freunde bobby 202 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Titans Jedna z tych niekonwencjonalnych serii o superbohaterach jak Watchmen, gdzie ukazani są nie "superbohaterowie", a raczej osoby które muszą na początek zmóc się ze swoimi własnymi problemami aby w pewnym momencie na takie miano zasłużyć albo nie wpisują się w jego schemat. W serialu obserwujemy poczynania Tytanów, czwórki z nich, każda z nich zmagająca się ze swoim własnym ja. (brak cyborga, ale ma się pojawić w pobocznej serii) Głównym bohaterem jest Robin, detektyw, a w wolnych chwilach osoba która działa na swoją rękę w pozbyciu się przestępców w wyjątkowo brutalny sposób przez ukryty w nim gniew, który wychodzi po nałożeniu na siebie stroju. W trakcie serialu poznajemy następną trójkę, Raven która zmaga się ze zmorą żyjącą w niej oraz nadchodzącą ją przyszłością, Bestią oraz Starfire, która wygląda jakby była spa.. to znaczy opalona bardziej niż ta w kreskówce i wygląda jak prost.. prosto ubierająca się kobieta. Serial z odcinka na odcinek prezentuje nam postacie, ważniejszych bohaterów związanych z Robinem, czy też Bestią (o których powstanie osobna seria), a także rodzinkę. Każda z tych postaci jest na swój sposób unikalna, czasem dziwnym oraz głupim tokiem myślenia, ale z tego właśnie powodu widz wciąga się w następne wątki i ciąg fabularny. Wyróżnia się też swoim mroczniejszym klimatem, który ukazuje bardziej brutalną ścieżkę która prowadzi antagonistów do sytuacji w którym ukazują swoje prawdziwe "ja", bez poczucia winy i próby zatrzymania się, a akcje te są wywoływane przez ich wcześniejsze doświadczenie, sytuację w której poczuli się zagrożeni albo manipulację która ukształtowała ich w takiej, a nie innej postaci. Można powiedzieć że każda z tych postaci ewoluuje z odcinka na odcinek przez swoje, czy też drużynowe doświadczenia. A no i się ruchają, ładna ta Dawn. Myślę że warto zerknąć i dać mu szansę, nie oceniać go po pierwszych odcinkach, gdzie dopiero się on rozwija. Jak dla mnie jest to serial w który wciągasz się z czasem, oceniając początki serialu dałbym mu coś na poziomie 7, ale moja ocena od połowy sezonu zwłaszcza po odcinku 5, zaczęła nieco wzrastać i daje temu serialowi 8/10 i oczekuje kolejnego sezonu. Edytowane 18 Stycznia 2019 przez freunde bobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi