Skocz do zawartości

Przepis na Ciasto truskawkowo-bananowe na twarożku


s t a r g i r l

Rekomendowane odpowiedzi

Witam znowu!
Dzisiaj mam dla was przepis na ciasto truskawkowo-bananowe na twarożku.
Przepis sam w sobie, jest strasznie prosty oraz bardzo pyszny. 
Zapraszam do spróbowania swoich sił w tym przepisie i dzielenia się swoim wykonaniem :D 

Czas przygotowani: 30 minut/max godzina

Składniki:

Spód ciasta:

100g ciastek(najbardziej do tego pasują herbatniki)
około 2 łyżki oleju kokosowego

Masa twarozkowa:

250g twarogu
1 banan
1 łyżka ksylitol lub innego słodzika
1łyzka żelatyny
1/4 puszki mleczka kokosowego

Góra: 

galaretka truskawkowa
Tryskawki i granat(możecie użyć owoców, jakich tylko chcecie) 

Sposób przygotowania:

Krok pierwszy

Olej kokosowy blindujemy z ciastkami i odstawiamy na około 20 minut do lodówki.

Krok drugi

Mleczko kokosowe podgrzewamy, aż do roztopienia i mieszamy z żelatyną i ksylitolem(bądź innym słodzikiem) 

Krok trzeci

W trakcie tego blendujemy twaróg z bananem. Dodajemy mleczko i ponownie blendujemy.

Krok czwarty 

Rozkładamy na blaszkę i zostawiamy na około 30 minut do stężenia.

Krok piąty

Układamy owoce i zalewamy galaretką. Całość zostawić w lodówce, aż do stężenia.

Smacznego! :ba:


28511817_1545235585593700_2010260198_n.thumb.png.9973decf708fdbe47a46f7defc46e50a.png

  • Like 1
  • Uwielbiam 3
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • -_- zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności