Medve 497 Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Las Premiera: 30 maja 2017 roku. Produkcja: Francja Gatunek: Kryminał/Dramat Liczba odcinków: 6 (1 sezon) Reżyseria: Julius Berg Obsada: Alexia Barlier - Eve Mendel Suzanne Clement - Virginie Musso Samuel Labarthe - Gaspard Decker Opis: Ciche, spokojne małe miasteczko, las - tam rozgrywa się akcja serialu. Do miasteczka przybywa były żołnierz, policjant, samotny ojciec Gespard Decker, który zaczyna prowadzić śledztwo zaginięcia nastolatki razem z lokalną policjantką Virginie Musso. Śledczym zaczyna pomagać samotna i tajemnicza kobieta - Eve. Opinia: Przyznam, że seriale o zaginięciach, o seryjnych mordercach są moimi ulubionymi, więc z dużą chęcią zabrałem się do obejrzenia serialu. Chociaż temat zaginięcia był przerabiany nie raz, zarówno w filmach jak i serialach, to nadal uważam go za jeden z lepszych. Serial zaczyna się w momencie, gdy nastolatka ucieka przed kimś w lesie. Dziewczyna dzwoni do swojej nauczycielki, a ta nie słyszy nic, oprócz gałęzi i krzyków młodej dziewczyny, zgłasza ona sprawę na policję. Oczywiście kluczową osobą w serialu jest nauczycielka Eve, która wciąga się w poszukiwanie nastolatki, bo czuje, że jej zaginięcie jest powiązane z jej zdarzeniami z przeszłości. Aktor grający Gasparda, mimo, że nie jest dla fabuły jakimś ważnym bohaterem, to zrobił dobrą robotę, a Suzanne Clement grająca policjantke, mimo tego, że na początku wydaje się być bardzo nieprofesjonalną policjantką, to podczas śledztwa przeżywa problem w rodzinie, a potem okazuje się być ogarnięta. Podobało mi się, że śledztwo w serialu nie było jego najważniejszą częścią. Duża ilość czasu została poświęcona na poznanie bohaterów oraz ich problemów. Wracając do śledztwa, podejrzanych jest wiele i widząc jednego z nich, który wydawał mi się na początku mordercą, okazuje się być jednym z bliskich kluczowej bohaterki. Szczerze, to serial nie wnosi nic nowego do światu kryminału, zaczyna się on bardzo dobrze, chociaż w końcówce serialu, mam wrażenie, że wszystko rozwiązało się za szybko. Oprócz średniej końcówki, muszę wspomnieć o tym, co lekko mi popsuło serial. Chodzi mi tu o zwierzę - Białego wilka, który w dużym stopniu pomógł nauczycielce rozwiązać zagadkę, a nie był on prawdziwy - był wyobrażeniem Eve. Przez to właśnie w połowie serialu nasunęło mi się pytanie, czy jest to serial fantastyczny. Podsumowanie: Mimo średniej końcówki, kilku niedociągnięć i temu białemu wilkowi, który serio mi trochę nie przypadł, to myślę, że obejrzenie serialu nie będzie czasem straconym. Polecam go zobaczyć szczególnie osobom, które tak jak ja lubią kryminały. Ocena: 7/10 6 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 603 Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Są chęci, widzę, że tak samo jak ja mało krytyczny jesteś, ale trochę nad formą bym popracował, bo ciężko się to czyta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi