Skocz do zawartości

Przygotowania na nowy sezon

Suiryu

Rekomendowane odpowiedzi

W związku ze zbliżającym się nowym sezonem, chcemy się z wami podzielić zmianami, które wejdą na nowy sezon.

• Ekonomia w tym sezonie nie była zbytnio dobra, zdecydowaliśmy się zwiększyć ceny ulepszeń gangów w taki sposób, żeby jego rozwój był bardziej zbalansowany niż w tym sezonie.
  • Rasy nie będą miały bonusów za max level, będzie tylko 5 leveli ras oraz będą o wiele droższe. Od teraz za każdy ulepszony level, koszt ulepszenia kolejnego poziomu wzrasta o jeden blunt. Rasy będą miały inne nazwy oraz inne umiejętności, można powiedzieć, że zostaną przywrócone "rasy" a nie "klasy".
  • Wymiana respektu za punkty została usunięta, ponieważ mijało się to z założeniem zdobywania punktów gangu. Było to tylko dodatkowe podciągniecie zdobywanych punktów.
  • Ilość zdobywanego respektu dla żywych została zmniejszona o 5 respektu. Oprócz tego ogólnie zmniejszyliśmy ilość jego zdobywania z nadzieją, że sezon potrwa trochę dłużej.
  • Zmiana nazwy gangu będzie kosztowała 25k pkt a nie 50k respektu, od teraz cały gang będzie rozliczany z kosztów a nie tylko jedna osoba.

Zapraszam do wypowiadania się pod tym tematem, zachęcam do szczerych i przemyślanych opinii, ponieważ będą one miały wpływ na to co ma się wydarzyć w nowym sezonie.

Temat będzie edytowany wraz z nadchodzącymi zmianami na nowy sezon.

Edytowane przez offen
  • Like 14
  • Zmieszany 1
  • Uwielbiam 1

Wydaje mi się, że ten cały pomysł z punktami gangu jest totalnie bez sensu. Według mnie wpłacanie respektu do gangu było o wiele lepszym pomysłem. Te punkty gangu mają same minusy, np:

• Wymiana respektu na punkty do gangu, przecież nic nie zmieniły te punkty gangu, skoro i tak można wpłacać tak jakby ten respekt
  • Przez to, że jest teraz wymienianie tego respektu na punkty gangu, ludzie nie mają immunitetu w gangu (wiadomo co się z tym wiążę)
  • Nabija się teraz podwójnie, np: Dotrwasz do życzenia [100 punktów, 200 respektu] i zrobisz to 100 razy, to masz 10000 punktów i 20000 respektu, czyli zarabiasz podwójnie (punkty automatycznie wpłacające się do gangu + ten respekt, który możesz również wymienić na punkty do gangu)

To tylko moje zdanie, ale wydaje mi się że "system wpłacania respektu" był o wiele lepszy. Działało to w ten sposób z perspektywy gracza: "dobra, lider prosi o respekt to mu wpłacę trochę żeby mnie nie wyrzucił, ale pozbieram trochę też na rasę". Gracz wybierał na co wyda nabity respekt, a teraz robi obie rzeczy na raz.

Co do ras, najlepsze były z czasów 2016 (azjata, biały, czarny, żyd), 4 poziomy ras i serio bardzo dobrze zbalansowane. Te wzrastanie poziomu o jeden blunt, to pewnie ma wyglądać tak: 

• Poziom rasy 1 [Do ulepszenia na 2, 1 blunt]
  • Poziom rasy 2 [Do ulepszenia na 3, 2 blunty]
  • Poziom rasy 3 [Do ulepszenia na 4, 3 blunty]
  • Poziom rasy 4 [Do ulepszenia na 5, 4 blunty]
  • Poziom rasy 5 [Maksymalny poziom]

Zrobiłbym normalnie, że co rasę 1 blunt, ale zwiększyć po prostu wartość tego blunta. W wymianie załóżmy za 1 blunt = 75k, a diler daje co 2 tygodnie, a nie co tydzień jak dotychczas.

Rozumiem, że nie każdy będzie podzielał moje opinię, ale to tylko moje skromne zdanie. :)

rakietakox.png.3c538161d5287bb054072093f548f002.png

Edytowane przez Jeremaya Gattwold
  • Like 16
  • Zmieszany 1

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności