vount9 2 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 (edytowane) 1. Twój Nick: dexter 2. Kto zawinił? (admin/gracz): gracz i admin 3. Nick oskarżonego: Freshman/Snexi 4. Steam_ID oskarżonego: Snexi: STEAM_0:1:87679480 Freshman: STEAM_0:1:108931488 5. Data i godzina zdarzenia: 21:20~ 6. Mapa:jb_fortify_v2 / jb_gaben 7. Opis sytuacji: Sytuacja wyglądała tak, że parę godzin przed samym banem zgłosiłem FK, po zgłoszeniu wylała się na mnie fala gówna przez administracje, bo ponoć będąc afk podskoczyłem w miejscu - ok, jeszcze jestem w stanie to odpuścić. Godzina 21:20, jesteśmy na serwerze, dołącza freshman a w CT jest Snexi. Zgłosiłem FK za to, że podczas pozycji buntu zbugował mi sie model postaci i lekko on drgał, po czym Snexi (nie będąc już administratorem) powiedział freshmanowi żeby mnie zbanować za bezpodstawne zgłoszenie FK (dodam, że nawet mnie o nic nie spytali na ten temat, nie miałem w ogóle jak to wyjaśnić). Freshman posłusznie wykonał polecenie Snexi'ego, po czym Snexi dodał, że jak wpłynie na Freshmana skarga ode mnie, to on bierze ją na siebie. Gościu, nie jesteś administratorem, więc co by ta skarga tobie zrobiła? Po dwóch zgłoszeniach, według administracji "niesłusznych" dostałem bana na 24 godziny. Za dwa zgłoszenia. Może czas na zmianę tabelki kar? To co tu napisałem, to sama w sobie skarga nie jest, ale przemyślcie kogo macie w administracji. Skoro Snexi zrezygnował z tej posady, to chyba nie powinien nagabywać innych administratorów do bezpodstawnego banowania mnie. Żeby było śmieszniej, z chęcią dodałbym tu demko, ale niestety wasz system nie aktualizuje tego na bieżąco, więc zostałem z 24 godzinnym banem BEZ MOŻLIWOŚCI odwołania się. Jeżeli przeczyta to jakiś świadek, który był w tym czasie na serwerze, prosiłbym o udzielenie się w tej sprawie. Problem w tym, że z dzisiaj żadne demko się nie wyświetla. Tylko na jailbreaku. Edytowane 1 Grudnia 2019 przez vount9 literówki itp + dodanie mapy 1 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 1 145 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 (edytowane) Pierwsza sytuacja wyglądała tak, że był zakaz skakania i ktoś skoczył, CT było pewne, że to ty skoczyłeś i odrzuciło fk. Napisałeś, że to nie ty bo byłeś afk i tu pytanie. Jakim cudem byłeś afk skoro wyszedłeś przed cele i stałeś na markerze a odrazu po zabiciu cie piszesz !fk. Nikt cie gównem nie obrzucał, tymbardziej administracja. Rafi będąc na serwerze powiedział jasno "fk nie ma, nie kłam na freekillu" i to tyle. Jeżeli nazywasz obrażaniem zgłaszanie tego, że kłamiesz przez cały serwer to nie wiem o co ci chodzi. Druga sytuacja. Jakim cudem mam pewność, że drganie postaci to bug, nie zdarzyło mi się coś takiego nigdy i cię zabiłem, sam się przyznałeś teraz, że drgał ci model niby. Mimo że ja powolnego ruchu głową na dół i do góry nie nazwę nigdy drganiem. Nie namawiałem fresha żeby cie zbanował, po prostu powiedziałem, że kłamiesz i to po raz drugi i chce bana dla ciebie bo pierwszym razem uszło ci na sucho. Dodałem ,że jeżeli będzie skarga to biore to na siebie bo freshman tego nie widział, skarga na niego jest bezpodstawna, on jako mój były "współpracownik" ma do mnie zaufanie dlatego to zrobił, więc proszę cię żebyś już to zostawił na mnie. Jakiego bezpodstawnego, mówie ci to, że widziałem ruch to to zgłosiłem bo byłem pewny, że kłamiesz. Zrezygnowałem z braku chęci na zajmowanie się serwerem jako opiekun, nie lubie faworyzacji i sam nie chce być faworyzowany. Mylisz te dwa pojęcia i myślisz, że inni są na moje zawołanie. Wstaw demko bo skarga zostanie odrzucona. +mapa o tej godzinie to był gaben a nie fortify, i właśnie na mapie Gaben jest mowa o tym o czym piszesz. Pierwsza sytuacja nie ma związku ze mną bo nie dostałeś żadnego bana, jeżeli sądzisz, że jest odwrotnie to dodaj demko z obu map Edytowane 1 Grudnia 2019 przez Gemciu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vount9 2 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 (edytowane) Godzinę temu, Gemciu napisał: Pierwsza sytuacja wyglądała tak, że był zakaz skakania i ktoś skoczył, CT było pewne, że to ty skoczyłeś i odrzuciło fk. Napisałeś, że to nie ty bo byłeś afk i tu pytanie. Jakim cudem byłeś afk skoro wyszedłeś przed cele i stałeś na markerze a odrazu po zabiciu cie piszesz !fk. Nikt cie gównem nie obrzucał, tymbardziej administracja. Rafi będąc na serwerze powiedział jasno "fk nie ma, nie kłam na freekillu" i to tyle. Jeżeli nazywasz obrażaniem zgłaszanie tego, że kłamiesz przez cały serwer to nie wiem o co ci chodzi. Druga sytuacja. Jakim cudem mam pewność, że drganie postaci to bug, nie zdarzyło mi się coś takiego nigdy i cię zabiłem, sam się przyznałeś teraz, że drgał ci model niby. Mimo że ja powolnego ruchu głową na dół i do góry nie nazwę nigdy drganiem. Nie namawiałem fresha żeby cie zbanował, po prostu powiedziałem, że kłamiesz i to po raz drugi i chce bana dla ciebie bo pierwszym razem uszło ci na sucho. Dodałem ,że jeżeli będzie skarga to biore to na siebie bo freshman tego nie widział, skarga na niego jest bezpodstawna, on jako mój były "współpracownik" ma do mnie zaufanie dlatego to zrobił, więc proszę cię żebyś już to zostawił na mnie. Jakiego bezpodstawnego, mówie ci to, że widziałem ruch to to zgłosiłem bo byłem pewny, że kłamiesz. Zrezygnowałem z braku chęci na zajmowanie się serwerem jako opiekun, nie lubie faworyzacji i sam nie chce być faworyzowany. Mylisz te dwa pojęcia i myślisz, że inni są na moje zawołanie. Wstaw demko bo skarga zostanie odrzucona. +mapa o tej godzinie to był gaben a nie fortify, i właśnie na mapie Gaben jest mowa o tym o czym piszesz. Pierwsza sytuacja nie ma związku ze mną bo nie dostałeś żadnego bana, jeżeli sądzisz, że jest odwrotnie to dodaj demko z obu map 1. Moje afk trwało jakies 10-15 sekund, po wyjściu z celi stanąłem na środku lasera, tak jak brzmiało polecenie. Po tym, pobiegłem szybko do kuchni po talerz, bo miałem gotowe jedzenie. Akurat jak wróciłem, moja gra była w trakcie odtwarzania killcama, stąd moje natychmiastowe zgłoszenie na !FK. 2. Dziwne, że kłamałem przez cały serwer, jak cała sytuacja rozgrywała sie w smoke'u, który był rzucony NA ŚRODKU LASERA. Więc wnioskuje, że moja śmierć była przypadkowym scanem przez smoke'a. (odnośnie kłamania - nikt praktycznie tej sytuacji nie widział, bo wszystko rozgrywało się w smoke'u, jedynymi osobami które wiedzą co się stało jest tak naprawde CT) 3. Od razu napisałem na !FK, że drgał mi model, co potwierdził killcam. (drganie) 4. Nie pamiętam czy mówiłeś abym kłamał, natomiast pamiętam, że mówiłeś żeby mnie zbanował, a skargę bierzesz na siebie. Sam potwierdziłeś, że jest to twój były współpracownik, mimo zaufania jesteś zwykłym graczem, więc powinien poprzeć bana jakimiś dowodami, a nie słowem kumpla przez klawiaturę. 5. Nie konsultując się ze mną, wyśmiałeś moje zgłoszenie i powiedziałeś freshmanowi to co napisałem wyżej, więc nie zadawaj pytania "jakiego bezpodstawnego?" 6. Nie powiedziałem również, że inni są na twoje zawołanie, natomiast nie powinieneś nakłaniać innego admina do banowania mnie, zwłaszcza że cała sytuacja trwała jakieś 20 sekund - od mojego deada po bana. 7. "Wstaw demko bo skarga zostanie odrzucona" Uwierz, chciałbym. H@ póki nie odpisuje, ale wnioskuje, że demka które się nie wyświetlają leżą po stronie pukawki. Szkoda, wstawiłbym, pośmialibyśmy się i wszystko byłoby wyjaśnione, szkoda. 8. Akcja rozgrywała się na gaben'ie i fortify, nie pamiętałem nazwy gdzie była geneza całego zajścia, wybacz. 9. Dziwne, że w ostatnich linijkach piszesz, że pierwsza sytuacja nie ma z tobą związku, a ochoczo się na ten temat wypowiadasz. Nie wiem, ale się wypowiem? "Pierwsza sytuacja wyglądała tak, że był zakaz skakania i ktoś skoczył, CT było pewne, że to ty skoczyłeś i odrzuciło fk." //Byłbym wdzięczny, gdybyście nie zamykali tego tematu. Choćbym miał czekać tydzień to wstawię tutaj te dwa demka, chociażby dlatego żeby udowodnić swoją rację, a przy tym założę nową skargę na Gemcia. pokój, może meliski? _____________________________________________________________________________ Czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją mocną stroną, rozumiem: 54 minuty temu, vount9 napisał: 3. Od razu napisałem na !FK, że drgał mi model, co potwierdził killcam. (drganie) Dodam jeszcze, że nigdzie nie padło słowo faworyzowanie. Wkładacie mi słowa do ust, szanujmy się. @freshman nic mi nie daje, jestem troche podkurwiony, że dostałem bana za taki nonsens, moglibyśmy to sobie wyjaśnić na miejscu i byłoby koniec dyskusji. @freshman w momencie dostania bana to odniosłem wrażenie, że sprawa jest oficjalna, stąd pojawiła się skarga. Edytowane 1 Grudnia 2019 przez vount9 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreshMan 390 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 (edytowane) To teraz ja dodam swoje dwa grosze. O pierwszym FK nie będę sie rozpisywał bo nie było mnie przy tej sytuacji, została mi tylko opisana przez Gemcia ale nie miało to związku z tobą tylko z adminem. A co do drugiego FK przy którym już byłem, była pozycja buntu i jesli już mówisz o faworyzowaniu to dlaczego miałbym przymknąć oko na twoje niby "drgania", skoro była pozycja buntu nie możesz się ruszać proste. Napisałeś we FK że miałeś pozycje buntu i się nie ruszałeś, po czym teraz mówisz że miałeś drgania modelu więc sam się przyznajesz że kłamałeś na FK, więc nie wiem co miałeś na celu pisząc. A skoro demek nie będzie nie mamy o czym rozmawiać. @vount9 Nie wiem co ci daje to twoje najeżdżanie na mnie ale uwierz mi że mało osób zrozumiało co miałeś na myśli pisząc tą skargę i przekaz tej skargi. @vount9 zawsze mozna mnie dodać na steam lub zrobić rozmowę na forum. Sam poszedłeś drogą skargi. Edytowane 1 Grudnia 2019 przez freshman 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vount9 2 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 (edytowane) 3 minuty temu, freshman napisał: To teraz ja dodam swoje dwa grosze. O pierwszym FK nie będę sie rozpisywał bo nie było mnie przy tej sytuacji, została mi tylko opisana przez Gemcia ale nie miało to związku z tobą tylko z adminem. A co do drugiego FK przy którym już byłem, była pozycja buntu i jesli już mówisz o faworyzowaniu to dlaczego miałbym przymknąć oko na twoje niby "drgania", skoro była pozycja buntu nie możesz się ruszać proste. Napisałeś we FK że miałeś pozycje buntu i się nie ruszałeś, po czym teraz mówisz że miałeś drgania modelu więc sam się przyznajesz że kłamałeś na FK, więc nie wiem co miałeś na celu pisząc. A skoro demek nie będzie nie mamy o czym rozmawiać. Czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją mocną stroną, rozumiem: 34 minuty temu, vount9 napisał: 3. Od razu napisałem na !FK, że drgał mi model, co potwierdził killcam. (drganie) Dodam jeszcze, że nigdzie nie padło słowo faworyzowanie. Wkładacie mi słowa do ust, szanujmy się. Edytowane 1 Grudnia 2019 przez vount9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 886 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Właściciel Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 1 godzinę temu, vount9 napisał: Freshman posłusznie wykonał polecenie Snexi'ego, po czym Snexi dodał, że jak wpłynie na Freshmana skarga ode mnie, to on bierze ją na siebie. Gościu, nie jesteś administratorem, więc co by ta skarga tobie zrobiła? Mówić może dużo, lecz na serwerze Gemciu jest zwykłym graczem bez praw administratora. Jeżeli wyszłaby taka skarga na FreshMana, a Gemciu by powiedział, że bierze to na siebie, to nie zostałoby to uznane i Gemciu dobrze o tym wiedział, więc nawet jeśli patrzeć na to jak na prawdę i wierzyć w to, że Gemciu rządzi, to wkopałby FreshMana właśnie w taki sposób. Taka skarga nie byłaby rozpatrywana przez FreshMana tylko przeze mnie, bo tylko ja jestem nad nim Godzinę temu, vount9 napisał: 1. Moje afk trwało jakies 10-15 sekund, po wyjściu z celi stanąłem na środku lasera, tak jak brzmiało polecenie. Po tym, pobiegłem szybko do kuchni po talerz, bo miałem gotowe jedzenie. Akurat jak wróciłem, moja gra była w trakcie odtwarzania killcama, stąd moje natychmiastowe zgłoszenie na !FK. Cytat L 12/01/2019 - 19:26:59: [_droso_jailbreak_api.smx] [TT] dexter: za co? Cytat L 12/01/2019 - 19:26:47: "Tyler1<791><STEAM_1:0:131836464><CT>" [140 -761 606] killed "dexter<812><STEAM_1:0:521684224><TERRORIST>" [395 -740 128] with "ak47" (headshot) Popatrz proszę na różnicę czasową Twoje zgłoszenia FK z tego dnia Cytat L 12/01/2019 - 15:38:29: [_droso_jailbreak_api.smx] [TT] dexter: przypomnij za co? Cytat L 12/01/2019 - 18:52:23: [_droso_jailbreak_api.smx] [TT] dexter: wtf Cytat L 12/01/2019 - 17:37:19: [_droso_jailbreak_api.smx] [TT] dexter: za co to bylo? Cytat L 12/01/2019 - 21:18:15: [_droso_jailbreak_api.smx] [TT] dexter: za co to xD jak to zbugowany model byl więc jeśli dobrze rozumiem, podałem wyżej odpowiednie zgłoszenie FK i jest ono tym, o czym pisałeś 1 godzinę temu, vount9 napisał: To co tu napisałem, to sama w sobie skarga nie jest, ale przemyślcie kogo macie w administracji. Skoro Snexi zrezygnował z tej posady, to chyba nie powinien nagabywać innych administratorów do bezpodstawnego banowania mnie. Żeby było śmieszniej, z chęcią dodałbym tu demko, ale niestety wasz system nie aktualizuje tego na bieżąco, więc zostałem z 24 godzinnym banem BEZ MOŻLIWOŚCI odwołania się. Jeżeli powiedział coś takiego na serwerze, to podciągnąłbym to raczej pod ban za informowanie o czymś takim na say/mikro zamiast na U@. Jeżeli idziemy tym tokiem myślenia, to też na serwerze COD miałem wielu takich gości, którzy mnie znają i jak wbijałem krzyczeli "Banuj tego i tego", a ja ich banowałem, bo miałem zgłoszenie na Steam. Jeżeli już miałby "nagabywać", to zrobiłby to na Steam. Tutaj można to potraktować jako informowanie w miejscu do tego nie wyznaczonym 1 godzinę temu, vount9 napisał: Po dwóch zgłoszeniach, według administracji "niesłusznych" dostałem bana na 24 godziny. Za dwa zgłoszenia. Może czas na zmianę tabelki kar? Czy ja wiem Widziałem zgłoszenia FK z poprzedniego sezonu zanim je usunąłem (połowicznie) i nie dziwię się, że lecą 24h. Niektórzy strasznie nadużywają tej opcji i nie powinna ona w taki sposób być wykorzystywana. Co to za zgłoszenie "WTF" w Twoim przypadku, albo "AhA" "Super" "Co Ty robisz", itd przez innych graczy? Czy to jest odwołanie od FK? Nie ma demka, to działa na Twoją korzyść, lecz sytuacja z tym AFK jest dość ciekawa, zwłaszcza, że nie znalazłem żadnej wzmianki na czacie o AFK (Twojej wzmianki), a przy takiej rozgrywce nawet te paręnaście sekund robi różnicę i warto by było chociażby zwrócić na to uwagę. Pamiętaj też, że jeśli idziesz na AFK i coś się wtedy wydarzy, a Ciebie nie ma, to głupotą jest pisać FK, bo w sumie Cię nie było i nie wiesz dokładnie co się stało poza tym co przeczytasz/usłyszysz. Jedyne z czym mogę się zgodzić, to ze skróceniem tego bana, bo brak demek, to nie Twoja, a moja wina. #EDIT Na koniec dodam jeszcze wczorajsze Cytat L 11/30/2019 - 21:10:33: [_droso_jailbreak_api.smx] [TT] dexter: no mocne To są już dwa niepoprawne zgłoszenia FK Skargę zamykam. Błędem który tu widzę jest to, że nie ma demka i to co powiedział Gemciu na serwerze, a powinien na U@ + warto nadmienić, że jeśli chodzi o zgłoszenia FK nie jesteś święty i gdyby patrzeć na to jak na statystykę, to na 7 zgłoszeń, 2 mogę spokojnie uznać za fałszywe, czyli prawie 30%, a to dość dużo i mogę spokojnie zakwalifikować to pod bana Ban skrócony 6 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi