F1kSu 151 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 (edytowane) Stranger Things Twórcy : Matt Duffer, Ross Duffer Gatunek : Dramat, Horror, Sci-Fi Sezony : 2 Podukcja : USA Opis Filmu : W nocy 6 listopada 1983 w Hawkins w stanie Indiana w tajemniczych okolicznościach znika dwunastoletni Will Byers. Joyce, jego matka, chce za wszelką cenę odnaleźć syna, część mieszkańców uważa jednak, że oszalała. Komendant miejscowej policji, Jim Hopper, rozpoczyna oficjalne śledztwo w sprawie zaginięcia. Następnego dnia w miasteczku pojawia się tajemnicza dziewczynka z nadprzyrodzonymi umiejętnościami, zdająca się posiadać wiedzę na temat tego, gdzie podział się Will. Kiedy mieszkańcy Hawkins zaczną zbliżać się do prawdy, będą musieli zmierzyć się nie tylko ze złowrogą rządową agencją, ale też znacznie bardziej podstępną siłą, która chce zniszczyć ich wszystkich. Moja Opinia : Serial należy tych, które można oglądnąć w 2 dni. Wydaje mi się, że pierwsze odcinki mogą was trochę zanudzić (przynajmniej tak było w moim wypadku), ale potem akcja się rozkręca. Niestety są również minusy serialu, do których należy między innymi to, że serial czasem jest trochę dziecinny (chodzi mi np. o demogorgona) myślałem, że będzie on wyglądał straszniej, przynajmniej w scenach z lampkami zapalającymi się czułem się trochę nieswojo, ale kiedy widziałem demogorgona chciało mi się śmiać. Ciekawostki : -Wielokrotnie widać w rękach złych ludzi wiatrówki Crosman 2240, które nie pojawiły się w produkcji przed 1999 rokiem. -Gdy w odcinku "The Upside Down", auto zjeżdża z drogi na ośnieżone pobocze, można dostrzec odciśnięte ślady opon na śniegu, pochodzące z poprzednich ujęć. -Gdy Jonathan kładzie się na śpiworze w pokoju Nancy, nie posiada poduszki. Pojawia się ona w kolejnym ujęciu. Głowni Bohaterowie : Finn Wolfhard (Mike Wheeler) Gaten Matarazzo (Dustin Henderson) Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair) Noah Schnapp (Will Byers) Zwiastun : informacje zawarte z filmweb Edytowane 22 Czerwca 2018 przez F1kSu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZooM. 131 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Serial oczywiście mnie wciągnął po 1 odcinku i polecam go serdecznie. Recenzja może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi