KBK1 0 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Witam Panowie Mam problem z cs go, fps mam około 150 ale nieraz mam spadki do 40-50 na 1sek co jest irytujące czasami. Jest mi ktoś w stanie "łopatologicznie" wytłumaczyć co zrobić żeby było lepiej? Mój lapek to Acer Predator Helios 300 15,6" Intel® Core™ i5-8300H - 8GB RAM - 256GB Dysk - GTX1050Ti Grafika - W10. Tak oglądałem poradniki nic nie pomaga. Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnuFFy 1 119 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Jakie ustawienia w grze? Włączone masz jakieś nakładki typu discord/xbox? Posiadasz jakiegokolwiek innego antywirusa niż Win Defender? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pycek 47 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Jeśli to laptop to czy używasz podkładki chłodzącej aby się nie grzał?Jeśli laptopy długo pracują mogą właśnie zdarzyć się spadki FPS i po paru sekundach wracają stałe takie jakie powinny być.Miałem ten sam kłopot tak naprawdę kupiłem podkładkę z 2 wiatraczkami i śmiga no chyba że laptop pracuje ponad 10 godzin to nieraz spadną mi klatki w moim przypadku akurat.Sugeruje po tym że skoro wszystkie poradniki przeleciałeś to może być to przyczyna Warto laptopa też odkurzyć gdzie ma dziurki wentylacyjne.Ja to robię np. sprężonym powietrzem co jakiś czas oczywiście nie za mocno i śmiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBK1 0 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Ustawienia na średnich, wszystkie działania w tle wyłączyłem. Co do grzania to wentylator włączam na lapku na max obroty żeby sie nie grzał i w czasie gry ma niecałe 50°C. A po drugie laptop ma może z 3 miesiące. Może macie jakiś dobry poradnik co powinien pomóc w 100% a akurat go ominalem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pycek 47 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 https://www.youtube.com/user/ViScRaTabLe przejrzyj jej poradniki zna się na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBK1 0 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Zastosowalem jej poradnik co do wydajności lapka na najwyższą. Fps nic a nic nie podskoczyły a var i sv praktycznie cały czas sie na czerwono świeci. No i temperatura laptopa strasznie wariuje z 40 nagle na 90 i później znowu 50. Może to być wina że cs mam na dysku d a steam na c? Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez KBK1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pycek 47 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Niemożliwe że przez dysk spadają fps'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takie se znaczki 1 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) A co z filtrami gry GeForce Expierience? Może masz włączone. One też mogą być tego powodem. Co do tych dysków Pycek ma racje, ja też mam steam'a na dysku c a gry na d. Ważne jest też czy używasz osobnego monitora ? Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez Takie se znaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi