Skocz do zawartości

Nowy czat na serwerze

SnuFFy

Rekomendowane odpowiedzi

To nie jest Bug tylko moja opinia. Pograłem sobie dzisiaj tak z dwie godziny na serwerze i pierwsze co przykuło uwagę moich oczu były nowe wiadomości na czacie. Nowy silnik, rozumiem zmianę, tylko czemu wszystko jest takie samo xD? Co chwile wydaje mi się jakbym dostawał już blunta (jako stary gracz), a to tak na prawdę powiadomienie o tym, że zawarłem z kimś sojusz na Killdayu (Dla przykładu).

Jak bardzo widzę powód lub zamysł zmiany tego czatu tak nie za bardzo go widzę na nowej edycji. Wszystko wygląda tak samo, wtapia się w tło, czasami ciężko jest odnaleźć się w tym co napisał nam czat. Przykładem dla tego jest to co wydarzyło się dzisiaj na sand final, gdzie razem z @PortiZ myślałem, że jest jakiś bug bo dostawałem HP nie wiadomo skąd, a tak na prawdę posiadałem kontrabandę na dodatkowe HP, którego nigdy w życiu nie zauważyłem na czacie.

Nie wiem, nie mówię, że jest jakiś zły, innym może się podobać i osobiście jestem ciekaw opinii innych graczy, bo dla mnie cały ten czat wygląda jak jeden duży bałagan.

• Like 3

Potwierdzam to, grając na serwie około 30min moje oczy zaczęły dostawać oczopląsu. Wszystkie wiadomości z informacjami wyglądają jakby wydropił nam blunt. Dodam jeszcze jedno - wydropił mi już pierwszy blunt i zauważyłem go dopiero po 5 minutach, a jestem osobą, która często sprawdza chat tekstowy. Jestem za przywróceniem starego systemu chatu, wydaje mi się, że nikt on na niego nie narzekał, a był bardziej przejrzysty. 

• Właściciel

To lecimy

Kontrabandy/Czarny Rynek tag [Czarny rynek]

Cytat

@lime<tutaj tag> @default<wiadomość>

Gangi tag [Gang]

Cytat

@darkblue<tutaj tag> @default<wiadomosc>

Guard tag [CSC]

Cytat

@lime<tutaj tag> @default<wiadomosc>

Służby specjalne tag [CSC]

Cytat

Oznaczanie graczy tag [Kolory]

Cytat

Ruletka tag [Ruletka]

Cytat

Menu tag [Menu]

Cytat

Sklep tag [Sklep]

Cytat

@lime<tutaj tag> @default<wiadomosc>

VoteKick tag [VoteKick]

Cytat

@red<tutaj tag> @default<wiadomocs>

Życzenia tag [CSC]

Cytat

@lime<tutaj tag> @default<wiadomosc>

API Tag [Wiezienie]

Cytat

Na razie zacznijmy od tego. Chciałbym poznać Wasze propozycje

Aktualnie dostępne kolory

@red, @lgreen, @green, @lime, @grey, @darkblue, @orange, @orchid, @grey2 @ct (taki niebieski z gry), @tt (czerwony, ale nie za mocny)

Mogę też zmienić tagi w danych miejscach jeśli uważacie, że warto je tam dodać

@SnuFFy doszło już do paru aktualizacji i można to sprawdzić

• Like 2

Dobra to tak. Czerwony zostawiłbym tylko i wyłącznie dla buntów i dla bluntów. Każdy jak widzi czerwony na czacie to myśli o tym lub o tym.

Menu zostawmy jakie jest

Ruletka jest git

Votekick jak dla mnie powinien byc podany innym kolorem

@-_- sprawdze zaraz 

[Gangi] [BLUNT] Dodaj tag [CSC] do nicku by otrzymywać pomoc oraz mieć większą szansę na blunt!

^ wygląda to jakoś tak. Nie ładniej by było jakby ta dana wiadomość była cała żółta? Z perspektywy gracza, który jest w rzeczywistości perfekcjonistą i kogoś, kto baaaardzo często patrzy na czat, to takie jasne czerwone się rzuca w oczy bardzo mocno, to tak jakbyś był głodny i szynkę widział, a to wiadomość o jakimś tagu, nawet blunciora nie dostałeś, a tak całkiem szczerze to całkowicie ograniczyłbym JASNY CZERWONY kolor na wiadomości liczbowe (wygrałeś respekt/obstawiłeś coś) lub ważne wydarzenia (Bunty=pozycja buntu).

No bo, kogo w sumie interesuje wiadomość "Siedzisz za (...)" gdzie powód jest na oczywiście jasno czerwony kolor xd

Podoba mi się, że dużo wiadomości ma właśnie taki bardziej wyblakły kolor, który nie rzuca ci się od razu w oczy, ładnie się wyróżnia i to pasuje czyt. Wiadomość o kontrabandzie, a przynajmniej samo info o tym, że takie coś jak kontrabanda istnieje, bo nie pamiętam jak już dokładnie wygląda kolor wiadomości "Gracz X otrzymał kontrabandę Y"

Edytowane przez SnuFFy

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności