Skocz do zawartości

Przepis na Szaszłyki z karczku i pieczarek.


Appl3.

Rekomendowane odpowiedzi

szaszlyki_z_karczku_i_pieczarek2.jpg

 

 

Składniki : 

 

  •  
  • 50 dag. Karczku.
  • dwie łyżki oleju z winogron
  • słodka papryka w proszku
  • ostra papryka w proszku
  • majeranek
  • rozmaryn
  • mielony imbir
  • granulowany czosnek
  • mielony kozieradka
  • 50 dag pieczarek 
  • 45 dag cebuli
  • 30 dag żółtej papryki
  • 30 dag czerwonej papryki

    Przygotowanie : 

  •  
    Karczek opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do miseczki i dodać olej z winogron, szczyptę słodkiej i ostrej papryki, majeranku, rozmarynu, mielonego imbiru, granulowanego czosnku oraz mielonej kozieradki. Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 24 godziny. Pieczarki opłukać i osuszyć (jeśli będą duże to przekroić na pół). Cebulę obrać i każdą pokroić na 8 części (wyjdą takie trójkąty). Żółtą i czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Patryczki do szaszłyków posmarować olejem i nabijać na przemian następujące produkty: czerwoną paprykę, karczek, cebulę, żółtą paprykę, pieczarkę itd. Gotowe szaszłyki rozłożyć na aluminiowych tackach, położyć na rozgrzanym ruszcie i grillować. Z podanych składników wyjdzie około 16 szaszłyków. 
     
     
    Smacznego.
     
     
    Nie zapomnij mi dać lajka <3.

Edytowane przez Tymbarkowa x3
  • Like 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Automatycznie wygenerowana wiadomość.Temat został zamknięty przez któregoś z moderatora.Powód: Brak aktywności w temacie.Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą.PozdrawiamyAdministracja Forum | Cs-Classic.PL
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności