Tymbarkowa :3 1 854 Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 BAYWATCH. SŁONECZNY PATROL GATUNEK: Komedia, Akcja PREMIERA: 9 czerwca 2017 (Polska), 12 maja 2017 (świat) PRODUKCJA: USA REŻYSERIA: Seth Gordon SCENARIUSZ: Damian Shannon, Mark Swift GŁÓWNI BOHATEROWIE: Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) Matt Brody (Zac Efron) Victoria Leeds (Priyanka Chopra) Summer Quinn (Alexandra Daddario) CJ Parker (Kelly Rohrbach) Stephanie Holden (Ilfenesh Hadera) Ronnie Greenbaum (Jon Bass) OPIS FILMU: Do grupy ratowników wodnych na jednej z plaży dołącza były olimpijczyk Matt Brody, który od samego początku nie jest zbytnio lubiany przez Mitch'a - "głowę" tamtejszej drużyny ratowniczej - za swoje głupkowate zachowanie. Jednak po pewnym czasie obaj mężczyźni muszą połączyć siły w walce z potentatem paliwowym, który może znacznie zagrozić całej plaży... MOJA OPINIA Od momentu kiedy film puścili w kinach spotykałam się z masą hejtu na jego temat . Koniec końców postanowiłam go obejrzeć i tu nasuwa się jedno pytanie: "dlaczego tyle negatywnych opinii na jego temat?". Rozumiem, że nie każdy jest zadowolony, że jednego z głównych bohaterów gra Zac Efron, aczkolwiek ja tam mu nie mam nic do zarzucenia, nawet powiedziałabym że bardzo dobrze wypadł w roli Matt'a (podobno wyrobił sobie taką rzeźbę tylko dla tego film, prawda?). Kolejna sprawa to teksty padające w owym filmie. Tutaj wydaje mi się to kwestią tego, jakie kto ma poczucie humoru ( mi i moim znajomym dialogi bardzo się podobały, niejednokrotnie uśmialiśmy się do łez). Wielki minus ode mnie co do efektów specjalnych.. No to jest jedna wielka porażka, totalnie niedopracowane (można to szczególnie zauważyć w momencie kiedy nasi bohaterowie ratują ludzi z płonącej łodzi). Podsumowując: cały film oceniam 6/10 CIEKAWOSTKI: Reżyserami filmu mieli zostać Jeremy Garelick i Robert Ben Garant. O rolę Summer starały się Nina Dobrev, Ashley Benson, Alexandra Shipp, Shelley Hennig, Bianca A. Santos i Denyse Tontz. Jeremy Garelick miał napisać scenariusz do filmu. Film był kręcony w Savannah, Tybee Island (Georgia, USA), Miami i Boca Raton (Floryda, USA). Błędy w filmie: Podczas bójki z oprychem w mieszkaniu Mitch zakłada mu na głowę pojemnik i wypycha z balkonu do basenu. Wyraźnie widać, że pojemnik spada po chwili z jego głowy, jednak w kolejnym ujęciu w basenie znów na niej jest. ZWIASTUN: ENG PL Żródła: Filmweb, Youtube 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shino 1 881 Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 No Tymbarkowa to klasa sama w sobie, coś pięknego przeczytać nową recenzję 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolajn 4 Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Bardzo ładnie i sensownie napisana recenzja, daję + 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi