Pancio. 218 Opublikowano 12 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 (edytowane) Mariusz Pudzianowski, legenda polskiego sportu, człowiek renesansu, tańczy, śpiewa, recytuje, daje w morde i gotuje. ,,Nie jestem już młody. Przede mną jeszcze dwie lub trzy walki. Potem zakończę 22-letnią karierę sportowca zawodowego. Przez 12 lat startowałem w strongman'ach. Miałem po 14 zawodów rocznie, a przez całą karierę około 150. W ostatnich 10 latach stoczyłem 21 walk w MMA. Jestem zadowolony ze swojej kariery" - powiedział w wywiadzie dla bośniackiego portalu Klix.BA. Internet podzielił się na dwa obozy: na osoby, które nie mogą pogodzić się z możliwym zakończeniem kariery Pudziana oraz osoby, które uważają, że to najwyższa pora na to aby pomyśleć o sobie i swoim zdrowiu. Ciekawostka: Oprócz dźwigania ciężarów i fightowania się w klatce, Pudzian trenował też ... rugby. Grał on w KS Budowlani Łódź i rozegrał 3 mecze, nawet przeciwko mojej drużynie (Orkan Sochaczew) Źródło: https://pikio.pl/mariusz-pudzianowski-121119-pp-smutne-wiesci/ Edytowane 12 Listopada 2019 przez Pancio. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi