzo smacznie wygląda to ciasto, jakbyś je zrobiła to chętnie bym spróbował <33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapi0988 2 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Wygląda pysznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3WKO 7 Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Na gastro dobre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi